Software
Der medfølger software med, som der skal bruges til at sætte NAS serveren op, før den kan tages i brug. Vi tager en gennemgang af det, så vi kan få en ide om hvordan det ser ud.
Så er det ved at være tid til, at vælge hvilken form for raid, hvis du altså har installeret to harddiske.
Efter du har valgt hvilken form for raid, påbegynder softwaren at sætte NAS serveren op, så den er klar til brug.
Softwaren opsætter det valgte raid, og systemet bliver installeret på onboard flash hukommelse, som der befinder sig på NAS serveren. Så når man fjerner harddiskene husker NAS serveren forsat indstillingerne. Det er hovedparten af NAS serverne der har onboard flash hukommelse, hvilket også er mest praktisk, da det kan være nødvendigt at udskifte en harddisk i ens NAS.
Webinterface
Efter at man har benyttet softwaren til at sætte NAS serveren op, kan man tage et kig ind på webinterfacet. Her er mange forskellige ting, og der er taget overordnet billeder, som kan give en idé om hvad der gemmer sig.
Billede til venstre, får du efter at du er logget ind på NAS serveren - der er flere forskellige menu punkter, hvor vi hurtigt kigger hvad der er under hver enkelt. På billedet til højre er vi gået under 'System Management', og der er mange forskellige underpunkter.
Billedet til venstre er nok det sjoveste at kigge på, da det er her man kan indstille de forskellige services som NAS serveren tilbyder - alt fra FTP til Media Server.
Der er utrolig mange menupunkter og mange ting der kan ændres, og så er der tilmed mulighed for at indlæse moduler. Disse moduler kan findes på Thecus's hjemmeside.
Der skal nu testes, og det kan ses på næste side.