Bundkortet som det ser ud, både forfra og bagfra. På bagsiden er det værd at bemærke de to blå aflange metalstykker, der holder heatsinks til CPU'ens volt-regulatorer på plads.
Asus P7P55D Deluxe har tre PCIe x16 porte. Bruger man den blå alene, fungerer denne med fuld x16 hastighed. Bruges den blå og den hvide samtidig, kører begge x8 hastighed. Den sidste sorte PCIe x16, kører altid x4 hastighed. Der er desuden blevet plads til 2 stk. PCIe x1 porte og 2 stk. PCI. Kigger vi på billedet øverst til højre, så kan vi se området omkring CPU-soklen. De 19 chokes med dertilhørende 19 capacitors, er med til at levere en ren strøm til CPU'en. Man kan sige at jo flere der er af disse, jo jævnere bliver strømmen der leveres, og det kan bla. ha' betydning for hvor meget man kan overclocke. Potentialet ser her rigtig fornuftigt ud. 8-pins strømtilslutningen gemmer sig i yderkanten til højre - et sted der både kan værepositivt som negativt. På billedet nederst til venstre sidder heatsinket over Southbridgen. Denne er udført i et hårdt, glas-lignende materiale, der giver det et rigtig eksklusivt look. Umiddelbart herunder findes 6 af de i alt 9 SATA-tilslutninger, vinklet i 90 grader. På billedet nederst til højre kan vi se boardets 4 RAM slots. En fin lille detalje er,at Asus har valgt at lave selve låsemekanismen sådan, at det kun er nødvendigt med klik-ind "vinger"i den ene side. Vi skiftede RAM en del gange under test, og vores konklusion er at det fungerer rigtig godt. Under RAM soklerne sidder 24-pins strøm tilslutningen.
Las os zoome ind engang, og se nænere på de mindre detaljer på Asus P7P55D Deluxe...
Lækre sager. De to heatsinks over voltregulatorene og det spejlblanke over Southbridgen, giver Asus P7P55D Deluxe et helt specielt udtryk. Asus går virkelig hele vejen på design-fronten, som altid fristes man til at sige.
Med til bundkortet hører Asus's nyeste opfindelse, der er en slags fjernbetjening til TurboV. Det er fedt at se denne billige styring, der ikke koster mere at producere, end at den økonomisk ansvarligt fra Asus' side, kan følge med i bundlen til dette bundkort - modsat f:eks deres OC-station der ikke er helt billig. I stedet for et display på selve modulet, så har man her valgt en løsning hvor der kører et stykke software på computeren, der arbejder sammen med det eksterne modul. Der er langt fra ligeså mange muligheder som der er med Asus' OC-station, men grundfunktionerne er i og for sig det samme. Vi har skudt en lille video der viser funktionerne.
1 x IEEE 1394a (FireWire)
2 x LAN (RJ45) port
8 x USB 2.0/1.1
10 -Channel Audio I/O
1 x Clr CMOS
1 x PS/2 Keyboard
1 x PS/2 mouse port
1 x Coaxial S/PDIF Output
1 x Optical S/PDIF Output
Vi skal i BIOS på næste side, og se hvordan det ser ud med indstillinger for den nye platform...
Fin test og temmelig lækkert bundkort må man sige. Dog er de ikke de første der laver fjernbetjening til bundkort - så helt unikt er det ikke. Men da bestemt mellem sjældenhederne og nice nok jo hvis man er til sådan noget 😛