Test: AMD Phenom II-konkurrence besvarelser

HT Exclusive d.  01. september. 2009, skrevet af Mino 5 Kommentarer.  Vist: 10451 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Transcend
DK distributør: Transcend

zound

 

Hej HWT.
 
Grunden til at Phenom II er bedre til Overclocking end de fleste cpuer, er at nogle af dem ingen coldbug har, dvs du kan fryse dem ned til -250* hvilket bestemt er en fordel hvis du har pengene til helium selfoelgelig.
en anden grund er at de har mange modeller med oplaast multiplier saa det ikke er af den store betydning med deres bus hastighed.
Og deres hoeje HT speed  (Hastighed mellem ram og cpu) som gir hoej ydelse i memory benchmark, og at du paa enekelte Phenom II 720 BE 550BE kan oplaase henholdsvis 2kerner paa 550BE og 1 kerne paa 720BE.
og hvis man clocker paa luft kan de klare rimelige hoeje clocks ved lav volt, hvilket paavirker de naesten ikke udeleder varme iforhold til deres forgaengere.
 
Jeg har selv valgt Phenom II pga de er sjove at clocke paa. :)
 
Software til OC, sidder selv med et ASUS M4A78 E som har ASUS Turbo V som bare virker som en droem, pga du kan aendre baade volt og multiplier og bus speed uden at behoeve at genstarte.
hvilket goer det 10x lettere at oc, isaer det med at aendre multiplieren er en dejlig ting da de fleste clocker paa BE cpuer, som afhaenger voldsomt af at du kan aendre paa multi plieren.
 
Der er ikke den store nytaenkning i phenom II iforhold til Phenom  da de begge 2 er aegte quad cores, det er en fordel da de tiligere quad core var 2 dual cores sat sammen paa en cpu og skulle komunikere igennem norbroen, det gjorde dem sloevere , men hvorimod amd har en  quad core som ikke behoever gaa igennem en nordbro for at arbejde sammen.
plus de har memory controlleren indbygget i cpuen, hvilket goer at cpuen meget hurtigere kan arbejde sammen med ramene, hvorimod core 2s mermory controller sad i Nord broen hvilket gjorde den igen skulle igennem nordbroen for at snakke sammen med rammene.
Men hvis det er innovationen i selve phenom saa er det virkeligt at skridt fremad iforhold til deres aeldre X2 modeller.
 

mvh martin @ martin-da-man på www.hol.dk zound på www.hwt.dk og martin-da-man på www.octeamdenmark.com.

rene0399
 
Superbruger
Tilføjet:
03-09-2009 21:29:22
Svar/Indlæg:
217/32
super artikler :)

har bare lige et spørgsmål, omhandler moores lov ikke antallet af transistorer i en kerne, og ikke hastigheden? for hastigheden er jeg ikke steget særlig meget det sidste stykker tid, til gengæld er antallet af transistorer steget iht moores lov.


zound
 
Superbruger
Tilføjet:
04-09-2009 23:41:37
Svar/Indlæg:
537/9
damn havde ikke regnet med at blive blandt de 2 bedste :) det gjorde mig sgu glad, kunnet vaere fedt at vinde men , fanme om ikke en 2. plads er fin det er sgu meget mere end jeg havde regnet med :o


M.Beier-old
 
Superbruger
Tilføjet:
06-09-2009 00:10:02
Svar/Indlæg:
1189/118
Det er helt korrekt, Gordon Moore brugte sin teori om transistorer, dog er det blevet et stående begreb, man har tidligere nedlagt den på f.eks. harddisk, at de fordobler størrelse efter 18 måneder, dog blev dette vendt godt og grundigt op og ned ved SSD's indtrædelse.

Mindes Microsoft ligeså anvendte den i en rap kommentar overfor bilbranchen om hvis det var ligesom IT branchen med fordobling i niveau per 18 måneder, burde biler kunne køre noget nær uden benzin nu - hvilket udløste noget af en fight ;)


zound
 
Superbruger
Tilføjet:
06-09-2009 19:27:56
Svar/Indlæg:
537/9
Tillykke med dit Nye HW, M.Beier 🙂

fanme også en fed beskrivelse du havde fået bikset sammen 🙂


M.Beier-old
 
Superbruger
Tilføjet:
08-09-2009 00:21:01
Svar/Indlæg:
1189/118
Uhm!
Det føles allerede som juleaften 🤡

Nu skal jeg nive migselv i armen for ikke at riste det på under en uge, ville unægteligt være fremskridt for mig 🤣