Test: Epos GSP 300

Lyd d.  14. oktober. 2020, skrevet af neemos 0 Kommentarer.  Vist: 4763 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: neemos
Oversættelse: jmose

Pristjek på  599,00
Produkt udlånt af: n/a
DK distributør: n/a

Test

 

 

 

Testmaskinen består af :

Asrock X570 Steel Legend
AMD Ryzen 9 3900
MSI RTX 2070 super
16GB Corsair RGB ram
1000w Corsair PSU
Noctua NH-D15 køling


Jeg har haft GSP300 headsettet til test i længere tid, og testet det imod flere forskellige headsets jeg har liggende. Jeg har brugt det i mit daglige arbejde på hardwaretest.dk, så det er blevet testet hele vejen rundt til diverse online opkald via skype og team, gaming i diverse spil jeg lige bruger tid på lige pt, samt til både musik og film.



Ergonomi 
 

GSP300 headsettet er når det kommer til ergonomien, har de ramt temmelig godt plet. Headsettet passer uden problemer til både børn og voksne, det vil sige at bøjlen for en gangs skyld er lille nok til at rent faktisk at kunne passe godt på et barn. Ørekopperne sidder behageligt, og dækker ud over øret, så man ikke lige får øreflippen i klemme. Dette kan selvfølgelig variere afhængig af ørestørrelser, og undertegnede er nogenlunde standard størrelse når det kommer til kropslige mål. Ørekopperne er super godt lydisoleret, faktisk en sådan grad at både kone og børn var ved at være lidt træt af mig under test af GSP300. De skulle nemlig helt hen i mit synsfelt og vinke før jeg reagerede, så god lydisolering er der. Så sidder man et støjende sted og arbejder, så kan disse ihverfald være din redning eller også hvis man bare virkelig vil fordybe sig i et spil.



Gaming / Film
 

Lyden er ganske god, god nok til at man uden problemer bare kan sætte headsettet til og hoppe direkte ud i gaming delen. Dog vil jeg anbefale at bruge deres software, da det helt sikkert lige løfter lyden en smule og får passet den til. Når det kommer til gaming, så foretrækker jeg ægte 2.0 lyd over virtuel 7.1, da jeg ofte får en følelse af at den virtuelle lyd ikke er 100% præcis. 

Der er ikke så meget tung bas i dette headset som i andre jeg har prøvet, men for en som undertegnede, der hovedsageligt gør sig i FPS spil, der er det faktisk en lettelse. Det giver en ren lyd og en lyd hvor jeg ved hvad jeg kan regne med og det giver en god følelse for hvor lydene kommer fra. Har man så behov for en dybere lyd, så kan dette justeres i softwaren, men der kan også slåes virtuel 7.1 surround sound til. Dette giver et enormt "bas boost" i lyden og til RPG genren er det virkelig en fordybende effekt.

Når det kommer til film, så vil jeg anbefale at køre med virtuel 7.1 surround, da det helt klart giver et mere levende lydbillede og en dybde som man ellers godt kan savne. Helt overordnet set har GSP300 en god lyd når det kommer til at se film og med 7.1 aktiveret, giver det en dybde i filmen man normalt kun får når man sidder med et lidt dyrere surroundsæt.



Musik
 

Jeg har været lidt af det hele igennem, da jeg er typen der oftest lytter til musik der lige matcher mit humør. Derfor har jeg været igennem alt fra pop, klassisk, rock til dakke dak trampe woop woop musik, og man kan roligt sige at headsettet uden problemer kan følge med hele vejen rundt i musikverdenen. Det giver en behagelig lyd og dyb lyd når du sætter softwaren til musik. Lydbilledet har været godt og jeg har følt at jeg har kunne høre stort set alle detajler i musikken. Det eneste sted jeg lige føler der mangler lidt, det er loftet på volumen, for når dakkedakken kører på fuld knald, så skal windows / softwaren ikke bestemme hvor højt den skal være. Det er dog for vores egen skyld, og det er vel egentlig fornuftigt nok, så ungerne ikke ender med at høre lige så dårligt som min generation.



Mikrofon
 

Jeg har haft testet headsettet til diverse møder over skype, gaming med vennerne over teamspeak og in-game i diverse spil. Jeg har oplevet hele vejen rundt at folk er godt tilfreds med hvordan jeg lyder, og der har ikke været hverken udfald af lyden eller susen eller andre småbelastende ting. Folk er tilfredese med at jeg lyder som "mig" så at sige, altså dem der kender mig IRL siger at lyden er ganske tæt på hvordan jeg lyder i virkeligheden.

 


Som man kan se her på billedet, så er der mulighed for at justere på diverse settings på mikrofonen. Du har mulighed for warm, clear og off, og alle siger samstemmende, hold den på off, da det lyder mest som dig. De andre muligheder kan give en smule rumklang og generelt ikke lød helt så godt som "off"

Der er mulighed for at begrænse baggrundstøjen ved hjælp af "noise gate" og "noise cancellation" og det har været en fornøjelse for dem som jeg gamer med, da jeg bruger mekaniske tastaturer, og nogle gange med clicky switches. Det har fjernet det meste af lyden, specielt hvis jeg sidder og tager noter under et skypemøde f.eks, der har det virkelig været en fornøjelse for folk i den anden ende.


Næste - Vi runder af med en konklusion