Test: Logitech G3

Styre-enheder d.  08. maj. 2007, skrevet af B@NG 8 Kommentarer.  Vist: 11330 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Logitech
DK distributør: Logitech


Det er svært at komme udenom Logitech hvis man skal købe ny computer i dag. De sidder hårdt på styre-enheder som mus og tastaturer, samt fjernbetjeninger og webcams. Selv på højttalermarkedet klarer Logitech sig rigtig godt. Logitech har igennem tiden fundet firmaer som er super gode til at lave et specifikt produkt, for at opkøbe dem, og bruge dem til produktion af Logitech enheder. Senest kan nævnes "Harmony" som er røget ind under denne kategori, og som endelig er ved at blive kendt på markedet.



Stort set alt hvad vi rører ved som der står Logitech på, ved vi på forhånd er kvalitet. Det forklarer også hvorfor Logitech igen og igen kan score awards på Hardware-TEST. De lytter simpelthen til forbrugernes krav, for derefter at udvikle og gennemteste et produkt inden det ryger på markedet. Det lyder måske som for meget arbejde, men det virker tilsyneladende.
Vi har lige testet Logitechs nye G5 mus, som er lavet til gamerne. Et af problemerne ved at lave de "perfekte" produkter når det kommer til design og ergonomi, er at man glemmer en ret stor del af befolkningen, nemlig de venstrehåndede. Det er sjældent at der bliver lavet mus specifikt til venstrehåndede, hvilket er ærgerligt, da det så bliver svært at finde den super gode mus. Til gengæld bliver der af og til lavet mus som passer til begge hænder. Det er sådan en vi har til test i dag. Tillad mig at introducere jer for G5's lillebror, nemlig Logitech G3.
Kirsby
 
Superbruger
Tilføjet:
08-05-2007 15:15:27
Svar/Indlæg:
1214/62
Har selv en G3, og den er jeg fuldt ud tilfreds med. Syntes ikke der er noget galt med den!



CrazyEyes^DK
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-05-2007 15:59:18
Svar/Indlæg:
2388/52
Minder den ikke om en gammel mus som Logitech også har lavet?



rasta_max@hotmail.com
 
Superbruger
Tilføjet:
08-05-2007 17:16:45
Svar/Indlæg:
4/0
Så hold da op med at smide ord ud til højre og til venstre hvis ikke du kender definitionen og det lader til at de fleste ikke kender den derfor vil jeg lige sige at Ordet ergonomi bruges om "noget, der er fysisk bekvemt for kroppen" og det er denne model for mig og sikkert også en masse andre, hvorfra G5 typen er et helvede for mig, mit håndled, min arbejdes stilling og er derfor ikke ergonomisk,

http://da.wikipedia.org/wiki/E...

en artikel som denne om hvordan en mus skal være, giver næsten at en gyldig konklusion vil være at trackball og mus der ikke er store og håndformet ikke er "ergonomiske"
... bare fordi Colgate sælger en såkaldt 3D tandbørste betyder det ikke at alle andre er 2 dimensionale

jeg selv vil give G3 musen top karakter5/5, fordi den ligger perfekt i hånden, er lyn hurtig, har en antiskrid behandlin der gør den er behalig at holde ved og modvirker at hånden bliver svedig, har aldrig haft fat i en bedre mus ...har do haft en G5 den vil jeg så kun give 3/5 da den ligger dårligt i hånden er stor og kluntet og hånden bliver svedig pga. det glatte plast på toppen




Anonym20219355916
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-05-2007 18:44:09
Svar/Indlæg:
6181/270
#3 du bruger for mange komma'er i en sætning til at jeg kan forstå dig

og #3 ergonomi er hvordan udformingen af redskaber er til brug ved arbejde, og at man tager hensyn så man ikke for ondt i kroppen



Stensgaard
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-05-2007 19:41:56
Svar/Indlæg:
2620/327
#3 Jeg forstår ikke rigtig, hvad du mener - hvor er det, han bruger ordet forkert? I den artikel, du selv linker til, står der: <I>"Eksempelvis har IT-kredse i den senere tid fokuseret meget på såkaldte museskader. Løsningen på dette var ergonomiske mus, der gjorde, at håndleddet ikke var tvunget til at arbejde i en forkert stilling."</I>

Man kan selvfølgelig diskutere, om det er vellykket eller ej, men en ergonomisk mus må være én, hvor der er tænkt over, at den skal give hånden en god stilling. Og det tror jeg altså, der er tænkt mere over ved G5 (og lignende "skrå" mus) end med G3...



johnSTAR
 
Superbruger
Tilføjet:
10-05-2007 10:58:50
Svar/Indlæg:
65/9
Uden at gå ind i diskussionen om definitionen af ordet "ergonomi", vil jeg alligevel kommentere.

Jeg tror, at det, der ligger bag #3s reaktion er, at den mus, han er så glad for, får en dårlig score, der for ham ikke tilsvarer hans egen vurdering af musen.

Anmeldelsen bærer et præg af, at anmelderen ikke kan lide, at musen ikke direkte er designet på den facon, som MX500 startede. Her mener jeg, der er et stort hul i anmeldelsen. Musen skal ikke designmæssigt holdes op mod MX500 designet, fordi den ganske enkelt tilhører en anden serie og ikke ønsker eller er tiltænkt at skulle se sådan ud, som MX500 gør.

Dette er en mus, som har et godt, gammelt standard design fra Logitech. Et design, som går langt tilbage, men som "gamer-mus"
startede med MX300, der kom i samme serie som MX500. Senere kom G1 og nu har vi G3.

Jeg mener, at I i stedet bør holde musen op mod G1 og se på de forbedringer, der er i forhold til forgængeren -- for der er mange.

G1 har ingen sideknapper eller on-the-fly dpi skift, så her er G3 virkelig en forbedring.

Hvis I havde valgt at sammenligne med G1 og ikke en anden serie, så havde G3 scoret helt anderledes, positivt i jeres anmeldelse.

I bund og grund handler det om designet af musen, jeres bedømmelseskriterier og noget som individuelt som smag. Hardwaren er der intet i vejen med. Jeg mener ikke, at G3 kun skal ses som en "skrabet" udgave af G5, for det er ikke kun det, den prøver at være. G3 er en opfølger på en gammel serie fra Logitech, der har haft det design i mange år og den bør også blive vurderet på dette grundlag.

Man sammenligner vel heller ikke en stationcar med en cabriolet for så at klandre cabriolet'en for manglende bagageplads, vel?

Mht. smag så handler det om, hvorvidt man er til mus, der er formet efter ens højrehånd eller ej. Er man til højrehåndsmus skal man kigge efter G5. Er man til en anden pasform bør man kigge efter G3.

Eller er anmeldelsen god og grundig med gennemgang af software, beskrivelse af musen osv, B@NG. :)



Mathis77
 
Elitebruger
Tilføjet:
12-05-2007 17:45:24
Svar/Indlæg:
6293/359
IMO er ergonomi noget opreklameret fis. Forklaring følger

Vi lever i et samfund og en tid, hvor alt der har smarte ord og vendinger kan sælge sig selv alene på den baggrund. At ergonomi så er "trendy" eller hvad ved jeg, er også en smagssag og afhænger af hvordan man anatomisk selv er bygget. Man skal huske på, i denne tid, er der tendenser til at lave alle mulige hjælperedskaber til raske mennesker, men derved handicapper vi sgu også os selv... der er kun een eneste forklaring og det eneste der dur: AT VI SKAL KOMME I BEDRE FORM... mennesket er den ringeste form nogensinde i forhold til neanderthalerne fx. - hvis vi alle var i bedre form, var der dælme INGEN der brokkede sig over en G3 mus, som er af et universalt og tidløst design... hvorfor skal tastaturer også være bøjede og 8-tals formede... vågn nu op da - det er noget fis

Og ja #2 den ligner den legendariske mus fra omkring 2000, som er perfekt til alt slags brug... at så nogle får svedige hænder, siger mere om deres formkurve, BMI og fedtprocent

ellers hav en go aften - håber finland genvinder MGP..

nu må jeg heller ind og ha en morfar, gamle gnavne mand som jeg er, lol

/hygge! 8) :e



dusted
 
Superbruger
Tilføjet:
28-05-2007 17:00:31
Svar/Indlæg:
109/37
Her var alligvel en anmeldelse der var så dårlig at jeg blev nødt til at logge ind for at flame..

Du brokker dig over at der ikke følger softwarecd med til et produkt der henvænder sig til folk der konstant er online?
Er du dum nok til at bruge de (for det meste) forældede drivere der ligger på dine driver cder? Nej tak, det eneste man gemmer drivere til er ting som er nødventige for at man komme online og hente nye versioner.
Hvor mange gamere kender du der stadig KUN gamer lan? Dem der gør kører formentlig styresystemer der er så gamle at de ikke understøttes af driveren alligevel.
Glem det dog..

Ydelse: 2
Fordi DU ikke kan lide ergonomien, hold dig dog til emnet mand! Nu må du lige tage dig sammen.
Siger du dermed at hardwarens tekniske ydelse afhænger af hvor ergonomisk du syntes det er?
Det er totalt og fuldstændigt uvæsenligt hvordan du syntes den ligger i hånden, vi snakker om hvordan DEN yder, ikke hvordan DU kan yde med den.
Rent teknisk er det en mus med en fortræffelig ydelse, undertegnede har endnu ikke formået at bevæge den så hurtigt at den ikke kunne følge med.

En kommentar til usb hastigheden (ikke til artiklen).
Med mindre du har et skærmkort, en skærm, et øje, en hjerne, et styresystem og et spil der kan opdatere og reagere 500 gange i sekundet (500 unikke billeder på et sekund er jævnt megen visuel information), så kan du ikke bruge hastigheden til lort, sålænge der bliver opdateret omtrent ligeså hurtigt som den fps du vil kører spillet med.
Hvordan i alverden vil du kunne bruge 500hz når du ikke er i stand til at reagere indenfor 1/60 del sekund alligevel ? Spillet du spiller reagerer ikke på inputs mere end en gang pr frame alligevel, og den frame hænger i 1/120 del af et sekund ved 120 fps?
:)