Test: 19" ASUS VW198 WideScreen

Skærme d.  06. marts. 2008, skrevet af Roedkjaer 10 Kommentarer.  Vist: 14694 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: ASUS

Test 

Under selve testen vil jeg teste skærmen i forskellige situationer. For det første vil jeg beskrive skærmens egenskaber ved kontorbrug, dvs. i applikationer som Word, excell etc. Derefter vil jeg teste skrærmens evner i spil, som need4speed Carbon, Counter Strike, Rainbow Six Vegas. Til sidst vil jeg udføre en Passmark monitor test. Jeg har ikke pillet ved nogle indstillinger endnu, alt er standard fra fabrikken. Og opløsningen er 1280 x 1024
Kontorbrug:
For at teste denne skærm i denne disciplin, har jeg valgt at benytte skærmen som min primære skærm i de 14 dage jeg har den til rådighed. Skærmens billede i f.eks Word er rigtig godt, kontrasten mellem de sorte bogstaver og den hvide baggrund er rigtig god, det er let at læse og selv efter flere timer bag skærmen synes øjnene ikke at blive trætte. Det samme gælder i Excell og Visual Studio’s code editor. Alt i alt en kanon skærm til den slags arbejde.
Spil:
Counter Strike Source:
For at teste skærmens evner i spil genren, vælger jeg først og fremmest at teste den med Counter Strike Source. Det er min overbevisning at et FPS spil som dette må være ideelt til at teste skærmens hastighed.
Jeg installerer refresh lock på computerne og sætter den til at køre 100hz ved 1680 x 1050. Samtidig slår jeg Vertical sync fra og ”snyder” derfor skærmen til at køre 100fps i spillet. Dette er naturligvis ikke helt rigtigt, men nok det nærmeste vi kommer i forhold til en CRT skærm.
Min vurdering er her hurtigt meget klar. Der er overhovedet ikke noget at komme efter i forhold til CSS, det hele kører rigtig godt, ingen ”ghosting” og den viser farverne rigtigt godt. Her også rart med den predefinerede game mode, der skruer godt op for ”brightness” så man kan se noget i de mørke baner.
Need4Speed Underground:
Her igen et spil der går rigtig hurtigt, med ”motion blur” og andre sjove ting som sætter skærmen på prøve. Jeg starter stadig spillet i ”native” opløsning og giver den fuld gas med grafik indstillingerne. Igen bliver jeg ganske positiv overrasket over denne skærm, der er overhovedet ingen ting at komme efter, det er en fornøjelse at spille på denne skærm.
Rainbow Six Vegas:
Her et spil der nok i første omgang stiller store krav til grafikkortet, men desuden et rigtig flot spil, med landskaber og hurtige kampscener. Igen bliver jeg ikke skuffet over ydelsen fra denne skærm. Når man ikke spiller FPS spil som CS udmærker denne skærm sig rigtig meget. Billedet er rigtig behageligt og jeg får indtryk at kunne sidde timer foran denne skærm uden gener.

Efter at have testet disse spil, ser jeg ingen grund til at smide flere efter den, skulle selvfølgelig kun være for undertegnedes fornøjelses skyld. Alt i alt en god ydelse fra Asus skærmen. 
Passmark monitor test:
I denne test, har skærmen ingen problemer med at vise de forskellige kontrastfarver. Alt står skarpt og tydeligt. I testen der viser hvis skrift, i forskellige størrelser, på en sort baggrund i intervallet fra størrelse 13 ned til 6 viser skærmen igen sin udmærkelse. Selv i den mindste størrelse, har jeg ingen problemer med at læse teksten, her har jeg ofte set andre skærme der får teksten til at glide sammen i denne meget lille størrelse.
 
I pixel persistency testen, som går ud på at flytte en række hvide firkanter fra venstre mod højre ved forskellige hastigheder 100, 200, 400, 600 og 800 pixels (px) i sekundet (sek), kommer skærmen nu for alvor på arbejde. Der er ingen problemer til og med 600, men jeg synes nu at kunne se lidt ghosting ved 800, men det er ikke meget. Igen har jeg her set skærme som allerede har problemer ved de 600. Så alt i alt en ganske fornuftig monitor test.

Film:
For at teste skærmens evner til at vise film starter med filmen Alien vs Predator på DVD. Det bliver her spændende at se hvordan deres billede optimering ”Splendid” fungerer. Jeg vælger så her at skifte ”mode” til ”Scenery mode” som de anbefaler til film. De sorte farver i filmen er markant sortere og det ser rigtigt lækkert ud. Efter lidt fin justeringer i menuen, lykkedes det mig faktisk at få det til at se rigtig godt ud. Hurtige scener der bevæger sig hurtigt hen over skærmen skaber heller ingen problemer. Så efter test af lidt forskellige film og justeringer af skærmens indstillinger, klarer skærmen skærene med glans.  
Lyd:
Som jeg nævnte i starten af testen, har denne skærm jo indbygget højtalere. Forst og fremmest ros for at de er der og man samtidig ikke kan se dem. Højtaleren er skjult godt i toppen af skærmen hvor de ikke sidder til designmæssig gene for nogen. Forventningerne er, fra min side, aldrig store til denne type indbyggede højtalere, men kan være rart på kontoret hvor man ikke lige har anlægget stående ved siden af skrivebordet. Mine forventninger til evnerne af ”lyd systemet” blev dog også hurtigt her bekræftet. Lyd kan der komme ud af højtalerne, men bestemt ikke god lyd. Ved musik og lign. spiller det en meget metallisk lyd, uden færten af bas, men nuvel, ganske ok til Windows standard lyde, hvis man er til den slags, Ikke mere om højtalerne herfra.
saiot
 
Elitebruger
Tilføjet:
06-03-2008 13:36:08
Svar/Indlæg:
7111/480
her er nolge tyske priser vis i kan bruge dem har set i har brugt dem i andre test http://www.ciao.de/ASUS_VW198S... 🙂


Claus35
 
Elitebruger
Tilføjet:
06-03-2008 14:42:15
Svar/Indlæg:
5410/123
God Test :yes:

Hvordan er den i forhold til SyncMaster?


hamderD
 
Elitebruger
Tilføjet:
06-03-2008 15:44:23
Svar/Indlæg:
7263/260
#0 Fin test, men hvorfor tager du ikke selv billeder af skærmen?.

#2 Vores skærme er bedst 😀 !


Anzelz
 
Elitebruger
Tilføjet:
06-03-2008 21:00:44
Svar/Indlæg:
2343/272
Fin test, men synes lige der mangler kommentar om baggrundsbelysningen er jævn. Er nemlig ofte et stort problem med fladskærme 🙂

Og undrer mig over du vælger 100fps lock i CS da skærmen vel kører en 60-70hz? Plejer man ikke på tft skærme at skulle låse fps til skærmens hz for at få det mest glidende spil, da den fysisk ikke kan vise 100fps?


Roedkjaer
 
Elitebruger
Tilføjet:
07-03-2008 12:01:24
Svar/Indlæg:
265/52
#3 Jeg synes nu de billeder fra producenten var ganske gode 😉

#4 Bagrundsbelysningen er meget jævn ja, det er ellers noger man hurtigt ligger mærke til, synes ikke det var tilfældet her.

Ja, det er korrekt at skærmen ikke kan køre 100hz, men ved at gøre det på den måde kan det lade sig gøre at få spillet til at køre 100fps. Det er naturligvis ikke det samme som ved en crt skærm, men det nok det tætteste vi kommer derpå endnu. Og det er altså som om det giver en fornemmelse af at det kører lidt mere jævnt i CS, måske ren indbildning... Men ikke desto mindre er mange nu ret enige i at det har den effekt 😀


jayjay89
 
Overclocker
Tilføjet:
09-03-2008 15:32:10
Svar/Indlæg:
2/0
Denne skærm er også blevet af prøvet i det senste nummer af Komputer for alle, det er kun en mini test men den får grønne pile for: gode farver, lav pris, hurtig pixel respns, understøtter HDCP og at den har indbyggede højttalere slelvom de ikke er noget at råbe hurra for ifølge denne test. Der skal lige tilføjes at det testede eksemplar er bbærer betegnelsen VW 198 T mens at de tyske hedder VW198 S jeg ved ikke umiddelbart om der nogen forskel på de 2 betegnelser. :no:

De har en dansk pris på 1827 KR. men den kommer vel lavere ned i pris herhjemme i løbet af et stykke tid,for ellers må man sige at prisen er høj i forhold til det den kan købes for i Tyskland. 😕

Actebis henviser til nærmeste forhandler på tlf: 43558888

[Edit af Pizzadude] Hele posts skal ikke være med fed!!



Karste1n
 
Overclocker
Tilføjet:
09-03-2008 16:09:59
Svar/Indlæg:
74/13
Jep den skærm er bare lækker, kigger på den lige nu 😛

Og jeg betalte 1500 kr. Og for en skærm i den her kvalitet, må det siges at være billigt.


jayjay89
 
Overclocker
Tilføjet:
10-03-2008 15:51:25
Svar/Indlæg:
2/0
Svar til Pizzadude. Som du kan se er det mit første indlæg her i forum,beklager at jeg havde fået trykket på enforkert knap. :'-(

Til Karste 1n herligt at du sidder der bag skærmen og glæder dig 😀 må du oplyse
herinde hvor du har købt skærmen til den pris ???? eller må man oplysesin mail adr.
så du kan sende noget direkte ?????? 😎


Pizzadude
 
Redaktør
Tilføjet:
10-03-2008 16:28:54
Svar/Indlæg:
5363/442
#8 Det er bare i orden 🙂
Du kan sende en PM hvis du vil i personligt kontakt med en bruger :yes:


Karste1n
 
Overclocker
Tilføjet:
10-03-2008 21:00:52
Svar/Indlæg:
74/13
kan se at det ikke er heeelt den samme jeg har (min er bedre 😛 )

http://edbpriser.dk/Products/L...

1503 kr. + levering! (dog ville jeg købe den et andet sted end getmore)