Test: Zykon Z1 mus og P1 musemåtte

Styre-enheder d.  20. januar. 2007, skrevet af Ex-con 6 Kommentarer.  Vist: 15616 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Zykon
DK distributør: n/a
Selv om spil ikke er det man bruger sin computer mest til, så er dette sæt alligevel fantastisk, det kører uden problemer hvad enten du vil spille, surfe eller lege med billedredigering
Jeg har dog haft mine problemer med formen på musen og må da erkende at selvom jeg har været meget glad for den, så bliver det ikke sådan en mus jeg kommer til at eje jeg kan ikke vænne mig til den.
Mus og musemåtte er blevet testet som et kit, derfor vil den samlede karakter gælde for et kit.

Innovation/Teknologi - 4 Point
Der er ikke meget innovativt over hverken mus eller musemåtte, og det er faktisk sjældent at vi ser det ske, dog kommer der da engang imellem noget specielt som en musemåtte af glas eller stål osv. Alligevel skal vi lidt over middel med denne musemåtte, for kigger vi på både overflade, materiale, under og størrelse. Så fortjener den helt sikkert 4 point.
Der kommer da også en mus i ny og næ som kan lidt udover det sædvanlige, og skulle jeg påpege lidt ved musen, så skal det da være de 7 knapper, hvilket ikke er standard og derfor har jeg også valgt at give den karakteren 4.

Bundle - 4 Point
Bundle er ikke normal standard til hverken mus eller musemåtte, til tider kan der dog følge ekstra pads med til musemåtten. Der er heller ikke det store med til dette sæt, der følger en taske med til musen som er lidt over standarden og derfor karakteren 4.

Design - 4 Point
Designet på musemåtten er som tidligere nævnt ikke lige noget der falder i min smag, men der er helt sikkert gjort noget ud af designet og derfor skal vi over middel med en karakter så det bliver til 4 point. Musen er så til gengæld virkelig fed efter min mening, den er helt sort med lidt orange lys, og derfor må karakteren på musen falde på 5 point.
Skal det vurderes som et kit vil det samlet blive til 4 point.

Software / BIOS - 5 Point
Karakteren her er selvfølgelig udelukket på softwaren til musen, da der ikke følger software med til musemåtter. Her synes jeg at vi skal op og give topkarakter da softwaren helt sikkert lever 100% op til hvad man måtte have af krav. Det er nemt at installere og når først det er installeret er det lige til at gå til. Man skal ikke have nogen højere doktorgrad for at kunne finde ud af dette software, og det virker helt efter hensigten.

Ydelse - 5 Point
Ydelsen på både mus og musemåtte har været helt i top igennem hele test forløbet og jeg har ikke kunnet finde noget negativt at sige ydelsesmæssigt, jeg har været meget glad for dette sæt. Musemåttens overflade og musens præcision er helt sikkert noget som trækker op i karakteren.

Pris - 5 Point
Den samlede pris for dette sæt er 590,- fordelt således:

Musemåttte - 195,-
Mus - 395,-

Musemåtten havde jeg egentlig regnet med var lidt dyrere, for det koster hvis man vil have kvalitet og det samme gælder også for musen, godt nok vil jeg ikke personligt kunne bruge den da jeg ikke føler jeg kan vænne mig til formen på den - men der er uden tvivl mange andre der vil kunne få glæde af netop dette sæt. Med dette sagt så er det bestemt kvalitet og man får meget for pengene her.







Test: Zykon Z1 mus og P1 musemåtte
Innovation / Teknologi4
Bundle - Tilbehør4
Design - Layout4
Software - BIOS5
Ydelse5
Pris5
Samlet90%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here
UK Summary


Even if games are not your main purpose for using a PC, the featured products are still incredible in their own right. Gaming, surfing the web and photo editing are all handled with excellence by the mouse and pad. The ergonomic build of the mouse confronted me with some problems however. I could not get used to the way it felt in my hand, and as such, the mouse would probably never become a part of my personal setup.

The mouse and pad has been reviewed as a set piece, and will be graded as a single product.

Innovation / Technology - 4 points
True innovation are rarely seen when it comes to mice and pads, but a handful of recent innovations does come to mind; such as steel and glass pads.
The pad is definitely above average, with specific focus on surface, build-material and size and easily deserves a score of 4.
Once in a while, new mice are introduced, which offer something out of the ordinary. For instance this mouse offers a total of 7 buttons, which is definitely not an industry standard. The mouse is granted a score of 4 as well.

Bundle - 4 points
Enclosing a true bundle is not common procedure for either mice or pads. This product set features a carrying bag for the mouse, which is a nice addition.

Design - 4 points
As mentioned throughout the review, the design of the pad is not all that appealing to my taste. The pad shows obvious signs that it is a well thought out design though. As such, it deserves an above average score of 4. The visual design of the mouse is awesome though, being completely black with faint orange lighting, meriting a score of 5.
As a kit the set deserves a score of 4.

Software / BIOS - 5 points
The grade is for obvious reasons based solely on the mouse software. The software is truly excellent and deserves a top score of 5 points. It is very easy to install, and using the functionality offered by the software is equally easy. The software is visually represented in an easy to use manner and is generally very intuitive.

Performance - 5 points
The performance of both mouse and pad has been excellent throughout the entire review. I cannot contemplate a single feature worth criticizing. The pad surface and precision of the mouse excels the kit to a top score of 5 points.

Price - 5 points
The total price of the kit is 590 DKK.

Pad - 195 DKK
Mouse - 395 DKK

I had expected both to be more costly, as quality does not come cheap. Sadly, the ergonomic design prevents me from using the mouse. I have no doubt that it will please a lot of future owners though. With the complete kit the purchaser receives good quality easily worth the cost.

[G.N.U.]
 
Elitebruger
Tilføjet:
20-01-2007 18:26:19
Svar/Indlæg:
2175/21
musemåtten har en særdeles stor lighed med micro-optics nova killer....mon ikke der er tale om et licens produkt eller kopi produkt af den....og DET er der ihvertfald ikke noget innovativt ved.



Ex-con
 
Overclocker
Tilføjet:
20-01-2007 23:19:04
Svar/Indlæg:
71/93
#1

Der må jeg så sige at jeg ikke er helt enig med dig.... Kig lidt på facts

Vi er vel forhåbentlige enige om at er der nogen der laver et kopi produkt, vil de tage produktet og prøve at forbedre det, smide deres logo på og sige, se hvad vi har lavet.

Nogle hurtige ting som jeg lige kan nævne forskelle på er:

micro-optics nova killer:

Lovet følsomhed på op til 8000DPI
re-centrér kanten
3 mm tyk
Pris 178,-

Zykon P1
Lovet følsomhed på op til 4000dpi
Ingen re-centrér kant
2 mm tyk
Pris 195,-

Ud fra de ting som er nævnt der, så kan jeg kun se en eneste forbedring på Zykons måtte. Så at kalde det et kopi produkt fordi de ligner hinanden er efter min mening helt hen i vejret :00

Hvis de havde lavet den mindre, knap så fleksibel og sort, var det så også en kopi af Steelpad?

/Ex-con



[G.N.U.]
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-01-2007 02:54:25
Svar/Indlæg:
2175/21
#2 nej det er vi ikke enige om..bare se northQ og deres kopiering af zalman.....og at man "lover" en følsomhed på et bestemt antal dpi har jo ikke nødvendigvis noget at gøre med hvad grænsen rent faktisk er.....er det noget licens produceret vil micro-optic da tværtimod sørge for at kopiproduktet er en smule dårligere end deres eget...eller i det mindste virker sådan.



bluedemon
 
Elitebruger
Tilføjet:
27-01-2007 12:05:41
Svar/Indlæg:
710/40
hvorfor skal alle mus være til højrehåndede..... x(



DTU_XaVier
 
Elitebruger
Tilføjet:
27-01-2007 13:50:46
Svar/Indlæg:
2786/120
#4 Det er vel et spørgsmål om tilvænning... Langt de fleste mennesker bruger højre hånd til musen, lige meget hvilken de er vant til (jeg er f.eks. venstrehåndet, men kan ikke styre en mus med venstre hånd, lige meget hvor meget jeg øver :P)

MVH.
Toke :)



[G.N.U.]
 
Elitebruger
Tilføjet:
27-01-2007 17:56:30
Svar/Indlæg:
2175/21
de fleste razor er da lavet til både højre og venstrehåndede....muligvis derfor de er så trælse at holde på.