Test: Antec mini-skeleton 90

Kabinetter d.  15. maj. 2010, skrevet af red_martians 6 Kommentarer.  Vist: 12906 gange.

Korrekturlæser: rehan09
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Antec
DK distributør: HornetTek

Design

 

Kabinettet er lavet i en blanding af kraftig stål og plastik. Plastikken har et virkelig højt kvalitetsniveau, og man føler at man har købt noget, der ikke falder fra hinanden.
Der er et frontpanel med 2 stk. USB-stik, og stik til høretelefoner samt mikrofon. Her findes også start- og reset-knappen. Det faktum at der kun er 2 stk. USB går nok. Der er ikke ret langt til bagsiden hvor man ofte har 2-6 ekstra.
Kabinettet er virkelig kompakt, og kan placeres de fleste steder. Dog er det mere eller mindre et krav, at det står frit fremme, da topblæseren står for den primære køling og helst ikke skal dækkes for meget til.
Der er plads til hele fire 2½” harddiske, det er faktisk første gang jeg ser det. Ofte er der 0-2 pladser tilgængelige, selv i de meget store og dyre kabinetter. Til gengæld er der ikke plads til nogen 3½”-harddiske, hvilket jeg finder ret skuffende for dette kabinet, da dette stadig er den mest udbredte standard indenfor harddiske.
Dog kan dette forsvares, idet at standarden er åben, så man kan jo bare ligge sin 3,5" harddisk på bordet ved siden af kabinettet.
Antallet af drev er på 5, og kan også kritiseres lidt som værende over-kill i dette tilfælde. Der er ikke mange mini-ITX-bundkort på markedet med hele 5 SATA-stik. Andre stik kan selvfølgelig også bruges, men det er da snart en sjældenhed.
Der er også en enkelt plads til et 5 ¼” drev. Dette vil i de fleste tilfælde være reserveret til en DVD-brænder, Blueray-drev el. lign.
     
Selve kabinettet bliver kølet af en stor 140mm topblæser, der kan justeres i tre hastigheder. Hvis man ikke kører blæseren på det laveste trin, larmer blæseren desværre ret meget, men det er altid godt at man kan justere sig ud af det. Det er heldigvis også en mulighed at slukke og tænde for blæserens indbyggede blå lys hvis man ikke er til det.
 
Der er indbygget en strømforsyning i kabinettet som bliver fodret med strøm af en adaptor på 19v 4,74A, hvilket svarer til 90 watt, før tab i fordeleren. Dette er ikke ret meget, og vi kan ud fra disse tal allerede nu sige at dette maksimum er lavet til et Intel-Atom, eller Via-CPU-baseret-system, som er systemer der har et ret lavt strømforbrug. Man skal derudover passe på hvilket grafikkort man fodrer systemet med. Hvis man vælger at bruge et bundkort, som det viste fra DFI, skal man seriøst overveje hvilken processor man sætter i. Jeg kan dog til Antec og Intel's forsvar nævne, at Intel har strømbesparende dual og quadcore-processorer på markedet der med god vilje vil fungere sammen med en 90 watt strømforsyning. Strømforsyningen bliver kølet af en 70mm blæser der godt kan høres, men det er til at holde ud.
 
Der er en udvidelses-plads til et enkelt kort (som mini-ITX-standarden inkluderer), der dog kræver en lille ”arm” til at holde kortet med. Denne ”arm” følger med som tilbehør. Derudover skal kortet være low-profile. En lav-kort standard, hvor kortene er halvt så høje som normalt. Umiddelbart er det ikke et problem da rigtig mange grafikkort, TV-kort osv. findes i denne standard.
Alt i alt er der en del ting der ikke hænger helt sammen. Kabinettet har en udstråling af et systembygger-kabinet eller måske som et gamer-kabinet. Men hvis det er det, er det på rigtig mange afgørende punkter skuffende. Tingene hænger ikke sammen, havde det været et mediecenter-kabinet, ville man ikke have ønsket sådan et udseende, og så havde strømforbrug/ydelse passet bedre sammen.
Strømforsyningen er altså for lille til en hardcore løsning med grafikkort og Cpu, men den åbne standard er ikke ligefrem noget man ønsker at have stående i stuen som mediecenter, hvor børn og dyr kan komme slemt til skade, grundet den åbne løsning. Som tidligere nævnt, er mini Skeleton 90 et åbent kabinet, hvor man kan få fingrene i blæseren, få stød på grafikkortet, høre på irriterende støj og brænde sig på køleprofilerne - men som test opstilling er den let tilgængelig.
LSR
 
Enthusiast
Tilføjet:
15-05-2010 18:07:58
Svar/Indlæg:
2/1
Vil fraværet af et traditionelt kabinet ikke gøre at der trækkes tæt på 100% falsk luft, således at det reelle airflow over koponenterne er reduceret til tæt på ingenting? Ved konvektionskøling er airflowet jo netop udslagsgivende for hvorvidt der kan opnåes effektiv køling eller ej.


NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-05-2010 23:35:27
Svar/Indlæg:
23132/740
Det virker lidt som et fjollet produkt, der nok ikke vinder appeal ved den brede skare af brugere 🙂


#3
CF
 
Elitebruger
Tilføjet:
16-05-2010 00:32:59
Svar/Indlæg:
4689/105
Først da jeg så det tænkte jeg: "YES! endelig et mini-itx kabinet med plads til et killer-grafikkort", men det var der så alligevel ikke 😕

Synes godt nok det er lidt tamt. Især også det med at man kun kan bruge 2,5" drev... WTF?!?!


M.Beier-old
 
Superbruger
Tilføjet:
17-05-2010 00:14:06
Svar/Indlæg:
1189/118


BPM
 
Senior Skribent
Tilføjet:
17-05-2010 12:40:03
Svar/Indlæg:
223/2
#4

Lian Li laver godt nok nogle fede og anderledes kabinetter 😲


M.Beier-old
 
Superbruger
Tilføjet:
18-05-2010 18:04:57
Svar/Indlæg:
1189/118
Jepski !