Test: Asus N51VF

Bærbare d.  29. maj. 2009, skrevet af jmose 5 Kommentarer.  Vist: 11957 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: ASUS
DK distributør: Rosenmeier.dk

Layout / Design

 

 

Maskinen er holdt næsten udelukkende i sort på ydersiden, med hvad man næsten kunne kalde "Matrix" tema. For på oversiden af låget - der iøvrigt præges af et velkendt logo - ses nogle næsten usynlige "tråde" som ser ud til at køre ned af låget.

 

 

Her ses lige låget og logoet igen. Som sagt ligner det meget de velkendte data fra The Matrix som løber ned af toppen på maskinen. Meget fed detalje. Faktisk er det så gennemført, at når man booter maskinen første gang bruges Asus egen præ-indlagte baggrund i Matrix tema. Hvis man nu fx lige installerede Dreamscene på maskinen, ja så kunne man faktisk godt begynde at lege Neo..

 

 

Åbner vi for låget på maskinen ses lige pludselig et helt andet farvevalg. Nærmest en creme-farve af en slags.  Maskinen har kun 2 synlige knapper og ellers er det funktionsdioder for resten. De sidder under det blank-sorte plastic lige nedenfor skærmen.

 

 

Kigger vi lidt længere finder vi her det utroligt flade tastatur. Eftersom at Asus har bygget maskinen med en ny størrelse skærm, har de lige akkurat fået plads til et numerisk tastatur også. Og det endda uden at det på nogen måde virker klodset eller overfyldt.

 

 

Lige under tastaturet finder vi touchpad'en. Den er rar at arbejde med, fordi den føles en smule ru i overfladen. Den har også indbygget scroll funktion, som virker helt efter hensigten. Den er lige lidt undersænket i forhold til kabinettet, men det føles ikke generende på nogen måde. Midt imellem tasterne har Asus så valgt at placere sin fingeraftrykslæser. Og ja, knapperne er så blanke som de ser ud.

 

 

Tipper vi lige maskine en omgang ender vi i bunden på den. Asus har valgt at skjule batteriet helt inde i maskinen, forstået på den måde, at man simpelthen sætter batteriet i et dertil indrettet kammer - som så skjules helt af et dæksel. Tilsyneladende giver det ikke nogen problemer med varme eller lignende - så det er da en pæn måde at gemme det væk på.

 

Maskinen som sådan, virker meget plastikagtig men med en god samlekvalitet. Plastikken er af den blanke type, hvilket betyder pæn finish men fedtede fingre ved daglig brug. Til trods for den megen plastik er vægten dog mærkbar. Ikke decideret tung - men mere sådan træls-at-gå-i-skole-med tung.

 


 

Tilslutninger

Inden vi slutter dette afsnit, skal vi lige have overblik over maskinens tilslutningsmuligheder.

 

Højre side

 

  • Ligthscribe DVD multi drev
  • USB stik
  • Kensington lock

 

 

Venstre side

  • Strømstik
  • Netkort
  • VGA out
  • HDMI
  • 2 x USB 2.0
  • IEEE 1394 port
  • Kort-læser
  • PCMCIA

 

Jackstik til lyden samt 1 stk. E-sata port sidder på fronten lige under touchpad'en. Generelt set tilbyder maskinen alt hvad man kunne forvente at en bærbar i dagens Danmark. Her er ikke nogen anke punkter.

 

tom81
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-05-2009 09:53:18
Svar/Indlæg:
20170/383

Der er da lige testet en Asus Eee for et par dage siden 🙂


jmose
 
Moderator
Tilføjet:
29-05-2009 10:54:49
Svar/Indlæg:
3863/538
#1 Ja, men det var der ikke da jeg skrev det... 😉


tom81
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-05-2009 11:05:53
Svar/Indlæg:
20170/383
#2

Hvis fejl er det så ... 😛 🤡


Emillos
 
Overclocker
Tilføjet:
29-05-2009 11:06:16
Svar/Indlæg:
14079/622
En "netbook" er i og for sig også noget lidt andet end en bærbar. 😛


tom81
 
Elitebruger
Tilføjet:
29-05-2009 13:37:31
Svar/Indlæg:
20170/383
#4

Jeg vidste den ville komme 😀