Test: EasyCombo - USB 2,0 IDE/SATA Adapter

Diverse d.  05. august. 2007, skrevet af Claus35 6 Kommentarer.  Vist: 10332 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: EksitData
DK distributør: EksitData

Konklusion:

Alt i alt er det et smart lille produkt, som kan det samme som en harddisk-boks, nemlig at lave en intern-harddisk om til en ekstern-harddisk. Fordelen ved den her fremfor en almindelig harddisk-boks er, at den understøtter en hel rækker formater, og den er meget nemmere at sætte op (ingen skruer ell.). Man sætter bare en harddisk til, med et par stik, så kan man pille den fra igen, og sætte en anden til på få sekunder.

Formålet er også et andet, end det er med en harddisk-boks. Med boksen er det meningen, at man skal smide en harddisk i, og så er den der, og den er beskyttet. Med den her adapter er det meningen, at man midlertidigt lige sætter en harddisk til computeren, og så fjerner man den igen. Man har jo ikke en harddisk til at ligge fremme på skrivebordet (vel?).

Så kommer vi til karaktergivningen:

Innovation: Der er ikke så meget nyt. Den kan lave en intern-disk  til en ekstern, men det er der også mange andre produkter der kan. Alligevel er der lidt nyt. SATA. Det ser man ikke så tit. Så det må blive et 4 tal.

Bundle: Der er en lang række kabler med, hvilket jeg også forventer når jeg køber et sådan produkt. Men alligevel syntes jeg tit, at man ikke får de forventede kabler med, men det er der her :-) Det må være en 3'er.

Design: Hvad ville være det bedste, man kan forvente, af designet på sådan en dims? Lille og smart, ville jeg sige, og det er den. Så det bliver 4. For at få 5 skulle den have overrasket mig på en eller anden måde.

Software: Plug and Play. Hvad mere kan man ønske? 3.

Ydelse: Den yder ligesom alle andre usb-lagerenheder, og det er jo begrænset af USB 2.0 standarden. 3.

 


UK Summary

It’s quite a neat product! It’s pretty much a hard drive box, able to make an external disk out of an internal one. The advantage of this unit compared to a regular hard drive box, is its wide support of different formats. Furthermore, it is very easy to use, not required any screws or the like. Disks can be exchanged in a matter of seconds.
 
The purpose of the unit is a bit different from a regular hard drive box as well. Normally you install a disk in external casing for protection of the disk drive. With this product, the key is easy exchange of disks. This provides easy access to a lot of disks.
 
Innovation – 4 points
The product is pretty standard within the innovation category. It does what many other external casings have done before it. It is worth mentioning that it supports SATA drives
 
Bundle – 3 points
A lot of cabling was included. This is pretty much to be expected with a product like this. An expected bundle that many of its competitors forget to enclose!
 
Design – 4 points
What’s the best that one can expect from the visual appearance of such a product? Small and trendy, I would say. And small and trendy it is, earning it a score of 4 points. A top score would have required that it surprised me in some manner.
 
Software – 3 points
This is just simple Plug & Play. What more could you ask?
 
Performance – 3 points
The performance is very similar to other USB based storage devices, being limited by the USB 2.0 standard.
 



Test: EasyCombo - USB 2,0 IDE/SATA Adapter
Innovation / Teknologi4
Bundle - Tilbehør3
Design - Layout4
Software - BIOS3
Ydelse3
Samlet68%
Award

Læs om vores forklaring på ratingen her

Read about our ratings here
NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
06-08-2007 09:03:55
Svar/Indlæg:
23132/740
Hej Claus35

Mit gæt ville være, at det lille stik på molex-stikket er et 5 Volt stik til at føde USB-controlleren med strøm. Det ligner meget det stik, der følger med til nogle USB-hubs. Det er eksempelvis hvis man bruger en laptop computer, så er det ikke sikkert at der er juice nok i stikket til f.eks. at levere strøm til en RF-sender/modtager til den trådløse mus, en USB memorystick... osv. osv. - you get the idea.

Der sidder nemlig et lille stik ved siden af USB-stikket, og mit gæt ville være, at dit uidentificérbare stik passer deri, og giver enheden strøm, hvis ikke computeren kan levere nok...

Fin test by the way 🙂


micma18
 
Elitebruger
Tilføjet:
06-08-2007 09:14:32
Svar/Indlæg:
4120/115
Købte en hel stak af nogle lign. sidst de havde dem på tilbud i Aldi 😉 100kr./stk. Og de er fandme guld værd! Det gør livet en del lettere, hvis man lige skal redde nogle data eller lige hurtigt flytte et eller andet, hvor man ikke nødvendigvis vil bruge en "rigtig" ekstern disk...

Jeg har dog endnu ikke fået leget så meget med USB driverne i norton ghost, men eftersigende så skulle det også kunne lade sig gøre at bruge det sammen med sådan noget, og så kan man jo i princippet lave en hot-plug kloner 😉


Men hold øje med Aldi reklamerne, de har dem af og til...


#3
TB
 
Elitebruger
Tilføjet:
06-08-2007 12:53:36
Svar/Indlæg:
767/51
Pudsigt at du slet ikke noterer CPU forbruget med en ATA disk.. 10% det er dælme en del. Hvorfor den falder til 4% med SATA, ja det må guderne vide..


Claus35
 
Elitebruger
Tilføjet:
06-08-2007 16:42:36
Svar/Indlæg:
5410/123
#1 Ja, den passer fint der i. Det der undrer mig er, at du kun har det stik, når du anvender molex -> SATA adapteren. Så når du bruger en ATA enhed, kan du ikke give den strøm.


NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
06-08-2007 23:11:05
Svar/Indlæg:
23132/740
-> #4

Måske S-ATA bruger mere strøm?! Ved det ikke 😳


PartyPhreak
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-08-2007 16:02:12
Svar/Indlæg:
208/51
Jeg købte sådan en for 2 år siden, blot et let andet design... Men ellers med samme features, tror jeg gav 150,- den fungerer skidegodt... Og er rar at have, selvom det ik er så tit jeg bruger den ;)