Overclocking
Ja, du læste rigtigt. Det er rent faktisk muligt at overclocke denne bærbare. Og dette gøres faktisk så let, som et tryk på en enkelt knap. Som beskrevet i designafsnittet, sidder der er knap over tastaturet, som med et enkelt tryk, vil får processoren til at køre op til 15% hurtigere. Dette kalder MSI for "Turbo Drive Engine Technology", men dette er som sagt bare et fint ord for at den bærbare har en turbo-knap. Men hvor sejt er det ikke også lige? Det er noget det kalder minder frem, fra den tid hvor man selv, eller ens forældre, havde en stationær PC med sådan en knap.
Turbo-knappen har en enkelt begrænsning, hvilket er, at den kun fungerer når den bærbare er sluttet til strøm og altså ikke kører på batteri. Under selve testafsnittet, vil vi se nærmere på om de ekstra MHz rent faktisk gør en forskel, eller om den primære værdi af knappen er et nostalgisk gensyn med gamle dage.
Software
Strømstyring
En anden ting som MSI har fundet på, er noget de kalder ECO Engine. Igen er det et fint ord, der faktisk dækker over noget rimelig simpelt. ECO Engine er faktisk bare fem yderligere strømstyringsprofiler, som kan bruges som alternativ til de indbyggede i Windows. En smart ting er dog, at man kan skifte mellem de forskellige profiler med et enkelt tryk på en knap.
De fem strømstyringsprofiler er gaming, movie, presentation, office og eco battery. "Gaming mode" er med højeste lysstyrke i skærmen, og sat til at skærm og harddiske ikke slukker ved stilstand. Hvis man skifter til "Movie" sættes lysstyrken en tak ned, og denne bliver sat endnu en tak længere ned hvis man med et ekstra tryk på knappen skifter til "Presentation". I de to sidste tilstande "Office" og "Turbo battery" bliver lysstyrken yderlige reduceret, og der bliver sat tider på hvornår skærm og harddisk skal slukke.
Det fungerer faktisk rimelig godt dette system, og det er let at se hvilken profil man er nået til, da der hver gang popper et lille billede frem der fortæller hvilken profil der nu er aktiveret. I det hele taget er det en smart lille funktion, men mere er det ikke.
Recovery
På harddisken er der som på mange andre bærbare med pre-installeret styresystem, oprettet en recovery partition, som man kan bruge til at genskabe den bærbare tilbage til de oprindelige indstillinger. Det kan man selvfølgelig også på MSI GX620, og der ligger sågar en vejledning på skrivebordet i PDF-format, når man starter computeren op første gang. Manualen er desværre ikke på danske, men på syv af verdens mest talte sprog. Der er dog også en masse billeder, så det skulle ikke være svært at finde ud af, også selv om man ikke forstår fremmedsprog.
I stedet for en recovery fra harddisken, er det med denne bærbar gjort nemt, at lave sin egen personlige recovery-DVD. Der ligger tilmed en guide på skrivebordet, som fortæller præcis hvordan man gør dette, og den findes tilmed på dansk. Med det pre-installerede brænderprogram, og et lille smart program ved navn MSI BurnRecovery, kan man brænde sin egen personlige recovery-DVD. Og som tidligere nævnt behøver man ikke en gang købe DVD-skiverne selv, der følger to med i pakken. Denne ekstra mulighed er intet mindre en genial, så kan man jo for eksempel slette den pre-installerede prøveversion af Norton hvis man skulle have lyst, og lægge sine egne programmer ind.
Andet software
Der følger en bunke pre-installeret software med denne bærbare:
- CyberLink DVD Suite
- Power2Go 5
- Adobe Reader 8
- Ulead Burn Now 4.5
- Norton Antivirus - 60 dages prøveversion
- Office 2007 - 60 dages prøveversion
Desuden ligger der på skrivebordet installationsfiler til yderligere tre programmer:
- Corel Mediaone Standard 2.0 + 2.1 patch
- Corel Winzip 11.1
- Goyabase
De fleste af disse programmer er prøveversioner, og efter en måneds tid eller to, skal man derfor ud og købe en licens, for at man kan blive ved med at bruge dem. Det er fint at der ligger en DVD Suite og brænderprogram på maskinen fra start af, men det kan godt være lidt irriterende at man skal til at fjerne Norton og Office, hvis man foretrækker andre programmer til formålet. På den anden side, så kan man jo komme i gang med den bærbare med det samme, uden at man behøver at skulle installere en masse ting.