Test: Mio C620 GPS

Diverse d.  08. juni. 2008, skrevet af Lockheed 3 Kommentarer.  Vist: 10405 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Mio Technology
DK distributør: Mio Technology

Testen

 

 

Mio C620 monteres i bilens forrude, som vist på ovenstående billede. Set i forhold til andre GPS enheder undertegnede har testet, så er den utrolig nem at klikke i og ikke mindst at klikke ud af holderen. Man sidder ikke og roder med den gummi sugekop, hver gang man tager GPS ud af bilen, fordi man skulle hive så hårdt for at tage den ud af beslaget. Den popper lige ud og beslaget bilver siddende i forruden. Rigtig god detalje.

Første gang Mio C230 startes op, får man lige en sikkerhedsinstruktion, om at GPS'en vil invalidere muligheden for at taste en ny destination ind, når man bevæger sig med mere end 10 km/t, for at undgå uheld.

 

Selve menuen i Mio C230 er nem at gå til. Der præsenteres seks overordnede knapper, som så efterfølgende kan bruges til at navigere rundt i systemet. Ligegyldigt hvilket skærmbillede man befinder sig i, er det altid muligt at komme direkte tilbage til menuen. En god detalje, som det også var tilfældet med lillebror C230, er Historik knappen. Den viser alle de seneste adresser, Point of interest, som Mio C230 har været anvendt til. Altså kan den afsløre om konen har været i byen og købe nyt tøj, såfremt hun altså har brugt GPS'en. Skulle man have lyst til at lave lidt om på standardopsætningen, så har jeg ikke set en GPS enhed siden jeg testede C230, som har så mange muligheder for at skræddersy den til lige netop mine behov. Man bestemmer helt selv hvad man vil have præsenteret og hvordan det skal præsenteres. Skærmen er endvidere med anti-glare skærm der gør at den er mulig at se, selv i det kraftigste solskin.

 

 

Selve kortbilledet er rigtig godt og i en meget fin størrelse. Opløsningen er høj og informationerne vises på en utrolig god måde, så man hele tiden har et rigtig godt overblik over hvor man er og hvad man skal næste gang. Der er selvfølgelig mulighed for at zoome under kørslen, men det er faktisk ikke nødvendigt, da den af sig selv zoomer ind, når man kommer til et sted hvor man har behov for at komme tættere på. En fin detalje er også at når man er på et langt stræk, zoomer den automatisk ud, så man kan se hele ruten.

Mio C620 har som de fleste andre GPS enheder på markedet også en lyssensor, så den selv skifter over til natbelysning, når mørket falder på.

 

Udover selve kortet er det muligt at få præsenteret en stribe af forskellige hjælpebilleder i højre side af skærmen.

   

Det første billeder herover viser de tre valgmuligheder der er umiddelbart efter man har planlagt sin rute. C620 giver mulighed for at vælge enten den korteste, mest økonomiske eller den hurtigste rute til målet. Det midterste billede viser et speedometer og på det sidste billede ses den indbyggede MP3 afspiller, som altså kan styres mens man navigerer.   

Som det også var tilfældet med Mio C230, finder vi også muligheden for Text-to-Speech i storebror C620. Denne funktion lader Mio C620 kalde navnet på den gade du skal dreje ned ad næste gang i stedet for at du skal sidde og kigge febrilsk på kortet for at se gadenavnet hvor du skal dreje. Det giver en helt utrolig afslappet måde at køre efter GPS på, som jeg ikke har oplevet tidligere.

En anden funktion som jeg lige vil runde er Bluetooth, og hvordan denne teknologi gør C620 mere anvendelig i mine øjne. Den gør nemlig at det er muligt at anvende C620 i stedet for et håndfri sæt til sin mobiltelefon.

   

Efter C620 har fundet din mobiltelefon, tilbyder den at kopiere alle dine kontakter over, hvilket gør det muligt at vælge i den nummerliste du kender og selv har navngivet, samtidig med at den viser hvem det er der ringer på GPS skærmen.

Derefter er det bare at læne sig tilbage og putte mobilen i lommen og komme derudaf. En rigtig fed feature der bare fungerer og medvirker til en væsentlig højere situational awareness i bilen.

 

 

Da jeg testede Mio C230, skrev jeg at det var "den nemmeste og mest logiske GPS jeg endnu har kørt med. Den bringer dig nemt rundt på landevejene og i større byer gør Text-To-Speech, at du ikke sidder og koger rundt på kortet, når du skulle have drejet for 200 meter siden".

Og nøjagtig det samme gør sig gældende for C620. Den har alle de funktionelle ting fra lillebror C230, inklusiv den logiske opbygning, samtidig med at den tilbyder en masse lækre funktioner som Bluetooth, MP3 afspiller, fartkamera detektering med mere.

 

MadsAG
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-06-2008 12:26:53
Svar/Indlæg:
5421/53
Var der overhoved ingen måde den kunne starte en navigation hvis man kører over 10 km/t?

I vores bil, med vores TomTom er det aldrig chafføren der starter en navigation, det er altid side-manden eller mig/mine søskende.. Det er da spild af tid at stå og vente på at få en navigation i gang..

Men ellers ser den da meget fed ud 🙂


hamderD
 
Elitebruger
Tilføjet:
08-06-2008 17:16:36
Svar/Indlæg:
7263/260
God test, fed sag 😛


Lockheed
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-06-2008 12:51:36
Svar/Indlæg:
503/516
#1 Forstår ikke helt hvad du mener med din kommentar? Den kan sagtens starte en navigation med køretøjet i bevægelse...

Mvh