Test
Når man som beskrevet på foregående side, har konfigureret USB-sticken, er man klar til rent faktisk at kunne lægge data på den. Som før nævnt skal man indtaste koden først, hvorefter der dukker et endnu et nyt drev op:
Af og til kan det godt være en smule irriterende, at man skal indtaste en kode, hver gang man skal have fat i noget på sin USB-stick. Det samme kan det, at det lige tager ca. 10 sekunder at indlæse selve krypteringen, før den førnævnte kode kan indtastes. Det kan dog nok ikke være meget anderledes, når man har valgt en USB-stick, der beskytter og krypterer ens data. Hvis man ikke gider trykke en kode hver gang, eller vente på den indlæses - skal man nok bare vælge et almindelig flashdrev uden beskyttelse.
Kingston skriver i deres specifikationer, at USB-sticken er vandtæt og "holdbar", hvilket der selvfølgelig også skal testes. Da der desværre ikke er brugt ord som "military grade" eller "indestructible" må jeg i denne omgang nøjes med at smide den i et glas vand og kaste lidt rundt med den. Det ville dog unægteligt have været sjovere, at teste rigtigheden af de to sidstnævnte ord - men det gemmer vi til en anden gang.
At teste krypteringens styrke, er ikke noget jeg vil begive mig ud i. Krypteringen er lavet af et kendt sikkerhedsfirma, og der loves, at den er så sikker at selv firmahemmeligheder er sikret mod uvedkommende. Jeg kan dog konstatere, at der ikke umiddelbart er nogen vej uden om denne kryptering, så man af en bagvej kunne få adgang til dataene. Som det også fremgår af beskrivelsen ovenfor, er den samtidig så let at bruge, at det skulle være til at finde ud af for alle.
Selv om hastigheden ikke er det primære fokus på dette produkt, skal vi da alligevel lige så hvor hurtigt der kan læses fra og skrives til sticken:
Testmaskinen består af :
- Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
- AMD Phenom II X4 810+
- ATI HD4670 512MB
- 2x2GB Kingston HyperX
- 620W Corsair PSU
Test programmer
- ATTO Disk Benchmark
- HD Tach
Kingston specificerer læse og skrivehastighed til henholdsvis 11 MB/s og 5 MB/s, ikke just fantastiske hastigheder hvis man sammenligner med hvad vi tidligere har haft til test, men det skal da alligevel efterprøves om dette stemmer overens med virkeligheden.
ATTO
Vi starter med der gammelkendte ATTO Disk Benchmark. Programmet måler læse- og skrivehastigheder, og viser resultatet et et overskueligt diagram. Der overføres filstørrelser fra 0,5KB frem til 8192KB op til en samlet længde af 256MB.
Som det altid er tilfældet, stiger overførselshastigheden med filstørrelsen og når op på 12,65 MB/s ved læsning og 6,9 MB/s for skrivning. Dette er rent faktisk mere end det specificerede, så det må siges at være godkendt.
HD Tach
Endnu et testprogram, der viser ydelsen lidt mere detaljeret og sammenligner med forskellige forbindelsestyper til harddiske.
Ingen overraskelse der, vi ligger mellem 12 og 13 MB/s i læsehastighed hele tiden, hvilket er det samme resultat som før.
Kopieringstest
Nogle gange kan testprogrammerne godt være lidt misvisende, så vi prøver her til sidst også lige med en "manuel" test med en bunke små filer, en enkelts tor fil og et stopur.
Igen havner vi omkring hvad Kingston lover, og endda lidt over for skrivehastigheden. Som forventet overføres den enkelte store fil hurtigere end mappen med små filer, selv om forskellen er relativt beskeden.
Sammenlignet med USB-enheder der er optimeret til en høj hastighed, er Kingston lang bagefter, da disse som oftest kommer over 20 MB/s for både læsning og skrivning. Som sagt er det primære ved denne stick dog at den kan kryptere indholdet, og altså ikke hastigheden.