Test: Antec mini-skeleton 90

Kabinetter d.  15. maj. 2010, skrevet af red_martians 6 Kommentarer.  Vist: 12907 gange.

Korrekturlæser: rehan09
Billed behandling: 
Oversættelse: 

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 
Produkt udlånt af: Antec
DK distributør: HornetTek

Innovation

Harddiskene kan monteres på 2 forskellige måder. Den mest synlige metode er, at man kan montere dem på siden af kabinettet i rammer med små kroge. Det kræver lige at man monterer to skruer i bunden af harddisken eller et par i siderne (begge steder er muligt). Ganske let, og placeringen af dette, er oplagt til en let tilgængelig back-up harddisk.
  
De 2 primære HDD-muligheder er næsten endnu lettere at skifte. De skubbes på højkant ind i en skuffe og to små knopper griber fat i skruehullerne. Utroligt let, og man skal ikke en gang montere en ramme. Herefter kan man så let montere stikkene. Dette er absolut den mest geniale feature i kabinettet!
5 1/4” - drevet monteres ligeledes. Lettere kan det næsten ikke blive.
Bundkorts-monteringen bør ligeledes være ligetil. Al elektronik er monteret i en samlet skuffe. Det er inkl. harddiske, drev, strømforsyning osv. Så man bør kunne hive det hele ud, skifte en del, og skubbe det hele på plads igen. Så let gik det dog ikke. Kablerne fra frontpanelet er for korte til at nå henover bundkortet i fuldt udtrukket tilstand. I nogen tilfælde skal de altså afmonteres fra bundkortet eller kabinettet, inden man trækker skuffen ud.
Hvis man undlader dette, risikerer man at rive nogle kabler over.
Strømforsyningens-kabler er næsten endnu værre, til trods for at den er monteret sammen med skuffen, sidder kabler og stik fast i åbningerne grundet designet. Så når man hiver skuffen ud, kæmper man i 2-3 minutter med at få kablerne lirket ud af net og huller. Man kan så sige at Antec muligvis har prøvet at forebygge dette, siden at de lægger en ordentlig portion strips med i pakken (tak for det Antec!).
 
Næste punkt er, at Antec selvfølgelig har overvejet muligheden for, at nogle mennesker godt kunne tænke sig at montere et udvidelses-kort. I dette tilfælde er det ofte et lidt bedre grafikkort, eller et TV-kort.
Antec har vedlagt en lille "arm" så kortet kan monteres. Så ud med skuffen og i med grafikkortet, og i med skuffen igen. Det lyder let, og bare det var det. Jeg fik fat i sådan et low-profile-grafikkort, et specielt kort i halv højde, og jeg gik i gang med at installere det.
Grafikkortet havde selvfølgelig den påkrævede low-profile-bracket, så det kan sidde i smalle kabinetter.
Så blev skuffen smækket i, og første problem opstod. Kortets køler gjorde at kortet var en halv cm højere end selve kortet, og så kunne skuffen altså ikke glide på plads igen. Dette er vigtigt at bemærke, da især grafikkort med passive kølere, ofte har store køleprofiler (og det har dette grafikkort også). Der findes selvfølgelig grafikkort der ikke har det, så jeg fjernede selve køleren, for installeres, det skulle det jo.
Men ak… kortet var også for langt. Ca. en cm længere end et PCI-e 16x-slot. Dette gjorde at grafikkortet ramte på rammene, og altså ikke kunne monteres (se billeder ovenfor).
Dette er ikke optimalt, må man sige.
Jeg må indrømme at jeg går hårdt til værks i dette punkt. Mange ting virker ikke helt gennemtænkt, andre tiltag er ret geniale. Fejlene overskygger dog fordelene, men jeg får en fornemmelse af, at Antec ikke har afprøvet dette kabinets design og funktioner helt igennem, inden det røg i handlen.
LSR
 
Enthusiast
Tilføjet:
15-05-2010 18:07:58
Svar/Indlæg:
2/1
Vil fraværet af et traditionelt kabinet ikke gøre at der trækkes tæt på 100% falsk luft, således at det reelle airflow over koponenterne er reduceret til tæt på ingenting? Ved konvektionskøling er airflowet jo netop udslagsgivende for hvorvidt der kan opnåes effektiv køling eller ej.


NoNig
 
Elitebruger
Tilføjet:
15-05-2010 23:35:27
Svar/Indlæg:
23132/740
Det virker lidt som et fjollet produkt, der nok ikke vinder appeal ved den brede skare af brugere 🙂


#3
CF
 
Elitebruger
Tilføjet:
16-05-2010 00:32:59
Svar/Indlæg:
4689/105
Først da jeg så det tænkte jeg: "YES! endelig et mini-itx kabinet med plads til et killer-grafikkort", men det var der så alligevel ikke 😕

Synes godt nok det er lidt tamt. Især også det med at man kun kan bruge 2,5" drev... WTF?!?!


M.Beier-old
 
Superbruger
Tilføjet:
17-05-2010 00:14:06
Svar/Indlæg:
1189/118


BPM
 
Senior Skribent
Tilføjet:
17-05-2010 12:40:03
Svar/Indlæg:
223/2
#4

Lian Li laver godt nok nogle fede og anderledes kabinetter 😲


M.Beier-old
 
Superbruger
Tilføjet:
18-05-2010 18:04:57
Svar/Indlæg:
1189/118
Jepski !