Test: Zalman Z3 Iceberg kabinet

Kabinetter d.  13. august. 2021, skrevet af Renissen2 0 Kommentarer.  Vist: 4023 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: jmose

Pristjek på  420,00
Produkt udlånt af: Zalman
DK distributør: n/a

Layout / Design

 

 

 

Sådan tager det lille kabinet sig ud fra venstre side og  det er da et ganske pænt udtryk der er på kabinettet med den let tonede glasside. Gajol æsken er blot til at få mit kamera til at fokusere. Som det kan ses er der i begge sider på fronten en masse huller og det er her i gennem at luften kommer ind i kabinettet.

 

 

Her er den 4mm tykke glasside fjernet og man kan se at PSU'en har sin egen afdeling og ellers er der ikke meget indenfor. På PSU'ens afdækning ses Zalmans logo i højre side.

 

 

Her ses blæserne indenfor i kabinettet. Det er 2 stk.120mm ARGB blæsere som kabinettet er født med. De kan flytte noget luft, 37,8 CFM ved 1200 omdrejninger i minuttet.

 

 

Ovenpå PSU afdækningen sidder der et par plader hvorpå man kan spænde 2 stk. SSD'er eller 2,5" harddiske. pladerne afmonteres nemt med en fingerskrue.

 

 

Så kom vi om på bagsiden af kabinettet og heromme ligner kabinettet så mange andre. Øverst til venstre ses hullet til I/O bag pladen, og ved siden af ses blæseren på bagsiden og de 6 kantede huller den blæser ud igennem. Endvidere kan blæseren justeres op og ned i de aflange huller. Der er 7 afdækningsplader så der er plads til 7 PCI enheder. Det er dog smartest at fastlægge hvor man vil montere sine PCI kort på forhånd inden man monterer bundkortet, da det er typen som skal brækkes af. Nederst ses det store hul til PSU'en som monteres indefra.

 

 

På den højre side af kabinettet finder man kun en sortmalet dækplade som afmonteres med 2 fingerskruer.

 

 

Når pladen er fjernet er der fin adgang til bagsiden af bundkorts pladen. Der er 3 huller til at trække ledninger igennem og de er udstyret med en gummitylle hver. Ledningerne fra toppens printplade er lagt i 2 stk. velkrostrips og heri skal også PSU'ens kabler trækkes, så de holdes pænt samlet. Der er dog en del hæftepunkter til plaststrips hist og pist 8 stk. i alt. Under det store hul til CPU'ens køler bagplade ses yderligere 2 stk. plader til montering af SSD'er, de er også monteret med en enkelt fingerskrue. I bunden til venstre ses en enkelt harddiskskuffe som sidder i en holder. En plastikslæde kan tages ud for montage.

 

 

Her er Pladen til SSD'er og plastikslæden til 3,5" harddiske. Den er af typen der skal krænges ud over harddisken. Forrest har slæden 2 låse som man samtidig trykker ind mod midten for at udtage slæden.

 

 

Her ses pladsen til PSU'en og der er 4 gummistøtte punkter som den kan hvile på.

 

 

Kabinettet har flere muligheder for at styre ARGB LED lyset i blæserne. For eksempel kan det være med denne manuelle kontakt som er magnetisk i bunden og derfor kan placeres indenfor eller udenpå kabinettet. Man skifter simpelthen mellem de 8 RGB farver og en mode a la regnbue hvor alle farver er med eller helt slukket. Det er også muligt at styre det ved at sætte et stik til bundkortets ARGB stik og bruge software. Det kræver så at man holder kontakten inde 3 sekunder. Vil man have LED lyset helt slukket kan man holde kontakten inde 6 sekunder. For at få blæserne ud af den valgte mode trykkes der blot en gang på kontakten. Det er naturligvis også muligt at styre LED lyset med LED knappen på toppen af kabinettet.

 

 

Så nåede vi frem til fronten og det er en støbt plastikfront med 6 facetter der skal forestille isbjerge. Fronten kan afmonteres og den sidder fast med 6 plastiklåse.

 

 

Når fronten er fjernet får man adgang til et magnetisk metalfilter som dækker hele frontens luftindtag.

 

 

Her er filteret drejet lidt så man kan se at der er mulighed for at montere enten op til 140mm blæsere eller radiatorer op til 280/360mm.

 

 

Så nåede vi frem til toppen af kabinettet og heroppe finder vi også et magnetisk metalfilter i meshgitter. i toppen kan der også monteres op til 2 stk.140mm blæsere eller op til en 240mm radiator.

 

 

På toppen finder man også betjeningspanelet som ser ud fra venstre som sådan: Start/stop knap, minilysdioder for power og hdd aktivitet, resetknap, 2 stk.USB 3.0 stik, 1 USB 2.0 stik, de to audiostik og endelig til sidst LED knappen som man kan bruge til at styre LED lyset i blæserne med.

 

 

I bunden af kabinettet ses de fire plastik støttepunkter med gummi indlagt. Hernede er det også muligt at flytte harddiskburet til en plads tættere på PSU'en det kræver dog at PSU'en ikke er ret lang.

 

 

Der er også et mesh filter til PSU'en hernede det er typen som er sat fast mellem 6 faste punkter så at fjerne det er ikke specielt let.

 

På næste side sættes der hardware i kabinettet.