Test: Logitech Squeezebox Duet

Lyd d.  21. april. 2008, skrevet af Pizzadude 4 Kommentarer.  Vist: 19135 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Logitech
DK distributør: Hasee.dk

Design

Systemet er delt op i to dele, en fjernbetjening og en modtager. Hvis vi starter med at se på fjernbetjeningen, så er der sket en del siden den sidste version af squeezeboxen. I den gamle version var der et display på selve boksen, og ikke noget på fjernbetjeningen. Det er er der byttet om på nu, og fjernbetjeningen er blevet udstyret med et stort 2,4" farvedisplay. Det er noget af en forskel fra det display, som den gamle boks var udstyret med. Hvis vi lige skal dvæle lidt ved displayet, så er det faktisk af rigtig god kvalitet. Farverne er flotte, og billedet står skarp og klart.

Ud over et display, er der også blevet tilføjet et scrollhjul i bedste IPod stil.  Designmæssigt et  fint træk,  og funktionsmæssigt giver det også helt nye muligheder. Men det kommer jeg tilbage til senere.  Ud over scrollhjulet, er der lidt forskellige knapper, som har de mest nødvendige funktioner. Den gamle fjernbetjening havde rigtig mange genvejsknapper, og jeg savner dem faktisk lidt på den nye. Skærm og scrollhjul fylder jo en del, så der var noget der skulle ofres, og det blev jo så nogle af knapperne. Bagsiden er udført i blank sort plastik, og her finder vi ikke meget andet end en lille højtaler, blandt andet til lydeffekter.

Som det kan ses på billedet nedenfor, er der et lille stik i toppen af fjernbetjeningen. Det er et ganske almindeligt jack-stik, således at man kan tilslutte et headset direkte til fjernbetjeningen.

 

Her nedenfor har vi så selve boksen, den er en anelse mere anonym end forgængeren, og man kunne let glemme at man havde den stående. Siderne på boksen er udført i blankt plastik, toppen er mere mat, men stadig i samme sorte farve. Foran på boksen er der en knap med WiFi logo, den lyser i forskellige farver alt efter om boksen er i brug eller ej. Knappens funktion er ganske simpelt til at tænde og slukke for boksen.

 Hvis vi lige vender boksen om, finder vi lidt forskellige tilslutninger. Der er ikke så mange tilslutninger, men der er dem som skal være der. I forhold til den gamle er jack stikket forsvundet, men det er så til gengæld dukket op på selve fjernbetjeningen.

Fjernbetjeningen er batteridreven, og da displayet sluger en del strøm, følger der også en oplader med til den. Som de to andre dele, er opladeren udført i samme stil med blankt plastik, og den udgør en god holder til fjernbetjeningen.

hamderD
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-04-2008 21:57:30
Svar/Indlæg:
7263/260
Lækkert design, kunne godt tænke mig sådan en. God test.


flywheel
 
Superbruger
Tilføjet:
26-04-2008 13:34:54
Svar/Indlæg:
24/1
Det er da en lækker lille pakke - med m4a support ville den være perfekt.

God vide om der på et tidspunkt kom en version med video support, det kunne jo gå hen og være mere strømmæssigt hemsigtsmæssigt, end at have en HTPC/MCPC.

Nå men jeg har et spørgsmål vedrørende softwaren - så vidt jeg kan se er det serversoftware det drejer sig om som hele skidtet streames igennem. Men kræver det et lokalt display, ja her tænker jeg primært på Perl versionen til UNI* ?


tipsen
 
Elitebruger
Tilføjet:
30-04-2008 08:41:09
Svar/Indlæg:
197/63
Jeg har SqueezeCenter 7 kørende på en Synology DS-207+ (NAS) og den (selvf) ikke noget display tilknyttet - administration kan foregå via webinterface, fjernbetjening, telnet, ssh osv.


flywheel
 
Superbruger
Tilføjet:
30-04-2008 11:13:28
Svar/Indlæg:
24/1
OK, genialt - takker