Test
For at virkelig teste HTC One X som telefon – har den været med i lommen som privat og arbejdstelefon. Det indbefatter også afspilning af film, musik og masser af surf - når der er 3 timers pendling hver dag.
Samtalekvaliteten er som rigtig god og uden problemer.
0,7 sekunder før du kan tage første billede og kameraet er kun 0,2 sekunder om at fokusere. Det giver nogle rigtig gode muligheder for at tage telefonen frem når de sjove øjeblikke opstår, hvor man på mange andre mobiler lige skal have tid til at tænke over sagen – her kommer One X’s hastighed virkelig til sin ret. Vi har sagt det før – en decideret kameraknap havde været en kærkommen feature.
Netop det med hastigheden har vi kigget på – for der findes mange holdninger til om der overhovedet er brug for en QuadCore CPU i en smartphone. Vi prøvede over 2 timer at surfe lidt på nettet, bruge Tapatalk og hørte lidt musik - ganske almindelige opgaver.
Ved hjælp af programmet ”Tablet CPU Usage Monitor” så kunne vi se hvor meget der reelt bliver brugt. Desværre kan den ikke måle den femte kerne, som i praksis står for meget af basis opgaverne.
Billedet er ret klart – det er stort set kun kerne 1 og 3 som bruges aktivt. Kun i 1 % af tiden har alle fire kerner været brugt samtidig! Fair nok der er ikke blevet brugt krævende spil eller lign. Den gode nyhed er at strømstyringen på Tegra3 faktisk er så effektiv som nVidia siger. Samtidig har man adgang til de ekstra kræfter hvis det bliver nødvendigt.
Selve skærmen er Super IPS LCD2 og er HTCs første med denne slags. Skærmen står rigtig skærm og der er en god kontrast. Kontrasten er dog ikke så (næsten unaturlig) høj som det ses på Super AMOLED og AMOLED skærme, men Super IPS LCD2 klarer sig rigtigt flot. I udendørs belysning klarer One X sig også rigtigt godt. Den høje opløsning kommer virkelig til sin ret da tekst står knivskarpt.
Da One X med sin store 4,7” skærm god kan virke afskrækkende på nogle, især os med relativt små hænder, har HTC gjort One X tynd og smal, hvilket giver et overraskende godt greb af telefonen, selvom man kun bruger en hånd. Desværre har den manglende menuknap gjort at nogle steder er menuerne oppe i toppen, hvilket kan være svært at ramme hvis man ikke har en lang tommelfinger.
Selve systemet er super hurtigt og reagerer prompte på det mindste vink. Det gør at One X er en fornøjelse at bruge i hverdagen – da der ikke opstår ventetider. Med Sense brugerfladen har HTC lavet mange små smarte detaljer i brugen af sin telefon.
Batterilevetiden er jo også ganske interessant. Med dagligt brug, så har vi ikke oplevet i de 14 dage den er testet, at den mangler strøm om aftenen – også selvom den bruges som arbejdstelefon, underholdning mm.
Vi satte et h.264 filmklip til at spille konstant med hardware acceleration i MX Videoplayer. Det gav 5 timer og 50 minutters spilletid. Ikke super imponerende, men godkendt. Det virker til at One X er rigtig god til at spare på strømmen når den ikke laver noget pga. den ekstra kerne. Men når der virkelig skal bestilles noget og den store skærm er tændt på max, så tager det en del strøm.