Design og layout
Ligesom med GTX-kortet er dette kort præget af en virkelig stor køler. Ved første indtryk tror man faktisk det er den samme køler som den på GTX, men kommer man tættere på, ser man bl.a. at der er 4 udluftningshuller på toppen af GTS hvor der er 5 på GTX, Heatpipes sidder anderledes og skruerne er placeret forskelligt. Derudover ser man også at GTS faktisk er kortere end GTX, hvilket vi virkelig ser positivt på.
Køleren er lavet således at den suger luft inde fra kabinettet og puster en del af det ud af kabinettet. En stor del ryger også ud i kabinettet, af de luft-huller der sidder i toppen, og ud af åbningen der ligger under køleren. Blæseren af af Radialtypen. Den har rigtig mange små finner frem for få store som f.eks. ATi bruger.
Radialtypen har vundet rigtig meget indpas i grafikkort-kølere, da dens design langt bedre kan udnyttes i et fladt design, som grafikkort ofte er.
Selve profilet er med fine aluminiumsfinner og en tyk aluminiumsbund med en kobberklods lige over processoren. Varmen fordeles i hele det store profil med mindst to tykke heatpipes.
Printet er ca. 22cm langt, hvilket er langt, men stadig en del kortere en GTX's 27cm. Grafikkortet kunne uden problemer placeres i alle mine kabineter, men kun takket være, at strømmodtageren er placeret i hjørnet. Var den placeret bare en cm længere inde på kortet, som f.eks. Radeon X1950pro, ville der ikke have været plads til strømstikket fra strømforsyningen. Grafikkortet har kun fået monteret 10-ramblokke, men printet har tydeligvis mulighed for hele 12stk. Hvis der blev monteret 12ram-blokke ville det betyde en højere hastighed. Det er muligvis for at man senere hen kan udvide serien med 384bit modeller.
Imodsætning til Geforce8800GTX har GTS-modellen kun et strømstik. Det betyder at dette kort under ingen omstændigheder kan sluge mere end 150watt, hvor et GTX faktisk kan nå 185watt, og for at overholde kravene på 75watt, per stik (husk der også er et strømstik i grafikkort-slottet i bundkortet) har man derfor været nød til at montere 2stik på GTX.
Vi kan ikke tjekke rammene efter, men det er ret sikkert 1.2ns muligvis fra samsung. 1.2ns kan kører 833Mhz (DDR1666) Mhz er ikke alt her, og man skal også huske på at rammene kun er "320bit" Hvilket stadig er højere end noget ATi-grafikkort der max er på 256bit. Bit beskriver hvor mange data rammene kan modtage per hz.
Udadtil er der en S-video-tilslutning, hvor der også er mulighed for tilslutning af component ved hjælp af en dongle.
Vi synes det er rigtig ærgerlig at der ikke findes HDMI-udgang. Den nye multi-udgang/indgang der i dag findes på de fleste LCD og plasma-fjernsyn. Grunden til at vi synes det er ærgerligt er, at kortet understøtter kodning af kopibeskyttet indhold fra Blu-ray og HD-DVD, og kan afspille film i virkelig høje opløsninger.(Kaldet HDCP) Alle udgange er afskærmede, og skulle sammen med den nye eksterne skærm-chip, forbedre billedkvaliteten. Vi ved at flere grafikkort-producenter selv har udviklet HDMI-grafikkort, så teknologien er til stede.
Pointgivning i design & layout Vi må straks sige, at den køler er virkelig lækker. nVidia kan virkelig et eller andet med deres køling, også selvom strømforbruget ligger på grænsen af det absurde. I forhold til GTX er størrelsen af GTS-kortet langt mere fornuftig, ligeledes er der kun et strømstik. Vi giver her GTS-kortet et point mere end GTX, da langt de fleste vil kunne montere et GTS-kort i deres kabinet uden problemer. Vi havde dog også gerne set en ægte HDMI-udgang, og vi ved at det kan lade sig gøre. Vi mangler lidt noget ekstra innovativt men det er vel hvad man må forvente i denne prisklasse. 4point.