Test
Testmaskinen består af :
NAS: 2 Stk. Seagate ST 31000524AS på 1 terrabyte pr. stk.
Stationær: Gigabyte GA-790FXTA-UD5 med en AMD Phenom II 980 3.7GHz. 8 GB Corsair Vengeance 1333 Mhz. Windows 7 Pro 64 bit. Corsair Force3 SSD.
Programmer:
ATTO Disk Benchmark v.2.46
CrystalDiskMark 3.0.1 x64
NAS Performance Tester 1.3
Testmetode
Alle benchmarks er kørt indtil det - i forlængelse af hinanden - har genereret tre resultater, uden nævneværdig forskel.
Udover de ovennævnte værktøjer er NAS'en hastighedstestet ved at kopiere filer internt på NAS'en og frem og tilbage mellem NAS'en og den stationære for at give et ikke-syntetisk benchmark indtryk af ydelsen. Disse test er foretaget tre gange og timet med stopur og der er testet med:
4096 filer a 4 KB = 16 MB
1024 filer a 64 KB = 64 MB
200 filer a 10 MB = 2 GB
1 fil af 2 GB.
Der er testet som netværksdrev og RAID0 og RAID1.
RAID0:
Her er et skærmbillede af et ATTO Disk Benchmark, som jeg brugte til første test af NAS'en, tilsluttet som netværksdisk i RAID0:
ATTO Disk Benchmark viser NAS'ens evne til at læse og skrive filer i forskellige størrelser. Der er ofte meget stor forskel på læse- og skrivehastigheder på store og små filer. ATTO bencher med 256 MB filer af 0,5 til 8192 KB og laver en graf, så man kan se, hvordan pågældende testobjekt klarer sig i de forskellige områder. Set i forhold til ydelsen på selve disken - det øverste billede på siden, går der en stor del tabt ved at flytte disken ud af computeren. Specielt ved de små filer. Det skyldes bl.a., at en 1 Gbit forbindelse er begrænset af en lang række faktorer i forhold til en SATA-tilslutning - her i blandt søgetid, som har stor indflydelse, når der skal behandles små filer.
Kender man lidt til disse målinger, så er denne Link Station ikke én af de hurtige. Vi måler videre med Crystal Disk Mark og NAS-performance, stadig i RAID0 (Det "hurtige" RAID):
Stadig ikke en hurtigløber, men acceptable tal. Man skal (eller må) ikke kun dømme ud fra Benchmark's. Det vigtigste er, at maskinen fungerer til det, man ønsker.
RAID1.
Her kommer så tallene i RAID1:
Som det nu tydeligt ses, så er tallene i testene med RAID1 faldet med hastighederne. Nu spejler den diskene, (RAID1 = Identiske kopier af dataen på hver disk) i stedet for at sprede dataen ud over diskene (RAID0 = Halvdelen af dataen på hver disk). Jeg håber, at dette giver dig en forståelse af RAID-mulighederne og brugen af disse. Du vælger selv, hvad du ønsker, men sikkerhed koster. Diskstationen virker fint med begge dele, den kan, hvad den skal med begge muligheder. Med RAID1 har du så bare ved sammenbrud af én disk stadig den anden disk tilbage med alle dine data.
Herunder viser jeg en graf med "overall" ydelsen. Her sammenligner jeg alle hastighederne. Jeg håber, at du kan overskue disse tal. Diskene er monteret som netdisk og begge RAID-muligheder.
Jeg er fuldt ud tilfreds med disse målinger. Jeg har overført filer, selvfølgelig gennem testene men også derudover, det "kører" udmærket og til min tilfredshed. Og nej - denne Buffalo Disk Station ér ikke en "væddeløber", som er målrettet til "Bench-freaks" - den er rettet mod de dagligdagsbrugere, som gerne vil streame musik og film til deres tablets, smartphones og andet grej. Mulighederne er der masser af. Når man sidder og bruger Browse-interfacet (er tilsluttet NAS'en), så går det ikke så hurtigt, men det virker klippe-stabilt. Den kan udføre de backup, som du ønsker af den - på de tidspunkter, du ønsker det. Brugerfladen er virkelig veludført, du kommer ikke umiddelbart til at føle dig fortabt. Og ja, jeg kan godt lide denne Disk Station fra Buffalo.
Lad os komme til bedømmelsen på næste side.