ASRock
ASRock er rigt repræsenteret ved CeBIT, og der gik ikke mange minutter efter vores ankomst i deres stand, f'ør vi blev hijacket af en enginør, med ud i et baglokale. Her blev vi vist et ASRock bundkort ved navn N7AD, der med det aldrende 740i chipsæt fra nVidia, noget overraskende var monteret med to HD 4850 ATi grafikkort. De to kort kørte CrossFireX, hvilket jo normalt slet ikke er ladsiggørligt på nVidia-chipsæt, af helt indlysende grunde. Da vi spurgte til hvordan nVidia havde det med deres "opfindelse", så fik vi med et smil og et blink i øjet, at vide det var ASRocks lille hemlighed, og så fortsatte den meget medrivende enginør, historien om hvordan alle bundkort fra ASRock med nVidia chipsæt, er i stand til at køre CrossFireX - det eneste det kræver er en BIOS opdatering.
Et nVidia chipsæt som det her, med CrossFireX kan altså i følge ASRock forøge ydelsen med 35%. Om de så nogensinde får lov at release en BIOS-update uden nVidia's samtykke, er vi dog bange for nok bliver en sværere opgave end det rent tekniske.
Af de mere moderne bundkort fandt vi hos ASRock et X58 Deluxe m. 8x power phase, der kan drosle helt ned til x1 i idle-mode for at spare strøm. Bundkortet har også support for både 3-way SLi og quad CrossFireX i x8, x8, x8, x8 modus, eller dual setup i x16 + x16 modus. Selv samme bundkort var derfor også demonstreret i et setup med 4 Tesla GFX, ideelt til f.eks universiteter mv. Noget der yderligere fangede vores interesse, var en forklaring om hvordan man med en enkelt "lyn-OC" funktion i BIOS, vil kunne vælge mellem forskellige OC-profiler - en af dem bla. en I7 920 @ 4.2 GHz. Det håber vi selv at kunne teste i nærmeste fremtid.
På AMD-fronten var det AM3 bundkortene, der stjal billedet. Og vores øjne faldt på en udgave med SidePort, der er dedikeret hukommelse til onboard grafikken - i det her tilfælde HD 3300. Vi fik også spurgt til den bug der har hærget ifm. AM3 CPU'erne og understøttelse af høje DDR3 hastigheder. Dertil fik vi svaret at netop dette bundkort er testet stabilt op til 1700MHz, og det eneste der krævede var en BIOS-update, præcist som lovet tidligere af AMD. Altså en betryggende oplysning.
ASRock har også et par bærbare på trapperne. Deres allerførste faktisk, og da de jo er et datterselskab til Asus (Eee PC), fandt vi især deres 12" model med dualcore Atom CPU interessant. En let lille lækker sag, der er udstyret med touch-funktioner alá på iPhone, så man kan rotere billeder mv. Vi har en video-demonstration klar inden længe, der vil komme op under HWT-TV.
Et sidste produkt der fangede vores interesse var en ITX-baseret mini-PC, ligeledes med Atom CPU, der som den eneste på markedet (iflg. ASRock) er udstyret med solid capasitors på bundkortet, der skal holde op til 3 gange længere ift. den almindelige slags.