Test: MSI MPG Z590 Gaming Carbon WIFI bundkort

Bundkort, Intel d.  02. juli. 2021, skrevet af Renissen2 5 Kommentarer.  Vist: 3725 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: Renissen2
Oversættelse: jmose

Pristjek på  2433,00
Produkt udlånt af: MSI
DK distributør: Proshop.dk

BIOS

 

 


Første gang man kommer i BIOS bliver man mødt at en simpel udgave af BIOS hvor man har mulighed for at få et overblik over status på systemet og ændre et par småting. Man kan blandt andet slå XMP profilen til for sine RAM eller indstille Game Boost funktionen her via BIOS

 


Hvis man skifter til den avancerede udgave af BIOS får man straks flere muligheder. Den øverste del af billedet er stadig dedikeret system informationer, og under det har man mulighed for at vælge hvilken del af systemet man vil til.

 


Under Settings finder man forskellige muligheder for systemet. Det er blandt andet her man kan angive sin boot rækkefølge og sikkerhedsindstillinger. Jeg løber dem lige igennem i det følgende.

 


Første linje er blot en systemstatus hvor man kan sætte dato og tid samt checke at ens enheder er detekteret i SATAportene.

 


Anden linje er mere spændende herunder er der en del indstillinger til selve bundkortet.

 


Tredje linje er linjen Boot. Herunder opsættes alt der har at gøre med opstart af systemet f.eks. Boot Mode og Boot rækkefølgen. Der er også lidt andre indstillinger såsom Fulscreen Boot Logo til/fra og auto CLR CMOS.

 

 


I fjerde linje kan man opsætte sikkerhed på bundkortet.

 


I femte og sidste linje drejer det sig om at gemme eventuelle ændringer til BIOS eller over springe Boot rækkefølgen, Der er flere forskellige muligheder for at Exitte.

 


OC området har på et kort som det her naturligvis en fremtrædende plads og MSI har sørget for at lave en overskuelig BIOS med masser af muligheder for indstillinger. Meget praktisk er der en informationsboks på højre side, så hvis man skulle være i tvivl om hvad de enkelte ting er kan man finde lidt hjælp her. Man kan selv rode med masser af indstillinger i forbindelse med overclocking og strømstyring i forbindelse med dette. Det mest oplagte i dette punkt er CPU ratio, Extreme Memory Profile og længere nede vcore spændingen. Som man kan se lyser der et rødt felt når man har trykket Enter til sin indstilling som her er CPU Ratio, den vises sammen med Ring hastigheden så man lige får en kontrol af at det nu også var denne indstilling der var tilsigtet.

 


Længere nede i OC kan man justere på en masse spændinger bl.a. Vcore.

 


 


I tredje punkt nederst er det M-Flash man kan gå i for f.eks. at opdatere sin BIOS. Når man trykker på feltet genstarter systemet og går i ovenstående billede de tilsluttede USB Sticks og så vælger man den hvor BIOS filen ligger og trykker på den hvorefter systemet går i gang med opdatering, og når den er færdig genstarter systemet igen.

 


Så er vi rykket over i højre side til knappen OC PROFIL og her er det muligt at gemme eller loade op til 6 OC Profiler fra enten USB Stick eller ROM.

 


Det er også muligt via BIOS at opsætte profiler for sine tilsluttede blæsere, baseret på enten system eller CPU temperaturen. Det foregår i Hardware Monitor boksen.

 

Testen følger på de næste sider.

CDCRenegade
 
Nyhedsskribent
Tilføjet:
04-07-2021 08:14:44
Svar/Indlæg:
1821/71

Problemet er at der er for få PCIe 4.0 slots i Intels 11. gen generelt - Jeg tror ikke at 10. og 11. er særligt attraktive mere.

Rent personligt så venter jeg med at kikke efter nyt MB til 12. gen kommer 

Bortset fra det så var det en fin og grundig testSvaret blev redigeret 1 gang, sidst af CDCRenegade d. 04-07-2021 08:15:53.


Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
04-07-2021 12:57:08
Svar/Indlæg:
2045/273
#1

Takker 🙂


Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
05-07-2021 15:10:41
Svar/Indlæg:
5732/1240

Innovation/Teknologi - 5
Her mangler ikke noget og bundkortet er forsynet med den sidste nye teknologi så det må her blive et 4tal.

Hvad mener du så Renissen? Er det 5 eller 4 du vil tildele det? 😉

Ellers en god gennemgang, men desværre har du glemt at oplyse POST-tiden. Den var du ellers begyndt at tage med ved bundkortstest. 🙂Renissen2
 
Senior Skribent
Tilføjet:
05-07-2021 16:57:17
Svar/Indlæg:
2045/273
#3

ja tak korrekturen :) det er 5.

Ja så længe det ikke rigtigt rykker på Posttiden ser jeg ingen grund til at oplyse det, men jeg holder skam øje. 🙂


Burgurne
 
Elitebruger
Tilføjet:
05-07-2021 17:38:39
Svar/Indlæg:
5732/1240

Næ, det kan der være noget om (mht Post-tiden). Bare irriterende, at den stadig er så lang.