Test
Maskinen er rimelig god at arbejde med må jeg sige, men det er lidt som om at den føles mere som en egentlig "arbejdsbærbar" end en gamer-maskine. Denne følelse skyldes hovedsageligt designet, og det faktum at den føles rimelig robust. Umiddelbart synes den også mest velegent som en arbejdscomputer, mest på grund af den kraftige processor og store mængde ram, som ville gøre sig godt f.eks. når der arbejdes i Photoshop eller lignende.
Som gamer-maskine er den dog bestemt også brugbar, selvom resulaterne i nedenstående tests skuffer lidt i forhold til specifikationerne. Hvis man overvejer at investere i denne maskine, skal man nok overveje om dette er den rigtige konfiguration. For selv om den er kraftig, kunne de fleste nok godt ønske sig mere harddiskplads end de 64GB der sidder i denne maskine, og hvis man ser på pris i forhold til ydelse, kunne man helt sikkert også finde alternative konfigurationer som var bedre.
Nå, men lad os sætte nogle tal på ydelsen. Vi bruger følgende programmer til at teste:
- Sisoft Sandra
- 3DMark05
- 3DMark06
- PC Mark Vantage
- SuperPi 1.5 MOD 1M
- Batteryeater Pro 2.7
- Call of Juarez DX10 Benchmark
- Crysis DX10 Benchmark
- Call of Duty 4
- Colin McRae: Dirt
Til sammenligning har jeg valgt disse tre bærbare ud. Disse er valgt da de har specifikationer der ligner den testede, men alligevel også er anderledes på nogle punkter:
X-One P570RU-U3:
CPU: Intel Core 2 Duo T9500
Grafikkort: Geforce 8800M GTX 512 MB ram
Ram: 3072 MB DDR-II PC-5300
Harddisk: 160 GB SATA 7200 RPM
NovaBook Xlerator SE:
CPU: Intel Core 2 Duo T7700
Grafikkort: Geforce 8800M GTX 512 MB ram
Ram: 4096 MB DDR-II PC-5300
Harddisk: 200 GB SATA 7200 RPM
Zepto Nox A15:
CPU: Intel Core 2 Duo P9500
Grafikkort: Geforce 9600GT 512MB ram
Ram: 4096 MB DDR-II PC-6400
Harddisk: 200 GB SATA 7200 RPM
Vi lægger ud med SiSoft Sandra:
SiSoft Sandra:
Vi starter med at tage to processortests:
Resultatet er uden tvivl højt, men ikke nær så højt som man kunne have håbet på. X-One maskinen med en processor på 300MHz mindre end Abook'en vinder i begge discipliner. Abook'en vinder dog over begge de to andre konkurrenter, hvor Zepto Nox faktisk har den samme processor som den i X-One maskinen.
I multimedietesten ser det hele dog lidt mere "rigtigt" ud. Abook 1585W slår alle tre konkurrenter og sætter ny HwT-rekord i denne test. Denne test var X-One maskinen bestemt heller ikke glad for, og ender som nummer sjok.
Lad os se hvad SSD-disken kan udrette:
Abookens SSD-disk er de almindelige mekaniske diske fuldstændig overlegen, Både i søgetid og skrivehastighed knuser den konkurrenterne fuldstændig. Med sådanne resultater burde man egentlig tro, at en boot-tiden ville være helt i bund. Dette er dog desværre ikke helt tilfældet, da en opstart tager ca. 48 sekunder.
3DMark:
3D-ydelse med 3DMark:
Jeg havde ikke forventet at Abooken med dens 9650M GT ville kunne hamle op med de to maskiner i front, det er dens grafikkort simpelthen for svagt til. Jeg er dog meget overrasket over at Zepto Nox også slår Abooken, selv om Abooken på papiret skulle være Nox fuldstændig overlegen. Jeg mistænker et driverproblem, men efter at have geninstalleret driverne og testet igen, må jeg konstatere at Abook'ens grafikpræstationer i disse test er yderst skuffende
PCMark
Overordnet ydelse med PCMark Vantage:
Den samlede score er ikke just imponerende, når man tænker på at Zepto Nox som på papiret er svagere, scorede 3713 og altså slår Abooken. Harddisken trækker dog massivt op her, og scorene i gaming, productivity og for harddisken selv bliver derfor rigtig gode. Til sammenligning vil en bærbar med lignende specifikationer men en mekanisk harddisk score omkring 3000 i HDD-testen, i forhold til denne massive score på lige under 10000.
SuperPi
Lad os se om priocessoren kan følge op på de gode takter fra multimedietesten.
Det kan den så sandelig, den slår alle konkurrenterne og sætter yderligere en ny HwT-rekord.
Crysis
Lad os se om den klarer sig bedre i Crysis end den gjorde i 3DMark:
Resultaterne her er generelt lidt højere end dem vi så for Zepto Nox A15. Med medium detaljer og uden antialiasing slået til, kan man man godt få en godt spiloplevelse med Crysis, men ved højere detaljeniveauer og med antialiasing slået til, bliver spiloplevelsen noget ujævn og hakkende.
Call of Juarez
Billedet er her lidt det samme, resultaterne er bedre end Nox og uden for mange detaljer kan man sagtens spille spillet. Til denne type spil, vil et kraftigere grafikkort dog være at foretrække for at få en bedre spiloplevelse.
Call of duty 4:
Call of Duty 4 er ikke det store problem, spillet er spilbar i alle opløsninger og også med antialiasing slået til. I de højere opløsninger bør antialiasing dog nok være slået fra, da spillet da vil køre mere flydende. Lidt skuffende er det dog, at Nox faktisk klarede sig en smule bedre til dette spil.
Colin McRae: Dirt
Resultatet her ligger lidt under det for Zepto Nox hvilket er lidt skuffende. Som med de foregående kan det sagtens lade sig gøre at afvikle spillet, men man bør nok holde sig på laveste detaljeniveau.
Batterilevetid
Lad os se hvad det 9-celles batteri kan udrette.
Med strømbesparelse slået til får vi rigtig gode tider, og i idle tilstand når den bærbare ikke bliver belastet mangler der ikke meget før vi kommer op på utrolig fem timer. Producenten oplyser selv en batterilevetid i idle til 3 timer og 20 minutter, så det er yderst overraskende at vi kommer så højt op. Med belastning på er forskellen ned til konkurrenterne mere moderat, men især DVD-tiden er også rigtig pæn.