Test: IOSS RD1 BIOS Savior

Diverse d.  01. februar. 2008, skrevet af Klavs S 1 Kommentarer.  Vist: 8846 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: IOSS
DK distributør: EksitData

I brug

Når man modtager RD1 BIOS Savior er det normalt med en tom BIOS ROM på enheden. Dette betyder at denne skal flashes med en BIOS-fil således at man altid har denne ved hånden, hvis den primære BIOS fejler. Flashing af enheden kan ske både via Windows-baserede flash-programmer og fra DOS – det er helt op til ens bundkortproducent. RD1 er ret uanfægtet. Fremgangsmåden er at man booter systemet op på den originale BIOS ROM. Når man er inde i sit foretrukne miljø (DOS eller Windows), skifter man på omskifteren til D1 BIOS Savior ROM’en og flasher denne. Dernæst kan denne bruges som BIOS backup eller som primær BIOS.

EksitData tilbyder dog også at forprogrammere en BIOS ind på RD1 BIOS Savior. Enten giver man dem bundkortets info og så finder de selv den BIOS man ønsker, men man kan også bare sende dem nyeste BIOS-fil som en vedhæftet fil. Prisen på sidstnævnte er naturligvis billigst, men begge priser er ganske rimelige. (Aktuelle priser kan ses på denne side: http://www.eksitdata.com/_uk/shp/shp_main.asp?prd_category=800917142003141209191)

Men har man fået den tomme udgave og programmeret denne med en BIOS, så har man en glimrende back-up. Men RD1 BIOS Saviour har faktisk fordele af at kunne bruges som primær BIOS. Dette gør at man eksempelvis kan prøve beta-BIOS’er af på sin RD1 enhed og dermed nemt undgå et dødt bundkort, hvis BIOS-filen giver fejl.

Overclockerne vil også med fordel kunne udnytte enheden. Ofte løser en ny BIOS småproblemer, men der kan være forskel i overclockingpotentiale, spændingsindstillinger og lignende – alt sammen kan nemt afprøves via RD1 BIOS Savior. Nu er spørgsmålet bare om den så virker i praksis – lad os finde et dødt bundkort frem!

hamderD
 
Elitebruger
Tilføjet:
04-02-2008 15:36:02
Svar/Indlæg:
7263/260
Smart lille dims 🙂