Layout / Design
Bundkortet er rigtig godt beskyttet i kassen. Det har fået plastik hele vejen rundt, og ikke kun plastik på bagsiden for at beskytte. Generelt er bundkortet utrolig godt beskyttet. Det har fået formfaktoren ATX, så det passer i de fleste kabinetter. Bygge kvaliteten på bundkortet virker til at være helt iorden. Kortet har fået rigtig mange interessante detaljer som jeg lige vil gennemgå.
Der er mulighed for at forbinde et 8-pin strømstik til CPUen. Ved siden af sidder der er 3-pin stik til en kabinet blæser.
Køleren til VRM modulerne passer meget godt til resten af kortet. Man kunne måske godt mistænke at coveret på toppen kunne gøre sådan at køleren ikke kan køle optimalt, men AsRock havde nok ikke lavet det som det er, hvis ikke det kunne holde sig koldt nok.
Z68 chipsettet er kun lavet til en sokkel, så det overrasker nok ikke nogen at soklen er sokkel 1155. Tag lige en ekstra kigger her. Der er ikke kun lavet huller til montering af en sokkel 1155 køler, men AsRock har også laver huller sådan at en sokkel LGA775 køler også kan monteres. Er man ved at opgradere fra sokkel LGA775 til sokkel 1155, kan man flytte sin eventuelle high-end køler med over uden at skal have fat i nyt monteringskit. Pladsen rundt om soklen ser dog ud til at være meget lille, og skal jeg være ærlig, så er jeg meget bange for at min Danamics LMX køler ikke kan monteres på grund af den høje VRM køler.
Z68 chipsettet understøtter dual-channel RAM, og vi ser derfor 4 RAM pladser, altså 2 kanaler. Som der står på kortet er der understøttelse for en RAM hastighed på 2133Mhz. Farvene på RAM pladserne kan man godt undre sig lidt over, der står dog imellem hvilken kanal de forskellige kører, men 2 forskellige farver er dog at foretrække.
På bundkortet har dette molex stik fået SLI/XFIRE_PWR1, så det er sikkert for at give ekstra strøm til pci-e portene for at sikre at grafikkortene får strøm nok. Ved siden af ses en pci-e x1 port og 2 3-pin stik til kabinet blæsere.
Vi har allerede set den øverste pci-e x1 port. Nedenunder ser vi en pci-e x16 3.0 port, endnu en pci-e x1 port, 2 pci porte, 1 pci-e x8 port samt 1 pci-e x4 port. Der står på AsRocks hjemmeside at de 2 øverste pci-e x16 pladser er x16 3.0 og den sidste pci-e x16 port er en x16 2.0 port.
Sydbro-køleren minder meget om Cooler Masters V8 køler. Den har endda fået navnet V8. Med de riller den har virker den til at være forholdsvis effektiv. Neden under køleren ses et LED display der kan vise forskellige tal for at indikere hvis der er en fejl. Nummeret kan slås op i manualen, og man kan så se hvad der er galt.
Bundkortet har også fået en start og reset knap. Ved siden af ses BIOS chippen, og længere henne ses SATA portene. De porte der er grå og ikke har klistermærke over kører igennem en Marvell SE9120 RAID chip. De 4 grå porte køre SATA 6Gb/s, og de sorte kører 3Gb/s.
I bunden var det så at jeg fandt den floppy port. Vi ser at der er mulighed for at tilslutte hele 7 ekstra USB 2.0 porte til fronten af kabinettet, udover den USB 3.0 front panel, der skal sættes til ved siden af USB 2.0 stikkene.
På næste side kigger vi på BIOSen.