Test
Eee 901 har muligheden for at overclocke i Super mode. Da Eee 901 kan "narre" systemet til at tro den kører 1024x768, så var det muligt at køre 3Dmark og PCmark.
3Dmark
I 3Dmark, gav det skuffende 4 point mere.
PCmark
I PCmark var resultatet stort set det samme. Man må konkludere at der er ikke meget at hente ved overclocking af Eee901.
SiSoft Sandra CPU
I SiSoft Sandra CPU testen blev der også testet imod MyBook M11 (Samme Atom-processor), Eee 701 (Celeron M på 630MHz) og Zepto Notus A12 med (Intel A110, 800MHz Ultra Low Voltage).
Eee 901 og Mybook M11 performede stort set identisk og var betydeligt hurtigere end både Celeron M og A110. Hvis Celeron M skalerer lineært så skal den helt op på 1385 for at konkurrere med Atom N270.
SiSoft Sandra Multimedia
Testresultatet er stort set det samme. De to Atom-maskiner er stort set identiske.
SiSoft Sandra HDD
Eee901 kommer med to indbyggede SSD-diske, hvilket mange af konkurrenterne ikke kan klare, de kommer med traditionelle harddiske. MyBook-harddisken giver dog nogle flere MB/s end Eee's der dog vinder klart på accesstid.
SuperPi
SuperPi bliver aldrig Atoms yndlingsbenchmark, da dens regnehastighed er ret langsom. Den kan lige med nød klare en Celeron M på næsten 1GHz mindre som der findes i Eee 701. Eee 901 slår Mybook M11 med få sekunder.
Batterilevetid:
Vi testede Eee 901 med Batteryeater Pro , der hele tiden presser maskinen - hele 7 timer og 38 minutter blev det til. Ganske imponerende. Det er her at Eee 901 bare laver knockout med både flyveskaller og albuer. MSI Wind og look a like'n Mybook M11 kan knapt klare 2 timer, men Eee 901 bliver bare ved og bliver ved og bliver ved...
Vi testede Eee 901 ved at tage den med over alt for at teste hvor god den egentlig er i det daglige. Det er selvfølgelig en meget subjektiv test, da folk er forskellige.
Ergonomi
901 er meget lille, hvilket selvfølgelig gør at tasterne også er meget små. Placeringen er for nogle taster mindre god, især nummertasterne, hvilket man kan leve med. Shift-tasten ligger omvendt meget tæt på pil op, hvilket gør at man i farten lige pludselig er et helt andet sted (denne linje er skrevet med 901, og der var det en personlig rekord, kun en enkelt gang ramte jeg pil op i stedet for shift. Selvfølgelig er det skrevet i wordpad, da man så ikke får al mulig hjælp til store bogstaver). Vi har tidligere prøvet Eee 701, MSI Wind, og har prøvet at have en Acer Aspire One i hånden (også 8,9"). Mod Wind og One, der taber Eee 901 stort mht. til tastaturet, de få cm som 901 er smallere giver simpelthen ikke nok da tasterne bliver en tand for små for testerens store fingre. Omvendt er touchpadden enorm på 901. Den virker også rimelig godt, da den er ret følsom. Efter at have læst manualen, så blev scrolling med to fingre en leg. Denne måde virker meget bedre end at scrolle i kanten af touchpadden, da det ikke kræver at man har fingrene to steder.
Vægtfordelingen er rigtig god og 901 vejer ikke specielt meget. Den er måske i nogen situationer lidt lille, da man skal sidde med lårene rimelig tæt sammen så man ikke har følelsen at man taber den. Men det er en i høj grad en tilvænningssag.
Skærmen er rigtig god og har en rigtig god lysstyrke, hvor man faktisk ikke behøver at skrue specielt meget op for lyset. En tredjedel er mere en rigeligt i de fleste tilfælde.
Mobilitet
Der er ingen tvivl om at 901 er en mester når det gælder om at være med på farten. Robust ydre og to SSD-diske som kan klare at computeren får nogle rystelser. Vi savner det hver gang, og 901 er ikke anderledes, indbygget turbo3G modem ville være perfekt. At der er bluetooth og WiFi, endda i draft-N, kan da formidle lidt, men turbo3G et fedt med denne maskine. Heldigvis kan man via joikusoft hotspot light eller bluetooth, bruge sin telefon som modem. Batterilevetiden er også fænomenal. Eee 901 har en lang batterilevetid, til sammenligning har Acer Aspire one 2200 mA batteri, Eee 901 har hele 6600 mA.