Test: Karvia 3200EB 32 tommer LCD TV

LCD TV d.  28. februar. 2007, skrevet af TeamdB 7 Kommentarer.  Vist: 21822 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Karvia
DK distributør: Karvia

Testen



Opsætningen af billedet fra fabrikkens side er af rimlig kvalitet og krævede kun mindre justeringer. Der var en svag tendens til at overmætte farver og for voldsom skarphed. Efter at have kalibreret TV'et med DVE kalibrerings DVD'en, så var der rimlig styr på denne del af billedet og jeg må med det samme sige at et af TV'et store styrker er det høje sortniveau. De andre farver ikke stadig ikke helt præcise, men lå indenfor det acceptable.




Dette ellers pæne resultat blev desværre skæmmet af et meget højt støj niveau. Hvis støjfilteret blev slået fra var der et
hidtil udset højt niveau af støj. Støjen bevægede sig også meget i billedet og var derfor meget tydelig. Det mest optimale var at sætte støjreduktionen på sit højeste niveau og selv her var det tydelig at se. Samtidig forsvandt mange af detaljerne i støjreduktionsalgoritmen.
Dette problem er også kendt fra en del tidligere samsung modeller, så det kan være panel/panelelektronik det stammer fra.

Billedet fra TV-tuneren, var bortset fra den høje mængde støj, i den bedre ende og kanalskift foregik pænt og smertefrit. TV'et viste tydelig fordel af det høje sortniveau.

Lyd
Lyden var acceptabel uden at være fantastisk. De forudindstillede passede dog ikke altid ligegodt til det de var navngivet til, men der var dog mulighed for at tilpasse lyden til alle lejligheder.

DVD film
Da det kom til at teste DVD film, så var resultatet desværre lidt af det samme som for tuner-delen. Der var alt for meget støj. Dette tyder på at det ikke er i tuner-delen, men er et mere centralt problem i TV'et.

Til Testen brugte jeg mine normale 3 kategorier af film. 1 film med mørke scener. 2 film med blandede og til tider kraftige farver. 3 Animationsfilm.
Valget faldt denne gang på Hellboy, The Hitchhickers Guide to the Galaxy og The Incredible.




Hellboy var nok den film der viste mest i denne test. Sortniveauet var meget højt, men der er dog stadig ikke store nuanceforskelle i det mørke område. Så scenerne i filmen består af helt sorte plamager. Disse er næsten mere tydelige pga at den meget sorte farve set i forhold til de fleste andre LCD TV.




I THGttG var der nogle få problemer med nogle af de hvide områder, men i det store hele var præsterede det flot bortset fra den megen støj.




Som altid står animationfilm flot på LCD TV og på Karvia TV'et lå det endda i den bedre halvdel i forhold til prisen. Men igen er problemet at der er så meget støj at man kan se på almindelig siddeafstand.

PC
Der blev testet med både VGA og DVI-HDMI og begge havde et gav et fint resultat. Desværre skalere TV'et når der bruges VGA.




I Passmark monitortest gav TV'et et flot resultat med et bredt nuancespektrum og en flot ensfarvet sort skærm. Nogle af gradieringerne var ikke helt optimale, og skaleringen trækker naturligvis også ned, men eller et godt resultat.




Af spil test blev det til Need for Speed:Carbon og Titan Quest..
Need for speed testet gav et af de bedste resultater vi har set indtil videre, da de fleste TV har problemer med farver og nuancer i de to yderområder.




I Titan Quest var resultatet rimelig godt, dog ikke noget der udskiller sig fra mængde. Farverne var rimlige, uden at man bliver overvældet.
Jailhouse
 
Overclocker
Tilføjet:
28-02-2007 23:47:39
Svar/Indlæg:
29/1
Fin anmeldelse - det kunne dog være rart at der var billeder af TV'et og tilbehøret



The
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-03-2007 00:43:06
Svar/Indlæg:
1406/100
tja ved nu ik om det er en test.. Det ser mere ud som lidt omtale..
Billeder er vigtige



Stensgaard
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-03-2007 03:15:43
Svar/Indlæg:
2620/327
Det er vist problemer med koden - der er masser af billeder hos mig (jeg bruger Opera :p )



DARKEST
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-03-2007 07:47:06
Svar/Indlæg:
9/3
Bruger EI7 og der er heller ingen billeder af apparatet. Den omtalte DVE kalibrerings DVD, hvad er det og hvordan skaffes den?



TeamdB
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-03-2007 08:37:02
Svar/Indlæg:
511/123
hmm, der var billeder da jeg uploadede den. ?:(
DVE er Digital video Essentials og jeg købte(vistnok) min ved axelmusic.dk, men de har den vist kun på den engelske side i øjeblikket.



B@NG
 
Elitebruger
Tilføjet:
01-03-2007 09:27:24
Svar/Indlæg:
3640/1231
Så virker billederne igen :)

En lille bug havde sneget sig ind :r



red_martians
 
Moderator
Tilføjet:
01-03-2007 16:42:20
Svar/Indlæg:
7881/1165
#4: Tapeconnection sælger dem. ;) Det er en DVD der hjælper dig ret langt med at få dit TV til at vise så korrekte farver som muligt. Den kan ikke gøre det 100% da det kræver udstyr udad til, men den hjælper dig godt på vej. Derudover er der faktisk også mulighed for at indstille lyd til surround-systemer.