Layout / Design
Det første jeg lægger mærke til, er at køleløsningen ikke er en stor enhed, men at alle DrMOS kredsene er for sig, og nord- og sydbro sidder på den anden heatpipeforbundne køler. Heatpipes er jo både godt og skidt. Det sørger for at fjerne varmen hurtigt og effektivt og lede den ud i køleprofilen, men sætter du flere sammen, kan du rent faktisk opnå at den varmeste chip spreder sin varme til de andre enheder.
Og når nu man har designet en fin DrMOS strømforsyning for at holde varmen nede, så ville det da være træls at nordbroen skulle fyre unødigt op for varmen igen. Og den bliver ret varm den kære X58 nordbro, så helt fjollet er det ikke.
Kigger vi nærmere på cpu soklen, så finder vi 6 chokes, eller filterspoler, lige over selve soklen. Det indikerer en seksfaset forsyning, og da Core i7 jo selv indeholder en meget avanceret strømstyring, så skulle det faktisk ikke være nødvendig at gøre meget mere ud af det. Lige til venstre for finder vi fire chokes mere. Det er den del af strømforsyningen der føder nordbroen, uncore delen af cpu og QPI bussen med strøm.
Der er tre ramkanaler at gøre godt med på X58, og derfor har vi selvfølgelig plads til hele seks ramklodser, og nu vi er ved strøm så kan vi se strømforsyningen til de tre kanaler sidde aller yderst ( i bunden af billedet ). Ved siden af har vi et billede af sydbroen og diverse ekstra controllere til IDE, floppy...næ - hov, der er faktisk ikke nogen floppy understøttelse. Nå, men rigeligt med USB og en Firewire, og hele 10 SATA porte. Dertil kommer to eSATA porte på bagpladen.
I afdelingen for PCI og PCIe sokler finder man to af de gammeldags PCI'er klemt inde mellem tre PCIe x16 lanes grafikporte og to x1 porte, hvor den ene er beregnet til lydkortet.
Man kan også se det lille stik til D-LED 2 displayet, og på billede to er det hele monteret. Forestil dig så at du klemmer to eller tre grafikkort ind i maskinen - så vil displayet forsvinde under de store kølere. I bunden af billedet kan man se en lille rød klods med tre kontakter. Den kan du bruge til at overclocke bussen med, uden at skulle ind i BIOS. Vi skriver 2009, og jeg gider helt ærligt ikke slås med jumpere og kontakter på et bundkort. Jeg ved ikke hvem det er hos MSI der er så vild med de old-school løsninger, men det er det de er - OLD-school. Kom nu ind i kampen, drop alt det jumper kontakt manuelle skrammel og få lavet en ordenlig BIOS der kan bruges til den slags.
Bagpladen ser lidt fattig ud, men det skyldes ene og alene at alle lydudgange sidder på - du gættede det - lydkortet. Der er otte USB udtag, PS/2 til mus og keyboard, Firewire, to eSATA, to gange Gigabit ethernet og en knap til at resette BIOS.
På det lille billede ved siden af kan man få et overblik over alle udgangene. Det står dig naturligvis frit for at installere et hvilket som helst andet lydkort end det medfølgende.