Test: Steelsound 4H

Lyd d.  09. januar. 2007, skrevet af Klavs S 7 Kommentarer.  Vist: 8764 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Soft Trading
DK distributør: Soft Trading


Folkene bag Steelpad fortsætter deres udvikling af nye produkter og i lydserien Steelsound er der nu blevet plads til endnu et headset. Det drejer sig om Steelsound 4H, der pris- og lydmæssigt skulle lægge sig imellem det transportable 3H og det større 5H, der ikke kan kaldes mobilt, men derimod har en rigtig god lyd og generelt er et rigtig godt headset til den kræsne.

4H er bygget op som en miniudgave af 5H og det lover bestemt ikke dårligt. Lad os se nærmere på, hvad det betyder.

Gripen90
 
Senior Skribent
Tilføjet:
09-01-2007 17:31:13
Svar/Indlæg:
15982/637
Fin anmeldelse men hvorfor starte ud med at 5H ikke er mobilt og der senere påpeges, at det kan skille i tre dele for lettere transport og således det heller ikke tager skade af transport ? Det virker lidt som dobbelt konfekt.

Lige mit eget minireview på 5Hv2.

Jeg har selv Steelsound 5H og Steelsound 5Hv2 og der er faktisk en pæn forskel i lyd og ydelse. 5Hv2 er en klar optimering på alle områder og mikrofonen er blevet længere og kvalitet har fået et stort hak op i opfangelsen af tale.
Selve lyden fremkommer det klart af at 5Hv2 er bygget til gamere og det at lytte til musik ikke har været ideen. Disse høretelefoner indkapsler og forstærke væsentlige lyde i FPS spil der er afgørende for ens orientering i spillet. Det gamle 5H fangede fodtrin, skud, granater mv tydeligt og klart på afstande og selv igennem en væg.
Med 5Hv2 er det, det samme men gang det med faktor to !. Denne gang kan man faktisk høre hvor mange personer der går bag en mur ved at lytte til fodtrin og det er uhyre nemt at afstandsbedømme. Flere gange i Wolfenstein Enemy Territory har jeg siddet bag en mur og lyttet til fjender komme imod mig for så at i sidste øjeblik enten at kaste en vel-timet granat eller bare fyre en salve af og gøre det af med dem. Flere gange er jeg blevet beskyldt for at wallhacke.
Selv om de ikke er 5.1 høretelefoner så virker det som om de er det for det er uhyre nemt af orientere sig alle veje.
Bas er ikke noget der er prioriteret højt, nej derimod de små væsentlige og skarpe lyde.

Jeg har før haft en Sennheiser PC150 headset hvilket var godt og bassen var markant kraftigere, men jeg havde meget svære ved at orientere mig rent lydmæssigt for at høre hvor tingene kom fra, samt det bare at lytte efter en fjende gennem flere murer var umuligt. Det kan lade sig gøre med 5H og endnu bedre med 5Hv2.... for det er ikke så fedt at springe frem foran 10 fjender ene mand, fordi godt nok kan du høre fodtrin men ikke vurdere antallet af fjender.... det kan du med 5Hv2

Yderligere pga. designet på 5Hv2 hvor der er mere polstring på øresiderne så giver det mere rum mellem øre og lydkilden og det betyder at rumfornemmelsen er helt fantastisk, ikke perfekt da det ikke er deciderede 5.1 hovedtelefoner, men det er utroligt tæt på.

Komforten er i top, hvor jeg med Sennheiser PC150 fik ondt i øreflipperne efter 2½time fordi de hviler og presser ind på ørerne kan jeg med 5H og 5Hv2 sidde i 24timer eller længere uden at føle det ubehageligt.

5Hv2 er til den kræsne FPS spiller der vil have det ypperste og være sikret "the edge" i spillene.
Det er IKKE et headset til den der bare vil høre musik !.
Pris: 426,-
http://www.edbpriser.dk/Produc...



Gripen90
 
Senior Skribent
Tilføjet:
09-01-2007 17:37:18
Svar/Indlæg:
15982/637
Lige en tilføjelse. 5Hv2 har 1m langt kabel der er stofindbundet. Og 1m er altså ikke langt for langt fra alle har front indgang i PCerne og de står heller ikke alle sammen lige ved siden af en. Så headsettet kommer med yderligere 2m forlænger kabel til mikrofon og høretlf. også stofindbundet for bedre kvalitet.
Så i min bog er et langt kabel kun en fordel og ikke en hæmsko.



Klavs
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-01-2007 18:45:20
Svar/Indlæg:
437/341
#1 & #2

Tak for kritikken. Det jeg mener er at Steelsound ikke selv betegner 5H som et headset til folk på farten, hvilket de mener at 3H i højere grad er. Dog kan det som du skriver skilles ad, men 3H fylder stadigvæk mindre. Jeg kan godt se at teksten kan virke lidt uklar.

Jeg er helt enig i at lang ledning kun er en fordel, men man savner en mulighed for at holde mere styr på al den ledning - Sennheiser bruger en plastic-rulle af en art på flere af deres. Ikke verdens bedste løsning, men i det mindste holder den lidt mere styr på ledningen, hvis man f.eks bruger headsettet til sin mp3-afspiller eller andet, hvor en lang ledning kan være træls.



JohnnyC
 
Overclocker
Tilføjet:
09-01-2007 18:54:29
Svar/Indlæg:
9/2
Jeg står selv og skal købe 5Hv2 i den nærmeste tid, da jeg så at et 4H er udkommet og der lægger man op til at 4H er et 5HV2 hvis man ser bort fra ledningen og transport muligheden.
Så det vil for mig blive et 4H istedet for, til mit kommende X-FI Gamer og dens virtuelle lyd.

Ret mig hvis jeg har læst forkert eller misforstået testen her på HWT

/JohnnyC



Stef72
 
Overclocker
Tilføjet:
09-01-2007 19:36:39
Svar/Indlæg:
6/0
Har selv lige købt et headset. kiggede også på steelsound først, men endte med at købe speed link's medusa progamer. mener da at det er værd at tage et kig på dette også! :)



Klavs
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-01-2007 21:23:18
Svar/Indlæg:
437/341
#4

Også bøjlen er anderledes på 5H, som skulle være mere komfortabelt end 4H. Vi skulle have et review af 5H klar indenfor kort tid. :)



Gripen90
 
Senior Skribent
Tilføjet:
09-01-2007 21:45:47
Svar/Indlæg:
15982/637
#4: Det er ikke helt korrekt at tro at 4H er i samme lydspektre som 5Hv2. Det ligger måske mere op ad 5H. Om et 4H er godt nok til dig er en individuel sag, men jeg er utrolig kræsen og vil gerne have ting der kan hjælpe mig i mit spil, og jeg er ikke spor i tvivl om at Steelsound 5Hv2 er alle sine 426kr værd.
Jeg har selv brugt mit 5H til at tage med div. steder og jeg kan intet transportproblem se i det. Jeg kan skille det ad og lægge det i samme taske med min bærbar.
Jeg overvejede selv et 4H, men nej, jeg ville bare have det bedste fra Steelsound, og jeg er ovenud glad for det. Jeg vil ikke bytte det med noget andet headset. :e


Men jeg vil altså stærkt påpege at Steelsound 5Hv2 er IKKE beregnet som det headset du hører musik på eller sætter til din Ipod/mp3 mv. Det er et rent gaming headset og de sælger også sig selv på det.