Test: Kingston HyperX PC11000 DDR3

RAM d.  18. december. 2007, skrevet af DTU_XaVier 2 Kommentarer.  Vist: 12099 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Kingston
DK distributør: Tech Data

Test

 

 

Testmaskinen består af :

ASUS Blitz Extreme
Intel Core2 Quad QX6850
nVIDIA 8800GTX (driver 169.12)
NorthQ 4775-500s 500w
Hitachi DeskStar 160GB 8MB S-ATA
 

Køling:

 CPU: Scythe Mine
Bundkort: Stock
Grafikkort: Stock

Programmer:

SiSoft Sandra Memory benchmark
PCMark05
AquaMark3
3Dmark06
SuperPI 1,1 16M

RAM til sammenligning:

Corsair Dominator PC10000, kørende 620MHz (1240MHz DDR), 5-7-7-25, 333Mhz FSB. Bundkortet er desuden et Gigabyte GA-X38-DQ6, som vi tidligere har testet her på HWT. GFX driver var 163.75.
Deres timings er en anelse slappe, og FSB'en er lidt lav, hvilket skyldes at jeg ikke havde indstillet dem ordentligt da jeg foretog testen, hvilket desværre ikke blev rettet før de blev sendt videre.

 


 

Testen

Testen kommer til at forløbe med en FSB på 430Mhz, hvilket var nødvendigt for at nå RAMmenes opgivne frekvens, med en FSB der ikke begrænser RAMmene

Vi lægger ud med SiSoft Sandra

Sisoft Sandra Memory

SiSoft Sandra er stadig et af de mest brugte programmer til at analysere et specifikt stykke hardwares ydelse. Her bruger vi så programmets memory-benchmark

 

 

 

Som vi kan se, har DDR2 RAM stadig en fordel, hvilket må skyldes at vi for det første har at gøre med et meget hurtigt sæt DDR2 RAM, men også at DDR3 RAM's timings stadig ikke er så gode som de kan blive, da teknologien stadig er relativ ny. Denne test viser desværre ikke noget om hvorvidt DDR2 RAM rent faktisk er bedre eller ej.

 

PCMark05

PCMark05 er et program der smider systemet igennem et sæt kontor-opgaver

 

 

 

Her kan vi igen se at DDR2 har en fordel, men sammenligningen er ikke helt retfærdig, da vi ikke bruger samme bundkort til begge tests.. Denne forskel er derfor ikke noget vi kan være sikre på Rammene alene er skyld i.

 

AquaMark3

Selvom Aquamark efterhånden er halv-gammel, er det stadig et godt program til at teste systemets ydelse. Jeg har desværre ikke nogen sammenligning med Corsair Rammene

 

 

 

181.000 points får vi ud af det,  og dette er hvad der svarer til at se Aquamark flyve forbi i en hulens fart.

 

3dMark06

3dMark06 kender vi alle. Ingen præsentation nødvendig

 

 

 

Der er sket et eller andet siden jeg testede systemet med DDR2 RAM... Forskellen er i hvert fald til at tage og føle på. Mit bedste bud er, at forskellen ligger i den nyere driver, hvilket tydeligvis har gjort en enorm forskel. Jeg tvivler dog på at Rammene her har haft den store indflydelse, men man ved aldrig.

 

SuperPI 1,1

Her har vi så endelig en test, hvor der bare skal knuses godt med tal. Jeg har valgt at brugen testen med 16 millioner decimaler, i stedet for de mere normale 1 millioner decimaler, da 1 million efterhånden går så hurtigt at det kan være svært at skelne resultaterne fra hinanden.

 

 

 

Her er der ikke nogen voldsom forskel, som man ellers kunne forvente med DDR3's forhøjede frekvenser. "Problemet" skal findes i DDR3's højere timings, der stadig er en hæmsko, specielt i en test hvor der skal knuses tal. Der vindes dog alligevel en lille sejr på 3 sekunder, der dog ikke er særligt overvældende.

Overclocking

 

Om jeg har fået et "dårligt" sæt RAM fra Kingston, test-stationen og RAMmene bare ikke kan sammen, eller om chips'ne på RAM-blokkene vitterligt er presset til deres yderste, skal jeg lade stå hen i det uvisse. Faktum er at jeg, uanset hvad jeg gjorde, ikke kunne få Rammene over 1430MHz (715Mhz), uden at min computer på en eller anden måde begyndte at té sig underligt. Selv at smide 2.1v i stedet for de sædvanlige 1,7 efter dem hjalp intet. Hvad man dog samtidig skal huske på er, at vi stadig er oppe i hastigheder som DDR2-folket kun kan drømme om. Jeg fik det råd at sætte alt til auto, og tage den derfra, og det hjalp da lidt, men timings blev sat til, og hold nu fast, 9-9-9-28, der er langt over hvad jeg nogensinde ville kunne acceptere fra nogen RAM-blokke.
Så jeg kan ikke påstå jeg er imponeret over disse RAM's OC-potientiale, men det kan være det bliver bedre med tiden, når Kingston får tæmmet DDR3.

Lidt resultater skal der da også være plads til:

 

Som vi kan se, får man da stadig lidt ud af det, og lidt har jo også ret.

Blue*
 
Overclocker
Tilføjet:
18-12-2007 08:41:32
Svar/Indlæg:
223/33
Det er lidt skørt at teknologi udviklingen går så stærkt at man ikke rigtig har noget at bruge den til, men omvendt presser det måske også andre producenter til at udvikle nyt/ følge med, og det er jo ægge så ring' enda' (:





CoffeeCan
 
Elitebruger
Tilføjet:
18-12-2007 19:30:14
Svar/Indlæg:
3394/170
Giv lige de der DDR3 ram et årstid eller 2, til bundkort osv er optimeret til dem..

DDR2 blev jo først med aktuelt da AM2 kom på banen, derefter faldt priserne også..

Så..

Men fin test, kunne måske godt bruge et ekstra billede eller 2

🙂