Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Sitecom.com
DK distributør: Sitecom.com

Test

 

Nu er vi kommet til afsnittet, hvor vi får klarlagt om Sitecom kan udnytte potentialet som N teknologien gemmer på. Under gode sende og modtageforhold lover Sitecom hastigheder på 80-115 Mbps, hvilket er lidt mere end man normalt vil forvente at et N-netværk kan levere. 

Test setuppet består af en Sitecom WL-306 router i kombination med et Sitecom WL-302 USB netkort, begge selvfølgelig baseret på samme trådløse standard. Det trådløse netkort er installeret på en Dell bærbar, installeret med Windows XP SP3. Overførselshastighederne er målt med Total commander, og foretaget ved overførsel af 3 GB filer af blandet størrelse mellem den bærbare og en stationær sluttet direkte til routeren med kabel.

Den første af de tre test, med router og bærbar stående ganske tæt på hinanden og denne må derfor indikere den maksimale ydelse for setuppet. Herefter bevægede jeg mig hen i den anden end af lejligheden, hvor der var ca. 10 meter og tre vægge mellem router og modtager. Til den sidste test blev jeg nødsaget til at bevæge mig ud i vinterkulden, og et stykke ud på vejen, for yderligere at teste router og netkorts formåen.

Og resultaterne blev

 

 

Det er bestemt pæne hastigheder vi ser fra routeren her. Måske jeg havde forventet at de stabile hastigheder ville ligge lidt højere, men ellers følger de godt med det setup med en Sitecom WL-308 router som vi testede sidste år. I forhold til lignende routere følger den rigtig godt med, og Sitecoms XR-mærke som indikerer længere rækkevidde er vist noget man kan tage for gode varer. Selv når jeg går udenfor kan jeg opnå pæne hastigheder, og selv her er setuppet mindst lige så godt som det bedste setup baseret på den tidligere teknologi kan præstere.