Test
I denne del vil jeg gå enhedens funktioner igennem eller i hvert fald et udpluk af dem. Først vil jeg gennemgå kameraet. Jeg har brugt den som ”primær” maskine i testperioden, og den er brugt rigtig flittigt hver dag - også i skolen. Når man bevæger sig rundt i menuer og apps, foregår det utrolig flydende, og det er simpelt at justere ikoner og funktioner efter behov.
Ergonomi
Med sine 10.1" er den faktisk for stor til at håndtere med én hånd. Den er i 16:10, og har en rigtig god vægtfordeling, så den er nem at holde uden, at man bliver træt i hånden eller armen. Den er utrolig nem at skrive på både på højkant og på langs. Hvis man ikke har en dock, og vil skrive meget på den, er det klart anbefalet at bruge en sleeve.
Hvis man har en dock, er maskinen nærmest en netbook, og den er rigtig behagelig at sidde at arbejde ved. Touchscreen fungerer samtidig med touchpad og tasteturet.
Portabilitet
Selvom man er på farten, er det lækkert med det indbyggede 3G modem, så man kan gå på nettet, så længe der bare er "signal" fra telefonantennerne. Batteritiden giver masser af muligheder på farten. Med docken gør den det til en fin afspiller i toget eller lignende, da man kan stille den på bordet, og ikke er nødsaget til at holde den i hånden. Docken gør, at man i et vis omfang kan bruge den som bærbar, og tasteturet gør det virkelig godt. Det er nogle meget behagelige gumme taster.
Varme og støj
TF30TG bliver ikke varm på noget tidspunkt, og det er virkelig lækkert, at man ikke sidder og brænder fingrene, når man spiller eller ser film. Selvom der er meget ydelse i den, så er der ingen blæserstøj fra den, for der er ingen blæser i. Lyden er lidt tam, men ganske flot, når man tænker på, at det er en tablet, hvor pladsen er begrænset.
Kamera
Bagside kameraet er et 8MP kamera med en blænde på F2,2, hvilket er et rigtig fint tal, da det betyder, at man burde kunne tage rigtig fornuftige billeder ved svag lys. Kameraet tager rigtig flotte billeder, og det er nemt at bruge, det er dog ikke så hurtig til at fokusere og justere lysforholdet. Billedet udenfor var klart det værste, og det virkede som om, kameraet ikke helt kunne finde ud af, hvordan det skulle tilpasse sig. Det ses måske i toppen, hvor "skyerne" er total udbrændt. Der vil måske kunne justeres, så billedet blev flot, men jeg har valgt kun at bruge standard instillingerne, for ellers ville det hele gå op i, hvordan man kan tweake instillingerne bedst.
Billederne til sammenligning er fra et Nikon D90 DSLR.
D90 |
TF300TG |
Et billede af "min" have, og det ser ganske naturligt ud. En flot september dag, et billede med masser af skarphed.
|
Et lidt overbelyst billede, som bliver lidt udbrændt i toppen. Ellers er der fin skarphed i billedet.
|
D90 |
TF300TG |
Behagelig lyst billede, som har skarphed, og teksten er nem at læse.
|
Lidt mørkt billede, men teksten står fin læseligt.
|
D90 |
TF300TG |
Igen et billede, som er med fin skarphed og gode farver, måske lidt lyst.
|
Et fint dæmpet billede, dog mangles der lidt skarphed, men jeg ved ikke, om det var fordi den havde svært ved at fokusere, den arbejdede ihvertfald grov meget på at tage billedet.
|
Baggrund |
Baggrund |
Baggrundsbillede på tableten. Dette "billede" er af en stjernehimmel, som er en animation, hvor stjernerne bevæger sig på skærmen - nogle rigtig fede features, som giver en god fornemmelse på skærmen.
|
Still-billedet af en morgen/aften stund, med sindsygt flotte detaljer. Man får hurtigt et indtryg, af, at det "er" en 1080p skærm eller endnu højere.
|
Et par screenshots af, hvordan kameraet og video delen virker, det samme gælder for panorama funktionen.
Kamera delen, hvor man kan skifte mellem kameraerne og ændre indstillinger, samt gå direkte til galleriet.
Her er der valgt Video kamera, som det kan ses i højre nederste hjørne, hvor man kan vælge imellem Kamera, Videokamera og Panorama.
Til de to sidste billeder (foroven og under) er det Panorama kameraet, der er valgt.
Som det ses herunder, imens billedet bliver taget, er der en "guide" i bunden, hvor langt man er kommet, og yderst til venstre
kan man se "bevægelsen" i billedet under optagelsen.
Til sidst, kan vi se det færdige resultat, og det er rigtig fint. Det er ikke det skarpeste billede, man får ud af det,
men med en mere stille hånd end, hvad jeg kunne bidrage med, ville man nok kunne have fået det mere skarpt.
Det kan til tider være svært udenfor at se tingene helt klart pga. den høje glans, skærmen har. Men den er helt fænomenal, og der findes mange forskellige typer baggrunde, både statiske, men også animationsbaggrunde.
Angry Birds - et kendt spil, som bliver spillet af mange mio. verden over.
I forhold til min iPhone4S synes jeg, det er meget grynet, og det ser ikke så pænt ud - lidt ærgerligt, da jeg ville have forventet noget mere.
Et billede af fuld zoom på hwt siden. Jeg synes, det ser rigtig fint ud, teksten står kniv skarp på skærmen, og det er et klart plus.
Youtube app'en virker nem og er rigtig fin at bruge. Der er ikke som PC versionen en mulighed for at vælge, hvilken opløsning videoen afspilles i, der kan kun vælges HD eller ej. Godt nok er skærmen ikke full-HD 1080p, men der burde være mulighed for at kunne vælge, da mange film kan vises i forskellige opløsninger.
Video afspilning generelt opleves rigtig fint, hvis bare ikke komprimeringen er for hård eller at filmen har et andet lyd codec, for så er det altså en stum-film, der er ikke noget med at downstreame lyden, det er nærmest ON/OFF.
Strømforbrug
I dag har standby tid og forbrugstid ændret sig meget i forhold til, hvad vi var vant til tidligere. I hvert fald hvis vi kigger på telefoner. Bærbare havde lavere standby tid og forbrugstid, men det er selvfølgelig også en helt anden liga selv i dag. Men hvis vi ser på specifikationerne, så burde man have 10 timers forbrugstid, og 15 timer med docken tilsluttet. Tiden er selvfølgelig beregnet på video afspilning i 720p, og det var sjældent, jeg sad og så mere end nogle afsnit af serier, og det trækker ikke meget power af maskinen. Jeg var meget overrasket over, hvor lang tid jeg kunne bruge den, før jeg faktisk var nødt til at sætte strøm til igen. Endnu mere imponerende var det, når jeg brugte docken. Docken sørgede nemlig for, at der næsten var fuldt batteri på tablen, så når man fjernede tablen fra docken, så var der næsten fuldt batteri på, og det var genialt. Der kunne snildt gå 1-1½ dag, før jeg var nødt til at lade, hvilket for mig var ganske fint.
Når man sætter den i ”dvale”, bruger den ikke nævneværdig strøm, og det var jeg noget imponeret over. Jeg ved fra min egen smartphone, at selvom den er i dvale natten over, kan den godt hapse en 5-10 måske 15%. Men jeg har slet ikke oplevet noget lignende. På godt et døgn i dvale brugte den 4%, og det er da fint.