Test: MSI NX8800GTS T2D320E

Grafikkort, NVIDIA  d.  05. marts. 2007, skrevet af JacobHL 0 Kommentarer.  Vist: 13427 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: MSI.com
DK distributør: Interdata.dk

Design/Layout





Min første tanke da jeg tog grafikkortet i hånden var "Hold kæft hvor er den er stor". Ikke bare er den stor, den er også massiv. Et par dage tidligere havde jeg lallet rundt med 7900GT, 7900GS og et GX2, men da jeg tog det her kort i hånden var der en dyb tavshed af æresfrygt. Det her er et kort man respekterer.

Selve kortet er 22cm langt, og kunne godt være i mit standard ATX kabinet. Jeg kan godt forestille mig at man måske kan have problemer hvis man har et bonsai-kabinet, men for langt størstedelens vedkomne burde der ikke være nogle problemer.

Køleren:




Køleren på kortet er også ret massiv, og bygget op omkring en aluminium/kobber heatpipe køler, med en radial-blæser. Fordelen ved radialblæseren er at luften bliver skubbet til en bestemt side, i dette tilfælde hiver den luft fra bunden af kabinettet, og skubber mod bagenden af kabinettet. Eftersom det er en 2-slots køler er der en hel PCI-bracket med masser af luftholder, men "desværre" er der 4 åbne riller nede ved bagenden. Det vil sige at meget af den varme luft ryger ud i kabinettet igen. Når det er sagt er der intet at sige til ydelsen af køleren, for den køler kanont, når man tænker på hvor meget strøm kortet sluger, og hvor lidt larm den laver. For kortet larmer stort set ikke.

Radialkøleren har også ekstremt mange finner, faktisk ikke mindre end 36(!). En standart 120mm kabinetblæser har måske 6-7 finner, og allerhøjst 9, men det virker rigtig godt, så der må være nogle smarte ingeniøre inde hos nVidia.


Hvis man vil montere en anden køler er der to forskellige hul-løsninger. Den yderste minder ikke om GTX-modelens hvilket desværre kan gøre det mere besværligt at skifte køler, da grafikkøler-producenterne bliver nød til at udvikle til begge grafikkort. Især vandkøling kunne godt gå hen og blive et problem her, da det deres produktion kun består af ganske få kølere. Dog tror jeg stadigvæk at vi kommer til at se alternative kølere i fremtiden, især fra vandkølingsproducenterne.
(tak for afsnittet om hul-løsninger til Red_Martians)

Strøm:



Grafikkortet kræver kun et enkelt PCIe-6pin strømstik i modsætning til GTX som kræver 2 stk. Grunden til dette er at der højst må trækkes 75W ud af PCIe porten og 75W igennem et PCIe-6pin stik.
Det vil sige at hvis MSI overholder PCI-SIG standarderne(det er dem som laver PCI databus standarderne), så kan grafikkortet højst bruge 150W. Der er i øvrigt eksempler på grafikkort hvor standarderne ikke er overholdt, men det hører til sjældenhederne, og er ikke tilfældet ved dette kort.

Udgange:


Bagudtil har grafikkortet 2x DVI-I, der hver understøtter op mod 2560x1600. DVI udgangende understøtter kopisikringen kaldet 'HDCP' som er påkrævet for at se High-definition film i fremtiden. Normalt ses HDCP på HDMI udgange, men i dette tilfælde bliver den altså kørt via en DVI udgang, hvilket er lige så godt kvalitetsmæssigt. Den eneste forskel på DVI og HDMI er at HDMI også har lyd indbygget i kablet.
Derudover er der et S-Video stik til TV-out. Dette stik kan forgrenes yderligere til component vha. en medfølgende dongle.