Test: Creative Zen X-Fi 16GB WiFi

Lyd d.  22. oktober. 2008, skrevet af @ngler 11 Kommentarer.  Vist: 17320 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Creative
DK distributør: Creative

Introduktion

 

Vi har fået Creatives nyeste iPod killer, Creative Zen X-Fi WiFi til test. Den er spækket med masser af features, bl.a. med WiFi og understøttelse af mange forskellige formater. Det hele er pakket i en lille lækker indpakning og en rigtig god skærm.

 

 

Creative kender de fleste, da de har mange forskellige produkter på markedet. Alt fra grafikkort til mus. Creative er nu gået tilbage til rødderne og har fokuseret på lydprodukter, hvilket bl.a. X-Fi er et resultat af. X-Fi er en teknologi der gendanner noget af de musikinformationer som går tabt når man laver en CD over til MP3.

 

 

 

Chronos
 
Elitebruger
Tilføjet:
22-10-2008 10:28:53
Svar/Indlæg:
566/150
Endnu en skuffelse fra Creative.

Snupper stadig "Cowon D2" som julegave til mig selv, ikke fundet den's lige endnu, i den prisklasse ihvertfald!


Clintin
 
Superbruger
Tilføjet:
22-10-2008 11:15:49
Svar/Indlæg:
1317/46
De problemer du skriver er nøjagtigt de samme som findes på creative Zen(basismodellen), her tænker jeg især på den ringe integration af SD-kortet. Dog er afspilleren let at navigere rundt på og lydkvaliteten er god(jeg bruger ikke de medfølgende hovedtelefoner), så på den testede model må lyden være temmeligt god.

Det kunne desuden pynte på afspillerne hvis de droppede sådan noget som kalender, og istedet fokuserede rent på lyd, billede og betjening.

Til #1 jeg er meget glad for min egen afspiller, så jeg tror bestemt den testede model vil være god, især til prisen.


stefan_v
 
Overclocker
Tilføjet:
22-10-2008 11:25:22
Svar/Indlæg:
11/1
Skuffende artikel endnu engang fra hwt.dk :no:

1) Det er en medieafspiller (video og lyd) - hvor er testen af video-delen (Og billede-delen for den sags skyld)?
2) Batteritiden er ikke som forventet? ok... Hvad var den? Hvordan var den over Wi-Fi?
3) Wi-Fi er den ting hvor denne Zen skiller sig ud. Hvor meget brugbart står der lige om den del i artiklen? Jeg kan fx læse om Messenger på Creative's hjemmeside... Ikke her i "testen".

Meget tyndt.

Jeg har indtil fornyligt haft en Creative Zen 16GB (sidste års model), og før den en Zen Micro. Zen 16GB havde en fantastisk batterilevetid - især iforhold til den gamle HD baserede afspiller - og jeg vil mene at den levede op til specifikationerne. Video-delen var ikke meget værd især pga. konvertering til et accepteret format.

Derfor ville jeg gerne have en detaljeret test af produktet, før jeg går ud og køber nyt. Hvad skal man med tests, hvis der er mere info på produktets indpakning eller på producentens hjemmeside?

Kom ind i kampen og grav lidt dybere. Det hedder Hardware test, ikke Hardware -show-and-tell-


@ngler
 
Redaktør
Tilføjet:
22-10-2008 13:33:40
Svar/Indlæg:
4033/364
#3

endnu engang ?

vi har testet Zen før , men Zen Wifi åd strøm og vi kunne ikke engang få den til at holde halvdelen af den (vi lavede både flere tests af afspilning til den løber tør, og flere mere realistisk afspil i 1,5 time. Pause afspil igen) . Om det skyldes det er en testversion, eller batteriet har været beskadiget ved jeg ikke, men den kom i en retailpakke... så det virker ikke som en reviewsample...

Jeg har præciserede billede og videodelen i artiklen (jeg kan ikke helt se om de overhovedet har ændret noget siden Zen) , men hvis du har en alm. Zen, så er XiFi den eneste grund til at købe Zen Wifi - Wifidelen virker ikke helt færdigudviklet..

er lidt ked af dit punkt 3 - der er et afsnit om wifi, hvor der bl.a. står at chatdelen ikke virkede i hele testperioden. Samtidig med at det er langt fra alt som Zen Wifi kan streame (bl.a. Radio100FM, DR1 mfl).

Man kan altid grave dybere, men produkterne er til test i en tidsbegrænset periode samtidig er ting som lydkvalitet, billedekvalitet (også fordi billederne ser meget pixeleret ud med et kamera) og funktionalitet relative subjektive kriterier.




stefan_v
 
Overclocker
Tilføjet:
22-10-2008 14:37:37
Svar/Indlæg:
11/1
ok... Forgængeren har været testet, så denne "test" er kun et supplement? Så ville det måske være hensigtsmæssigt med et link til den forrige artikel - for en "ekstra" test er jo helt fint - hvis der så lægges vægt på forskelle OG ligheder, men især ændringer.

Jeg skal ikke belære jer i hvordan artikler skal skrives eller sammensættes - og det har jeg heller ikke kompetance til, men jeres tests bliver tyndere og tyndere - og nu var det så for engangs skyld noget jeg lige gik og kiggede efter.

Bare en lille smule mere dybde gør rigtigt meget:
http://www.trustedreviews.com/...

Og nej - Trusted er ikke nødvendigvis en konkurrent... mere end "other oppinion" ;) Det handler jo ret meget om smag og behag, så jo flere kilder jo bedre.

"vi har testet Zen før , men Zen Wifi åd strøm og vi kunne ikke engang få den til at holde halvdelen af den (vi lavede både flere tests af afspilning til den løber tør, og flere mere realistisk afspil i 1,5 time. Pause afspil igen) . Om det skyldes det er en testversion, eller batteriet har været beskadiget ved jeg ikke, men den kom i en retailpakke... så det virker ikke som en reviewsample..."
...det skulle have været med i testen. Det er jo oplagt at afspilleren bruger mere strøm i denne udgave med WiFi end den tidligere (især hvis WiFi konstant er tændt?), og derfor også oplagt at teste.

tak for de uddybende kommentarer om strømforbruget... Det kan sagtens være det, som får mig tilbage til den "normale" Zen 16GB igen.


hamderD
 
Elitebruger
Tilføjet:
22-10-2008 19:15:43
Svar/Indlæg:
7263/260
God test, bryder mig ikke om Creative.


@ngler
 
Redaktør
Tilføjet:
22-10-2008 21:38:20
Svar/Indlæg:
4033/364
#5

det var nu ikke ment som en forlængelse af den oprindelige Zen..

well den test du linker til er god, men den har ikke specs, den har ikke batterilevetid - der er mere kød på selve lyddelen, da de har en del flere referenceprodukter (jeg har en Nokia N82). De fik IM delen til at virke - det gjorde vi desvære ikke. I grove træk er konklusionen relativ ens.

Well det står ikke tydeligt nok (kan jeg regne ud) , men wifi er kun tændt når man er i de funktioner som bruger Wifi (mediacenter mm). og testen er ikke foretaget hvor man bruger Wifi.




[G.N.U.]
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-10-2008 02:33:36
Svar/Indlæg:
2175/21
hvorfor er der ikke mulighed for bluetooth 2.0 ....var da oplagt


@ngler
 
Redaktør
Tilføjet:
23-10-2008 22:55:06
Svar/Indlæg:
4033/364
#8

enig


Stepa
 
Overclocker
Tilføjet:
24-10-2008 11:07:30
Svar/Indlæg:
394/36
Jeg skal da ud og købe sådan en hehe .. 🤣
Lækkert design 😀


JakobAabel
 
Overclocker
Tilføjet:
24-10-2008 17:15:26
Svar/Indlæg:
1/0
Hej

Jeg har selv en den "gamle" Zen og har lidt info omkring batterilevetid.
Den kan faktisk spille musik i de 25 timer som Creative lover og da jeg testede det fik jeg min op på knap 30 timer. Det kræver bare en ting: At man slukker skærmen. Det gøres ved at skyde op i tastatur-lås positionen.

Jeg tror derfor godt at denne her nye Xfi Zen også kan holde de 25 timer. som Creative lover, men man skal sikkert også deaktivere WiFi.

mvh

Jakob