Test
Testopsætning:
Disk i NAS´en:
2x Samsung SpinPoint F1 1TB, 32 MB Cache, 7200 RPM
Computer: Intel Q9450, WD VelociRaptor WD1500HLFS, Windows 7 Ultimate
Computeren er direkte forbundet til Thecus N2200 med et cat5e kabel.
Hastighedstests er udført med en 5.7 GB stor fil, og 5,7 GB i små filer af 1 MB stykket..
Der er testet med jumbo frames på 8000 bytes, da NAS serveren ikke understøtter højere end dette.
Alle hastighedstests er udført igennem Window Share, FTP og en kombination, hvor flere overførsler er sat i gang samtidigt.
Hastighedstests for de NAS enheder, som der sammenlignes med, er udført på en anden computer med andre diske.
FTP:
Skrivehastighed / Læsehastighed
Fornuftige resultater, og ved små filer ser vi at raid 0 performance ikke er helt så fantastisk. Hvor imod at raid 1, jbod og single bare kører der ud af.
Ved større filer så er performance helt anderledes på raid 0, og vi ser virkelig at der kommer fart på læse hastigheden, og single disken følger også godt med.
Windows Shared:
Skrivehastighed / Læsehastighed
Jo lavere score i følgende tests, jo bedre er resultatet, da det måles i sekunder for overførsel af data.
Har ikke nogen decideret hastighed, men rettere tiden der er brugt på at overføre datamængden. Men her ser vi igen, at raid 0 er langsommere end raid 1 og jbod. Her topper en disk, der ikke er sat op i nogen form for raid. Hastighederne er dog generelt en smule langsommere end via FTP.
Højere hastighed ved én stor fil er tydelig at se, og hastighederne er højere end ved små filer. Hastighederne er bare ikke helt så gode som via FTP.
Sammenlignet med andre NAS servere så får vi følgende resultat
Der er mere performance at hente i denne N2200 kontra QNAP TS-219P - men set op mod en NAS hvor der er lidt kræftigere Atom hardware i, så ser vi at den slet ikke kan hamle op. Men N2200 formår stadig, at have udmærket ydelse.
Overordnet så viser N2200 faktisk en fornuftig ydelse, og der er faktisk en del at komme efter, og man kan godt se forskel på hvilken form for raid man vælger. Så går man efter plads, og generelt god ydelse, så er raid 0 at anbefale. Hvis man dog værdsætter ens data, og gerne vil være sikker på redundans så er raid 1 at anbefale. Det der dog skal siges, er at når harddiskene arbejder, så kan der høres en kratten eller brummen om man vil. Det kan være en irriterende lyd, hvis der er stilhed i hele lokalet, og NAS serveren er det eneste der larmer.
Generelt er der også en god fornemmelse med NAS serveren hvad angår performance, og selve opbygningen af den. Webinterfacet funger fint og hjælper med til at man får en god oplevelse.
Så er testen veloverstået og der skal kigges på konklusionen, som er at finde på næste side.