Test: NOFAN A40 Kabinet

Køling d.  28. oktober. 2011, skrevet af Polarfar 5 Kommentarer.  Vist: 16045 gange.

Korrekturlæser: Polarfar
Billed behandling: Polarfar
Oversættelse: Polarfar

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 0,00
Produkt udlånt af: Nofan
DK distributør: n/a

Design


A40 kittet er en sammenbygning af tre komponenter fra NOFAN's produktkatalog. Et CS30 miditower kabinet, en P-400A PSU og en CR-100A CPU køler. Kabinettet er sort og lavet af meget meget tynd blikplade, der er perforeret for at give maksimal naturlig luftgennemstrømning. Der er ingen blæsere i kabinettet.
 


Der er plads til et standard ATX bundkort i kassen, men du skal konsultere NOFANs hjemmeside for at få en liste over kompatible bundkort. Mere om det under installations afsnittet. Som man måske kan fornemme af billederne herunder, så er det ikke ligefrem Cooler Master eller LIAN LI der har været ind over. Det er super tynd plade der er brugt, og du skal faktisk passe på for ikke at skære dig på kanterne i udskæringerne. Tager du for hårdt fat risikerer du nemt at pladerne bukker.

 


 

Der er to 5 1/4" pladser, men den ene er optaget af en 3,5" adapter til harddisk. Under den er der plads til endnu en 3,5" enhed, der kan skydes ud gennem frontpladen, dvs typisk et floppydrev eller en kortlæser. Resten af pladsen er optaget af kablerne fra PSU'en.


Her et billede af PSU'en. Passivt kølet og med en opgivet effekt på 400W. Den er monteret på højkant i kabinettet med kølepladen ud mod bundkortet. Den indeholder to 12V+ rails på 13A hhv. 14A, så det er bestemt ikke noget du skal koble et 580GTX grafikkort op på. Der er også kun en enkelt 6 pins PCIe connector.

 


I og med at PSU'en står på højkant, så sidder 230V stikket under bunden af kabinettet. Det har man løst ved at sætte et vinklet stik i, og trække en forlænger til kabinettets bagplade. For at få plads til stikket er der monteret fire plastikfødder i hjørnerne. Ikke super elegant, men det virker da. Igen den superbillige løsning, hvor jeg måske hellere havde set nogle solide gummifødder.



Lige oppe over 230V stikket sidder en fingerskrue til at løsne dækpladen til indstikskort. Det er kummerligt udført, og skruen sidder skævt i kærven. Eneste positive betragtning her er at det ikke kan ses når kabinettet er samlet. Der er brugt de gammeldags "knæk-af" blændplader til indstikskort-pladserne. Det har aldrig klædt noget kabinet. Så alt i alt ikke noget der imponerer på kvaliteten, desværre.

Det der skal sælge pakken er naturligvis, ud over den passive PSU, den enorme CPU køler. Den måler 22cm i diameter og er 13cm høj. Den består af fire kraftige heatpipes som vi kender det fra utallige high-end kølere, der er placeret i en blok lige over cpu'en. Her sidder de to og to, og er bukket parvis i hver sin retning så de danner den store radius. Oven på de kraftige heatpipes sidder så en lang tråd af den varmeledende såkaldte Icepipe legering, og trækker varmen ud over et enormt areal, der bruger den naturlige luftgennemstrømning i kabinettet til at afgive energien.

 


Det er denne del af A40 kittet der er den interessante, da det oftest er cpu køleren der er den primære støjkilde i din PC. På næste side installerer jeg bundkort mv i kabinettet.


 

SoundWave
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-10-2011 06:46:53
Svar/Indlæg:
3011/103
Spændende test. Hvis det blev finpudset kraftigt, så er der muligheder. Jeg har dog lidt svært ved at se, hvad det kan som andre kabinetter ikke også kan, når det er nødvendigt med en blæser alligevel.

Jeg har selv tidligere haft et super stille setup, hvor jeg kørte med passivt kølet grafikkort og PSU i et Antec Mini P180. På CPU-køleren havde jeg ingen blæser, men kun kabinetblæser bagerst og i toppen tilsluttet. Jeg havde rigtig gode temperaturer, og systemet var ultra stille.

De må op på hesten igen.


gaming-king
 
Superbruger
Tilføjet:
28-10-2011 10:00:38
Svar/Indlæg:
1001/5
Nu har vi os testen den på Tweak.dk, og vi brugte en i5 2500K. Det var intet problem, og vi kunne endda overclocke.

Så det er måske derfor at i7 870 ikke er på listen over kompatible CPU'er - i'm just saying. Ved godt de begge er 95 TDP, men det har jo os meget at sige, hvor effektive de operere.


Polarfar
 
Senior Skribent
Tilføjet:
28-10-2011 10:17:12
Svar/Indlæg:
2309/846
#2 ja , det er også derfor jeg nævner det i testen. Den anvendte cpu ER i overkanten, men så har vi da kørt den helt til grænsen, og jeg har heller ikke ladet den del af testen trække ned 🙂

TDP (Thermal Design Power) er jo heller ikke et udtryk for hvor mange watt cpu'en reelt bruger. Det fortæller hvor stor en køler du skal montere for, ved normal brug af maskinen, at cpu'en holder en nogenlunde konstant drifttemperatur. En 95W TDP cpu kan sagtens trække 130W eller mere ved 100% load.

/polarfar


Shadowhunter
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-10-2011 12:59:25
Svar/Indlæg:
5474/39
Jeg har også haft passivkøling på 4850 gfx.
Det giver meget på køling med en fan om den så kun køre med lavrpm. Det vildt hvormeget betyder temperatur messigt.


Emillos
 
Overclocker
Tilføjet:
28-10-2011 16:51:01
Svar/Indlæg:
14079/622
->#4

Lige præcis.

Det er derfor, at 100% passiv køling, sjældent giver den store mening, i min optik 🙂.


Svaret blev redigeret 1 gang, sidst af Emillos d. 28-10-2011 16:59:15.