Test: Asus U1F

Bærbare d.  15. oktober. 2007, skrevet af jmose 2 Kommentarer.  Vist: 9889 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Rosenmeier.dk

Design

 

Der er på ingen måde noget prangende over designet på denne notebook. Den er slet og ret holdt helt i sort. Ikke at det gør noget – og så alligevel. Den sorte farve gør maskinen meget anonym at se på. Dog giver den spejlblanke overflade på toppen og den smalle metalkant lige designet et hak op. Skærmen er med sine 11,1” meget lille. Både at se på og ved brug. Men på trods af sin meget beskedne størrelse, viser den sig alligevel meget brugbar. Det skyldes i høj grad den høje opløsning, som gør at maskinen er perfekt til at skrive på i skolen, toget eller bussen. Skal du se film på maskinen skal du dog ikke forvente biograflignende tilstande.

 

Når maskinen er meget beskeden i størrelsen, går det naturligvis ud over noget af komforten. Mange af de genvejsknapper som andre producenter har tilføjet, har ASUS sparet væk. Helt væk er de dog ikke. En del genveje kan findes i selve tastaturet, hvor man skal trykke bestemte kombinationer for at starte ønskede funktioner. Tastaturet måler dog kun 10x25,5 Cm. Så hvis du som mig, har et par store luffer, kan du nemt rende i problemer.

 

Touchpad har til gengæld en mere normal størrelse. Og ligesom resten af maskinen, er den også i sort. Den har ikke nogen indbygget scroll funktion – og med en skærm på 11,1” kunne det nu have været meget godt. Den har dog en indbygget fingeraftrykslæser, som sikrer dig mod dem, der ikke kender forskel på dit og mit.

 

På højre side af den lille maskine, er det lykkedes Asus at få plads til 2 USB-porte. Her ses også IEEE 1394 og PCI-Ekspress porten. Helt til højre sidder så RJ45 (LAN) og RJ11 (56K Modem) samt AC-in.

 

PÅ den venstre side finder vi VGA-out og en lille udluftning. Herefter den USB-port der sammen med det lille stik til højre udgør sammenkoblingen til det externe drev. Herefter en almindelig USB-port, efterfulgt af de to jackstik til mikron og headset. Det skal dog lige tilføjes at bruger man ikke det externe drev, fungerer USB-port som en normal port – og man har så 4 i alt til rådighed.

 

Således ser det ud når det externe drev skal benyttes. Bemærk lige størrelsen på den bærbare set i forhold til drevet, som er nogenlunde normal størrelse.

 

På bagsiden er der ikke noget at komme efter. Udover batteriet er her kun Kensington-låsen.

 

Det samme gør sig gældende på forsiden. Her er 8-i-1 kortlæseren placeret helt til venstre, sammen med en udluftning. Læg mærke til den helt blanktpolerede metal-kant langs siden.

 

På toppen af skærmen finder vi det indbyggede webcam på 1.3 Mill Pixels. Det er ligesom resten maskinen ultra-kompakt, så man kan desværre ikke justere hverken op eller ned.

 

freehelp
 
Overclocker
Tilføjet:
19-11-2007 15:54:52
Svar/Indlæg:
53/3
hmm produktet er udgået


KennedyComputer
 
Overclocker
Tilføjet:
23-11-2007 18:44:50
Svar/Indlæg:
2/0
Asus U1F er blevet erstattet af U1S og er lidt skuffet over anmeldelsen, da der også medfølger et lækkert sleeve samt en Logitech Bluetooth mus i samme design som den bærbare.

Så Rosenmeier må have sendt en ikke komplet model til jer, som jo nok også har været til test andre steder.

Til folk der gerne vil have en lækker bærbar med lidt mere ydelse, har Asus lavet U3S som er næsten ens bare med T7500 cpu, Geforce 8400m 384M Turbo Cache, GPS med kort over EU samt 13,3" skærm og med drevet indbygget.

Samt U6S som er med 12" skærm, T7500, 3G modem, Geforce 8400m 896M Turbo Cache.

Og til ovenstående medfølger der Sleeve og Bluetooth mus

MVH
Flemming Guldbæk
Kennedy Computer