Produktet er venligst udlånt af: http://www.InterData.dk
Produktet distribueres i DK af: http://www.InterData.dk
Link til producentens website: http://www.MSI.com.tw
Kortet
MSI har valgt at sort PCB til deres K8N Diamond og udstyret det med forskellige farve til diverse sokler, porte og stik. Jeg er sikker på at de fleste casemoddere vil være ganske tilfredse med dette, men hvor er dog de blå lysdioder.
Noget af det første der springer en i øjnene, så snart man tager bundkortet ud af indpakningen, er den massive MOSFET køler. MSI har placeret en stor køleprofil af aluminium på disse, tilføjet en heatpipe og en blæser, for at give en tilfredsstillende køling til de varme MOSFETs. Om det går ud over lydniveauet finder vi snart ud af.
Et stk. ATX 12V strømstik ved siden af MOSFETs er det også blevet til. Placeret tæt ved kanten af bundkortet, så kablet ikke kommer i vejen nogen steder. Sådan skal det være.
Nu hvor vi er ved kølingen, så er her et stk. chipsæt køler. Om den larmer finder vi også snart ud af. Derudover finder man her også diverse stik til S-ATA diske, FireWire og USB.
Lige ovenover de 4 nForce SLI S-ATA stik finder vi en lille kontakt til at resette CMOS. Et rart tiltag og roden med CMOS reset jumperen i mørket er fortid med et MSI K8N Diamond.
Flytter man fokus en lille smule til venstre får man øje på en opmærksomhedskrævende chip; MSI CoreCell chippen. CoreCell er udviklet af MSI og bruges til bl.a. automatisk overclocking, regulering af blæserhastigheder og lignende.
Et blik henover udvidelsesportene afslører 3 PCI slots og 2 PCI Express x16. MSI har valgt at bruge det sædvanlige SLI kort, som kan vendes 180 grader afhængigt af om man ønske single eller dual/SLI setup.
Af andre porte finder vi på bundkortet 4 RAM slots, 2 IDE porte og 1 floppy port. De 4 RAM slots er selvfølgelig med farvekoder, så man kan placere RAM i dualchannel setup første gang. Et ATX strømstik skal der selvfølgelig også være plads til og det er tæt ved kanten af bundkortet, så heller ikke her bliver der nogen problemer med kabelføringen. ATX strømstikket er selvfølgelig af den nye 24pin standard, men det er stadig muligt at bruge 20pin strømforsyninger uden en 24pin adapter.
En sokkel med præcis 939 ben er det også blevet til - heldigvis - eller ville der nok ikke være så meget action i bundkortet.
Omkring soklen er den den sædvanlige ramme til montering af køleren. Et lille kritikpunkt hertil er bagpladen, der er belagt med dobbeltklæbende tape og dermed meget svær at afmontere.
Og så kaster vi lige blikket forbi stikkene igen. Skulle man være i tvivl om udvalget, så får i lige listen igen:
I/O porte - bagpå: 2 stk. PS/2 porte. 1 stk. COM porte. 1 stk. parallel port. 2 stk. S/PDIF out optisk/koaksial. 1 stk. FireWire port. 4 stk. USB2.0 porte. 2 stk. RJ45 LAN porte. 5 stk. lydstik.