Test: NZXT Zero II

Kabinetter d.  23. januar. 2010, skrevet af red_martians 3 Kommentarer.  Vist: 8355 gange.

Korrekturlæser: 
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: NZXT
DK distributør: MM distribution

Kassens indhold

 

Design er ud fra udseendet noget der er svært at snakke om. Kabinettet falder dog ganske godt i min smag, det er simpelt, og virker ved første indtryk stabilt og flot bygget. Overgangen mellem toppen og fronten er i blankpoleret metal, men efterlader dog ganske hurtigt fedtfingre. Derudover bryder jeg mig meget lidt om logoet. Det ser ud som om, det er printet med en dymo, på lang afstand. Tættere på kan man godt se at det er det ikke, men den hvide baggrund med sort ”dymo”tekst virker som en ”påklistret” løsning.
Samlingerne er flotte, og man ser hurtigt at dette kabinet er skabt til stort airflow. I toppen er der plads til en 80mm blæser og bagtil er der plads til hele 2stk 120mm. Kabinettet er som tidligere nævnt opbygget i stål. Det gør det ret tungt, men man får næsten det samme som Zero-"I" bare billigere men tungere.
 
 
 
Ved et nærmere kig, ser man faktisk endnu flere. I siden er der plads til hele 4stk 120mm blæsere, i fronten endnu en 120mm, og i bunden har man gjort plads til en 80mm på lidt samme måde som i toppen. Så vi har altså plads til samlet set 7stk 120mm og 2stk 80mm. Umiddelbart lyder det som en voldsom bestykning, men ser vi igen på konkurrenterne fra chieftec og thermaltake jeg tidligere har haft fingrene i, er det måske ikke. De havde som erstatning til den enorme mængde af 120mm blæsere i stedet en eller to blæsere på over 200mm. Teorietisk vil de kunne det samme. Forskellene er at et par store blæsere oftest vil støje mindre, hvor de mange små er standardtilbehør og har et mere intenst flow. Som nævnt kan man meget lettere udskifte eller købe de 120mm man gerne vil have. Så skal det være støjsvagt kan man jo i stedet for gå ned og købe nogle noctua-blæsere, hvilket dog nok vil stå i samme pris som hele kabinettet.
 
 
 
På toppen finder vi et udstanset hul til en 80mm blæser. Jeg synes dog personligt at denne løsning med at udstanse et hul virker billig, og giver mig flashback tilbage til de første strømforsyninger og bambusPC’er i 90’erne. Jeg havde hellere set et gitter i stedet. 80mm blæseren virker også en smule malplaceret, og lille i forhold til resten af kabinettet. Derudover finder vi stik på toppen. Flere og flere producenter vælger dette, og det er ganske rart for brugeren. Langt de fleste har et så stort kabinet stående på gulvet, og så er det ikke videre sjovt at skulle dykke helt ned i gulvhøjde for at montere sin USB-nøgle. På toppen er der 2stk USB. 1stk e-SATA samt stik til microfon og lyd.
 
 
 
Fronten har en låge, som nok er den bedste jeg har oplevet indtil videre. Den sidder ganske godt fast, virker solid, og ikke slasket, og magneterne der skal holde fast i lågen, griber ganske godt fast, så lågen ikke åbner sig selv når man ved en tilfældig rammer den. En smart lille detalje er power-knappen. Flot integreret i kabinettets front og som i kan se på billede omkranset af blåt lys.
 
  
 
Siderne er forholdsvis plane, på venstre side stikker der en plastikkant ud ca. 1cm. Herinde er der et gitter der beskytter finger og fødder mod de fire 120mm blæsere der kan monteres der. Højre side er helt plan.
 
 
 
På bagsiden kan man se placeringen af de 2stk. 120mm blæsere der er placeret her. De er ikke videre praktisk placeret, og man har ikke mulighed for at benytte dem til vandkøling, jo mindre man satser på at radiatoren skal uden på kabinettet frem for inden for. Derudover er den helt traditionelt opbygget, med en plads til strømforsyningen øverst, og syv slot-pladser nederst til standard ATX-bundkort.
 
 
 
Indvendigt kan man se at der er plads til et standard-ATX-bundkort. Jeg tror ikke at man kan få extended-ATX ind, som man oftest bruger til server, dual- eller quad-cpu-bundkort. Jeg kunne godt blive lidt bekymret for lange grafikkort, men NZXT skriver på deres hjemmeside, at samtlige af nVidia's nyeste grafikkort kan være der.
Blæserne er monteret med selvskærende skruer. Det virker lidt primitivt når man oftest ser kabinetter i denne klasse med alle mulige former for smarte, afdæmpede, skrueløse, monteringsbeslag til blæsere. Harddiskene bliver monteret på skinner som man som oftest ser.

 

Rasmus66
 
Elitebruger
Tilføjet:
23-01-2010 12:08:48
Svar/Indlæg:
8762/174
Det første aluminium zero kabinet er imo pænere.

Men en fin gennemgang af kabinettet 🙂

Det kan dog godt lade sig gøre at montere en tripple radiator inde i selv kabinettet under psu.



thorkilry
 
Superbruger
Tilføjet:
26-01-2010 16:36:51
Svar/Indlæg:
147/3
Har du ingen USB i din(e) skærm(e)?


red_martians
 
Moderator
Tilføjet:
26-01-2010 21:59:01
Svar/Indlæg:
7881/1165
#2: næææ, er det underligt? 😕