Layout / Design
Med en vægt på 10.3kg, er det en tung skærm sammenlignet med andre fladskærme. Så ud fra dette kan vi sige, at det umiddelbart ikke er tyndt og billigt plastik det hele. Vi får taget fat i skærmen og får lidt føling med den, og ser om det passer at det er et solidt produkt.
Vi starter ud med at få et profil billede af skærmen.
Det første man ser, er det bestyttende plastiklag der er belagt over glaskanten, så er vi sikre på at der ikke er nogle ridser i kanten, hvilket kan irritere mig noget så grusomt. Ellers så ser vi skærmen har et logo i nederste venstre hjørne, men der er ingen spor af modelbetegnelse, som er at finde på de fleste nye modeller. Dog synes jeg det er dejligt der ikke er for meget logo, mærker og andet på skærmen, da det helt vil ødelægge det stilrene design. På billedet kan vi se at skærmen har en større kant omkring displayet, hvilket gør at skærmen ser større ud end den virkelig er. Men det ser rigtig godt ud og giver skærmen et prestigefyldt look.
Hvis vi kigger i nederste højre hjørne ser vi knapperne på skærmen. På nedenstående billede får i lige et nærbillede.
Der er de normale knapper som man finder på skærme: menu, mute (benyttes til venstre tast i menu), input (benyttes til højre tast i menu), auto og power-knappen. Det fede ved specielt power-knappen er at den er lavet af gennemsigtigt plast, og der er et svagt blåt lys der lyser når man tænder skærmen - og det er svagt lys, for det er på ingen måde irriterende, som man måske kender det fra dioder der lyser hele rummet op når man slukker for lyset i rummet.
Her ses bagsiden, og vi kan se den del hvor foden skal monteres på. Den er fremstillet af en form for stål, da den virker meget solid og meget tung. Vi zoomer lige ind på hvilke interfaces der er at finde på denne skærm.
VGA - DVI - HDMI - Audio, dette er de forskellige måder man kan forbinde sin skærm på. Det er et rigtig godt udvalg, og det er ligefør at skærmen kan bruges som TV hvis der var komponenterne til det. Men ellers dejligt at se en skærm med mulighed for selv at vælge hvilket interface du vil bruge, og det er nemt at skifte mellem dem på skærmen ved hjælp af input-knappen. Så sæt endelig din PS3 og 2 pc'er til din skærm, for der er indgange nok!
Foden til skærmen er en tung stål/metal fod, som har fået et sprøjt sølvmaling. Denne fod virker lidt kikset til skærmen, og passer ikke rigtig til den stil som BenQ ellers har lagt for skærmen. Min modesans siger at designet af foden ikke matcher resten af skærmens design, og samtidig virker foden meget lille.
Vi har fået sat foden på, og allerede nu har jeg fået et indtryk af hvordan skærmen står på foden, og foden virker ikke helt stabil nok når man tilter skærmen. Foden skulle være en smule større, så ville den føles mere stabil, så man ikke frygter at den vælter når man flytter på eller trykker det mindste til skærmen.
Skærmen bagfra, og der er mulighed for at sætte skærmen på et vægbeslag, som der kan ses lige over stammen til foden.
Vi skulle jo lige prøve at se hvor meget skærmen kan tiltes tilbage og frem, for en ting er at vide hvor mange grader det er, en anden hvordan det er i virkeligheden.
Længere kommer den ikke tilbage, men det er også meget godt, dog ved at tilte skærmen så meget, så er støtten fra foden ikke helt den samme, og det virker som om at den godt kan vælte. Dog har jeg prøve at puffe lidt til den for at se om dette ville ske, men det skete der dog ikke noget ved, den blev forsat ved at stå fast.
De færreste tilter deres skærm frem, og som der kan ses så kan man ikke tilte den meget frem, der er tale om få grader.
Det vi har set og følt på, har givet os en føling af hvordan produktet er og hvordan det ser ud. Vi har fået set hvordan BenQ's design virkelig passer til skærmen og giver den er fedt look, men alt kan ikke handle om udseene, så vi skal videre til test af skærmen.