I brug
At installere og komme i gang med at bruge drevet tager ikke mange øjeblikke, og under Windows 7 er det faktisk blot at forbinde drevet med computeren via USB kablet, og lade Windows selv finde de nødvendige drivere. Jeg vil dog lige knytte en kommentar til selve USB kablet, for det er tydeligt at se, at drevet er beregnet til bærbare computere. For at kunne hive nok strøm, skal drevet være sluttet til to USB porte samtidig. USB kablet forgrener sig derfor ud i to, men da kablet kun er ca. 30cm til det første af de to USB stik, er det lidt svært at slutte det til en stationær computer - med mindre man placerer drevet ovenpå kabinettet.
Under installationen af den medfølgende software, viste der sig, hvorfor undersiden er forsynet med små gummi fødder. Vibrationerne fra drevet gør nemlig, at det godt kan bevæge sig hvis underlaget er lidt ustabilt - f.eks. som en bunke løst stablede papirer. Som alle drev larmer og vibrerer det noget ved brænding og installation af programmer, men ved afspilning af DVD eller blu-ray film, er det faktisk ganske stille. I brug mærker man ikke det store til, at det rent faktisk er et ekstern drev frem for et internt, ud over at det går en anelse langsommere at brænde medier.
Drevets store styrke, er uden tvivl dets størrelse, for det er altså rigtig nemt at have med rundt og det er ret praktisk hvis man som mig har en netbook uden optisk drev, eller en anden tynd og let bærbar hvor drevet er sparet væk. Så er det altså en del lettere at kunne smide den ønskede CD eller DVD i dette eksterne drev, end at skulle til at omforme medierne til ISO filer eller lignende, der herefter kan overføres til maskinen. Blu-ray muligheden er egentlig også ganske fin og brugbar for nogle, men på en bærbar er der i mine øjne ikke nogen særlig fordel ved en film i blu-ray kvalitet frem for f.eks. en almindelig DVD. Hvis man har et mediecenter kan man selvfølgelig spare blu-ray afspilleren væk, men disse koster omvendt ikke alverden mere.