Test: Gembird bluetooth USB dongle

Diverse d.  07. maj. 2008, skrevet af Pizzadude 1 Kommentarer.  Vist: 11031 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Gembird
DK distributør: Hasee.dk

Installation og test

Bluetooth donglen tilsluttes meget simpelt en ledig USB port. Windows finder som sædvanlig ud af at der er isat en USB device og leder efter drivere.

Med den medfølgende driver cd sat i drevet burde der ikke være nogen problemer, men hverken Windows XP eller Windows Vista kan finde nogen egnede drivere.  Det er dog ikke noget problem at Windows ikke kan finde driverne på cd'en, for ved at køre installationen direkte fra cd'en går installationen som en leg:

  

Efter et par minutter er programmet BlueSoleil installeret, og adaptoren er klar til brug.

Det første jeg prøver, er at få min pc og min mobiltelefon til at kommunikere via bluetooth. En søgning på mobiltelefonen finder hurtigt pc'en, og efter at have indtastet en passkey er der forbindelse mellem de to.

 

For at teste overførselshastigheden, vil jeg overføre filer mellem min stationære og min bærbare med indbygget bluetooth. Den bærbare finder jeg med en søgning efter bluetooth enheder, og snart er der oprettet en netværksforbindelse til den via bluetooth.

Nu har jeg altså en forbindelse mellem de to pc'er, og jeg kan nu overføre filer mellem dem. Hastighedstesten er udført ved at overføre filer af skiftende størrelse mellem de to, og her registrere overførselshastigheden.

Lige meget om det er små eller store filer som bliver overført, ligger overførselshastigheden rimelig konstant i omegnen af 300 Kb/sek. Da den teoretiske overførselshastighed for bluetooth version 2.0 ligger på 3 Mb/sek, er resultaterne ikke videre imponerende. 

 

 

 

hamderD
 
Elitebruger
Tilføjet:
09-05-2008 12:26:41
Svar/Indlæg:
7263/260
God test, dejligt læsestof.