Test: Memorex 80GB portable 2.5'' HDD

Harddiske d.  30. december. 2007, skrevet af Mr. Anderson 4 Kommentarer.  Vist: 11610 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Memorex
DK distributør: Hasee.dk

Layout / Design

 

  
 TravelDrive sammen med et 9V batteri.

Som det kan ses, så er Memorex's TravelDrive temmelig lille. Da det nu er en rejseharddisk, så er størrelsen på denne virkelig god. Selve harddisken er 2.5'', altså samme størrelse harddisk som man finder i bærbare computere. Harddisken virker også utrolig solid. Det er der også tænkt på, i form af gummibelagte sider og kanter. Nu står der godt nok at man ikke må tabe harddisken i manualen, men hvis uheldet er ude, så er gummikanterne der til at tage en del af stødet.

 

  


På billedet til venstre, kan man se back-up knappen, USB overførselsindgang, DC strømforsyningsindgang og en lille diode, der skal indikere om man bruger USB 1.1 eller 2.0. Lyser dioden rød, bruger man 1.1. Lyser den grøn, bruger man 2.0 (Som man kan se at jeg bruger). USB 2.0 er standarden i dag, og er noget hurtigere  end 1.1. Det bedste ved denne disk, må være at den ikke har brug for strøm fra en stikkontakt. Den tager det simpelthen bare direkte fra en USB port. Rigtig fedt hvis man kun har sin bærbar, og ikke er i nærheden af noget strøm. I længden er det også noget bøvl med en ekstern strømkilde, hvis man hele tiden flytter rundt på disken.
Harddisken er utrolig ergonomisk, hvilket vil sige, at den er ''god'' for kroppen. Med andre ord, så ligger den utrolig godt i hånden, da den er lille og er fri for skarpe kanter.

 

  


Når harddisken er tændt, indikeres det med den lille lampe. Det er et virkelig behageligt lys den udsender. Ikke for svagt, men heller ikke for skarpt. Lampen lyser med en mat-blå farve, som nævnt er rigtig behageligt. personligt synes jeg at den blå farve er rigtig fed, da man alt for tit ser et rødt lys, som det plejer at være i de fleste kabinetter. Under drift siger harddisken desuden ikke en lyd. Man kan sagtens mærke at den er i gang, men den er fulkommen stille. Man kan dog høre en svag brummen, men det er kun hvis man stikkker øret helt ned til den. Ligeledes kan det også kun anes at disken arbejder. Disken har også en smart funktion. Den slukker efter lidt tid, hvis ikke den bliver brugt. Så sparer man da den smule strøm.
 


 

Her ses de ekstra covers man får med til harddisken. Disse er udført i hård plast. Hvis man ikke bryder sig om sølv-farven, som er standard, kan man bare skifte til en anden. De er forholdsvis nemme at skifte. De er nemlig bare klikket fast. En anden, og mere nyttig egenskab disse har, er at hvis man har flere af samme slags harddisk, så kan man nemmere holde styr på, hvilke harddiske der er hvilke. Fx kan det være at man har en til musik, en til film og en til billeder. Så er det nemt at holde styr på de forskellige, når de nu har hver deres farve. Dette skulle man se noget oftere ved andre eksterne harddiske.

 

  


Her ses harddisken med de orange plader på. ganske nydeligt. Farven har en hvis glans over sig. Det samme gør sig gældende med sølvpladerne.


  


Dette må være min favorit. Den sorte og hvide farve giver den et meget stilet look. De hvide plader er desuden matte, og uden glans som de orange og sølvfarvede plader havde.

 

 

#1
kb
 
Superbruger
Tilføjet:
30-12-2007 16:47:45
Svar/Indlæg:
181/32
hmm synes lidt du jubler mere end nødvendigt er. en 2.5" disk er ikke en revolution, det er set før (har haft ind i 5 år snart), og udover de der covers er der jo stort set ingen forskel.

og det med de 2 usb kabler er da komplet ligegyldigt. på min lillebrors wd 160 gb (til 620 kr) er det ikke nødvendigt med et ekstra kabel.

det ser ud til at være en lækker hd, men innovasionen er da svær at se, og prisen er okay men da ikke fantastisk.

så jeg er lidt lunken.

men lad mig gætte på at det er den første eksterne 2.5" disk du har haft mellem hændende? for man bliver slemt imponeret hvis man er vant til en stor ekstern boks med tilhørende strømforsyning.


Mr.
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-12-2007 19:37:18
Svar/Indlæg:
4107/224
#1

Du er jo en vis herre 🙂
Ja, det er den første. Sikkert derfor, men den er stadig rigtig lækker..


#3
kb
 
Superbruger
Tilføjet:
03-01-2008 14:21:01
Svar/Indlæg:
181/32
#2 det tror jeg gerne, den ser også lækker ud, og sådan en er herre nyttig. min første var på 20 gb og den fungerede både som intern hd i min gamle ibm og ekstern hd (smed bare "elekronik endestykket" på og satte den til fx min stationære.

tog mig omkring 20 sek at hive hd'en ud af ibm'en, pille den ud af den der boks ibm havde puttet hd'en i, og smide den til som ekstern🙂 det synes jeg selv var veldig fancy dengang


Mr.
 
Elitebruger
Tilføjet:
03-01-2008 14:23:04
Svar/Indlæg:
4107/224
#3 Det tror jeg på 🙂