Test: Sitecom WL-306 gigabit router

Netværk d.  25. februar. 2009, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 14096 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sitecom.com
DK distributør: Sitecom.com

Installation

 

I den medfølgende guide, er der illustreret forskellige måder, som man kan oprette et trådet eller trådløst netværk på. En af disse er faktisk bare at sætte strøm til boksen, og tilslutte den internetforbindelsen eller et eksisterende netværk med kabel. Med denne løsning tog det mig kun omkring 30 sekunder at komme på nettet trådløst, men da dette er uden nogen form for sikkerhed på netværket, er denne løsning alt andet end tilrådelig.

Som så mange andre routere på markedet, klares opsætningen ved at tilslutte routeren med at kabel til en computer, og herefter ændre indstillinger via et web-interface. Dette kommer man ind på ved at taste routerens IP-adresse i en browser, rimelig nemt og simpelt. Hvis man er helt ny til opsætning af routere, skal man dog først ind og se lidt i den elektroniske udgave af den fulde manual, som følger med på CD.

 

 

 

Web-interfacet er rimelig nemt at gå til, men man kan let blive overvældet af alle de muligheder man har, specielt hvis man er ny til opsætning af netværk. De mest basale ting, som at navngive netværket og kryptere det går dog let, og det er jo egentlig alt hvad man behøver for at være i gang. Routeren er faktisk konfigureret fra starten af, så man behøver ikke skulle igennem en opsætning for at få det til at fungere. Egentlig er dette meget smart, da man så bare kan nøjes med at ændre de ting man nu skulle ønske at ændre.

Under status-fanen, kan man se diverse informationer og statistikker om sit netværk, blandt andet MAC-adresse, diverse indstillinger, log og så videre. Der er også et par enkelte muligheder for at ændre forskellige ting, blandt andet at sætte en anden statisk IP adresse end standard.

 

 

 

Under fanen "Trådløse indstillinger" gemmer sig de mest basale og brugte muligheder for opsætning af det trådløse netværk. Her kan man blandt andet slå den trådløse funktion helt fra, vælge hvilken mellem B, G og N netværk eller alle tre, vælge kryptering osv.

 

 

Routeren har selvfølgelig også indbygget firewall, for at forhindre uvedkommende adgang til netværket og til at sætte restriktioner på brugen af det. Ved at bruge funktionen "URL-blokering" kan man for eksempel spærre adgangen til visse sider på nettet. Et lille firma kunne bruge denne funktion til at spærre for brug af f.eks. Facebook i arbejdstiden.

 

 

Routeren tilbyder også mere avancerede indstillinger end de mest basale, og disse gemmer sig selvfølgelig under fanen "Avancerede indstillinger". Her har jeg valgt undermenuen "Port forwarding", hvor man rimelig nemt kan sætte indstillinger for dette.

 

 

En anden af de avancerede indstillingsmuligheder er at kunne konfigurere QoS som kan hjælpe til at gøre netværket mere stabilt.

 

 

Til sidst har vi fanen funktioner, hvor man kan konfigurere indstillingerne på selve routeren, som f.eks. administratorpassword, strømsparefunktion, opgradere firmware eller tage backup af indstillingerne.

Generelt er opsætningen ret nem at gå til, og et stort plus for begynderne er, at man kan sætte sproget til dansk. Routeren indeholder mange af de lidt mere avancerede funktioner, men selve brugergrænsefladen kunne der måske godt være gjort lidt mere ud af, som der var det på storebroderen WL-308.