Test
Testmaskinen består af :
msi 870A Fuzion, bios V10.1B2
AMD 1075T@3.0GHz
ATi/AMD HD5850 1GB, HIS
nVidia GTX 470 1280MB, MSI Twin Frozr
2x2GB Corsair DDR3, 1600MHz CL8
NorthQ Reactor 1000W
Seagate ES.2 500GB
Køling:
Vandkøling på cpu, luft på resten
Programmer:
3Dmark Vantage
PCmark Vantage
Stonegiant Demo
Call of Juarez Demo
Cinebench10 64bit
Cinebench 11.5
Wprime 1.55
SuperPI 1.5 XS
PCmark Vantage
Vi lægger ud med PCmark Vantage, der er nyeste skud på PCmark stammen fra Futuremark. En lang række kontor relaterede opgaver skal udføres, og testen tager 1½ time.
Jeg havde kun et par tests med Intel cpu'er at sammenligne med, men som man kan se af grafen, så følger de nye 6 kernede cpu'er fra AMD godt med. Min AMD 1075T ligger lige under en Intel Core i7 860, der til gengæld er noget dyrere.
Cinebench 10
Den forrige version af Cinebench tester ydeevnen på en OpenGL drevet animation og rendering af et billede.
De seks kerner trækker rigtig godt fra land her, og selv om 860'eren har 4 kerner og Hyperthreading er det altså ikke nok til at gøre det ud for to ekstra fysiske kerner.
Cinebench 11.5
Igen en OpenGL animation og et billede der skal renderes. Testen er dog opdateret så belastningen er en del højere end version 10.
Igen en klar sejr til AMD systemet. Sjovt at se hvor meget cpu kraften influerer på OpenGL testen. Det er samme HD5850 grafikkort, der er brugt i alle fire tilfælde.
SuperPI 1M
Så skal der regnes på tallet PI. 1 mio. decimaler skal beregnes på tid.
Talknuseri har aldrig været AMD's favorit disciplin, men vi lander da på hæderlige 20sek.
Wprime
Endnu en talknusertest. Denne gang er det primtal, der skal beregnes. Der er to tests, begge er udført med alle 6 kerner slået til.
I 1024 testen kan jeg igen bruge mine Intel resultater til sammenligning, og det lader til, at AMD har fundet et fint ydelsesleje for deres cpu'er. Der er i hvert fald ikke noget, der tyder på, at det skulle være et dårligere køb.
3Dmark Vantage
Der er selvfølgelig ikke noget ved det, hvis ikke man kan afvikle spil på systemet, så vi smider et par 3D benchmarks efter MSI kortet.
Her kan vi ikke følge med Intels Core i7 860, men det er dog ikke voldsomt bagefter heller.
Call of Juarez
Her testes ydeevnen i DirectX10. Testen er en Demo af spillet Call of Juarez.
Ingen problemer her, systemet følger fint med resten af feltet.
StoneGiant Demo
Et nyt benchmark program, der tester funktioner i DirectX11.
Den kan tilsyneladende godt lide AMD cpu'er. Men ellers er det ret lige mht. fps.
Lucid Hydra 200
Men men... Der var jo noget med en Hydra chip, der tillader brug af to forskellige grafikkort. Derfor satte jeg et MSI GTX470 grafikkort i sokkel 2, og installerede nVidia driveren sammen med Lucids driver til Hydra 200. Det er vigtigt at vælge to grafikkort, der er nogenlunde lige kraftige, ellers ryger gevinsten. det nytter altså ikke noget at sætte et HD5870 grafikort sammen med et GTS250. Et HD5850 er nogle få procent langsommere end et GTX470, men de ligger meget tæt i de fleste benchmarks.
Det er nemt at installere, og Lucid driveren kommer selv og fortæller dig, hvis den skal genstartes, eller hvis der kun er et grafikkort installeret. Så frem med 3D Mark Vantage igen.
Jeg har testet både med ATi kortet først og nVidia som slave, og omvendt. Skal man tage efter tallene alene så kan det bedst svare sig at have ATi kortet som nr.1, men der er dog en tydelig forskel på, hvor flydende systemet afvikler de enkelte tests. Her vinder systemet med GTX470 som første grafikkort. Der er dog ikke tale om nogen fordobling af hverken gpu kraft eller point.
StoneGiant Demo
Her sker der så det underlige, at resultatet mere end fordobles. StoneGiant skalerer åbenbart godt med to grafikkort. Afviklingen var dog noget flimrende, så det er muligvis ikke en korrekt måling. Begge konfigurationer opførte sig ens.
Call of Juarez
Så tager vi en gang mere med COJ.
Ikke helt flimmerfri-afvikling, men dog brugbart. Vi ser her, at der er potentiale i dual gpu teknikken fra Lucid, og de 88% ekstra ydelse vi blev lovet på kassen er ved at være indfriet.
Overclocking
Vi skal naturligvis også se om, der skulle være skjulte kræfter i 870A Fuzion kortet. På med vandkølingen og gang i fsb'en. Det er ikke en Black Ed. cpu jeg har til låns, så der er kun een vej op og det er ved at skrue på frontside bussen.
287MHz ville den være med til, og stabilt nok til at køre en wprime32 med alle seks kerner slået til. Ganske udmærket af et AMD770 bundkort til 1000 kr. Ved 293MHz lukkede systemet ned med en blå skærm. Heller ikke ved lavere cpu multiplier kunne jeg komme over 290MHz.
Konklusion på næste side.