Test
Det er tydeligt at se og mærke på denne maskine, at der er tænkt over hvordan den skulle bygges. Jeg må sige, at det er en af det mest velbyggede og gennemarbejdede maskiner jeg længe har set. Så kan man synes hvad man vil om design, konfiguration og andre ting, men gennemført det er det. Den føles også til at være af fremragende kvalitet, der er ikke en finger at sætte på byggekvaliteten overhoved.
Under testperioden er der faktisk kun en enkelt ting, som jeg har bemærket som værende en smule irriterende. Den ting er, at skriften på F-tasterne er rød, hvilket gør, at det er lidt svært at læse hvad der står. Dette er dog kun i småtingsafdelingen, og i det store hele, er den rigtig dejlig at arbejde med.
Med hensyn til afvikling af diverse opgaver, kommer processoren af og til lidt til kort, specielt på batteri og med strømsparefunktioner slået til. Her får den for eksempel svært ved at afspille en DVD-film flydende. På strøm tilsluttet eller hvis man ikke sparer på strømmen, er der dog ikke noget galt, og den klarer det meste uden problemer.
Skærmen er af den blanke type, hvilket gør at man kan få problemer med genskin, hvis man sidder i et rum med meget lys. Sådan er det desværre på mange bærbare i dag, men denne type skærme har dog også sine fordele, da disse for det meste har en god kontrast og et generelt flot billede.
En af de store styrker ved denne bærbar, er helt klart støjniveauet. Jeg oplevede på intet tidspunkt i testperioden, at blæseren kom op på et niveau, som var irriterende på nogen måde. Af og til er blæseren svagt hørbar, men for det meste skulle man sidde i et rimelig stille miljø, for at kunne høre blæserens snurren.
Til at teste ydelsen, vil jeg bruge følgende programmer:
- SiSoft Sandra
- 3DMark05
- 3DMark06
- Lightsmark
- PC Mark Vantage
- SuperPi 1.5 MOD 1M
- Batteryeater Pro 2.7
- Call of Juarez DX10 Benchmark
- Crysis DX10 Benchmark
- Call of Duty 4
- Colin McRae: Dirt
Til sammenligning er nedenstående bærbare valgt:
X-One P570RU-U3:
CPU: Intel Core 2 Duo T9500
Grafikkort: Geforce 8800M GTX 512 MB ram
Ram: 3072 MB DDR-II PC-5300
Harddisk: 160 GB SATA 7200 RPM
ABook 1585W:
CPU: Intel Core 2 Duo T9600
Grafikkort: Geforce 9600GT 512MB ram
Ram: 4096 MB DDR-II PC-6400
Harddisk: 64 GB SSD
Zepto Nox A15:
CPU: Intel Core 2 Duo P9500
Grafikkort: Geforce 9600GT 512MB ram
Ram: 4096 MB DDR-II PC-6400
Harddisk: 200 GB SATA 7200 RPM
Ved standard-clock ligger GX620 på sidstepladsen, men den følger dog godt med de andre, hvis processorer også på papiret er bedre. Med et let tryk på turbo knappen får ydelsen dog et mærkbart boost, og i whetstone-testen slår den nu lige pludselig alle de tre andre, og henter også godt ind i drystone-testen. Meget imponerende faktisk, de andre tre er på papiret en del bedre end den P8400 som sidder i GX620.
Vi tager endnu en processortest fra SiSoft Sandra:
Billedet er nogenlunde det samme som før, i float testen er GX620 dog et stykke efter både ABook 1585W og Zepto Nox, men Integer resultatet er flot både med og uden overclock.
En sidste processortest, denne gang skal PI regnes ud med en million decimaler.
Her har de stærkere processorer et klart overtag, men overclocket er det dog lige før at den når Zepto Nox.
Harddisk
Så er det tid til en test af harddisken.
Harddisken er ikke videre hurtig desværre, konkurrenterne har alle hurtigere søgetid og højere overførselshastighed.
PCMark
Så skal vi kigge lidt på den overordnede ydelse med PCMark Vantage.
Igen ser vi et stort boost i resultatet, når turbo-knappen bliver aktiveret. Og i overclocket tilstand slår den faktisk både Nox og Abook 1585W - imponerende.
3DMark
Så skal der testes spilydelse med 3DMark:
Rigtig pæne resultater, den slår både Zepto Nox og ABook 1585W, som ellers burde være de stærkeste hvis man kun ser på specifikationerne. X-One maskinen er der ingen chance for at nå, men dens grafikkort er også noget bedre end MSI'ens 9600M GT.
Lightsmark
Som noget nyt, har vi denne gang også brugt testprogrammet Lightsmark til at teste grafikydelsen.
Imponerende, igen slår den de to nærmeste konkurrenter. Der begynder at tegne sig et billede..
Spil
Så skal der testes med rigtige spil, og ikke bare benchmarks.
Crysis
Vi lægger ud med det ultra-populære Crysis:
På næsten alle forskellige indstillinger slår GX620 igen de to konkurrenter Nox og ABook 1585W. Vi har desværre ikke tilsvarende resultater for X-One maskinen, men jeg kan ikke forestille mig, at nogen af de tre maskiner skulle have en chance mod X-One maskinens overlegne grafikchip.
Call of Juarez
Billedet er det samme, maskinen fra MSI er lige en tak bedre end de to andre.
Colin McRae: Dirt
Her ser det straks lidt mere lige ud, og der er faktisk ikke en klar vinder på alle indstillinger. ABook 1585W har det en smule svært mod de to andre, som ligger rimelig lige. Overall klarer Zepto Nox sig bedst her, men der er ikke meget til forskel mellem den og vores testobjekt fra MSI.
Call of Duty 4
Vi tager et sidste spil, det helt igennem fremragende Call of Duty 4:
Her skærer GX620 igennem og sætter de to konkurrenter på plads. Forskellen de tre maskiner imellem er ikke stor, men på alle seks indstillinger er det MSI maskinen der vinder.
Batterilevetid
Lad os se hvor mange minutter vi kan få ud af batteriet.
Når maskinen ikke er belastet får vi en pæn måling på hele tre timer, men ved belastning bliver denne reduceret til mindre end to timer. Egentlig burde batteriet i denne kunne holde længere end X-One maskinen, som trods alt har et noget kraftigere og mere strømslugende grafikkort. Alt i alt er batterilevetiderne rimelige, dog uden direkte at imponere.