Konkurrenterne er denne gang følgende maskiner:
Zepto Nexus A15:
CPU: Intel P8400@ 2.26GHz
Grafikkort: Nvidia 9650GT 512MB
Ram: 4GB DDR2 PC-6400
Harddisk: 320GB S-ATA 5400RPM
A-Book 1585W:
CPU: Intel T9600@2.8 GHHz
Grafikkort: Nvidia 9650GT 1GB
Ram: 4 GB DDR2 PC-6400
Harddisk: 32GB SSD
MSI GX 620:
CPU: Intel P8400@2.26 GHz
Grafikkort: Nvidia 9600M GT 512MB
Ram: 4GB DDR2 PC-6400
Harddisk: 320 GB S-ATA 5400RPM
Der er prøvet at finde maskiner som lå nogenlunde på niveau med den testede. Derfor er her medtaget både en decideret gamerbærbar i form af A-Book med hurtigt grafikkort og en SSD disk - Men også MSI GX620 som kunne kaldes en budget gamer.
Vi hopper lige ud i det og kigger på hvad maskine kan præstere. Vi starter med 3DMark.
Maskinerne ligger her meget lige. Nexus fører feltet an, imens at Asus ligger på en lummer nr. 3 - men stadig ikke dårligt.
Vi smider lige Sisoft Sandra på og napper 3 grafer i træk.
Og her ser det lidt anderledes ud. Asus maskinen har på multimediedelen svært ved at følge med, imens at den ligger mere lige på den anden CPU test. I testen på HDD ligger den dog bedre med.
Så skal der knuses tal. I testen SuperPi beregnes en million decimaler på tallet Pi.
Og med en tid på lige over 20 sekunder placerer Asus sig her på en solid 2. plads kun overgået af A-Book som til gengæld også har 400MHz mere at gøre godt med.
Så smides der nogle spil på. Som indledningsvis nævnt, er Colin McRae kørt i 1280x720. I Crysis kunne testen også kun gennemføres på 1280x720 da skærmen ikke kunne understøtte højere opløsning i spillet. Nå, men nok snak. Kig lidt på graferne istedet:
Og her ses så Asus igen midt i feltet. Men ikke langt fra at spise kirsebær med "de store". Med den ydelse kan den nemt tage en aldrende stationær indenom.
Hverdagen
I hverdagen er Asus en fryd at arbejde med. Det næsten helt flade tastatur føles meget lækkert og behageligt også selvom at man sidder i længere tid. Hastigheden på maskinen er også i den gode ende. Uden de store armbevægelser zippes, emailes og surfes der på maskinen. Blæserstøj er nærmest ikke eksisterende på Asus N51UF. Selv under de forskellige benchmarks måtte øret helt ned, hvis man skulle have en chance for at opdage om maskinen var tændt eller ej. Selfølgelig giver de blanke overflader de problematikker de nu engang gør - men i det store hele er maskinen en lækker sag.
De sidste der testes inden vi begynder at drage konklusioner er batteriet. Det er nu engang også en meget vigtig faktor på en bærbar maskine. Allieret med en DVD skive og programmet BatteryEater Pro 2.7 opnåes følgende målinger:
Og som det ses koster det at have et separat graffikkort siddende i sin bærbare maskine. Under pres ligger maskinen sidst i testen - men i idle forholder det sig lidt anderledes. Her ses en god tid og Asus rykker frem og slutter lige over Nexus.