Test: Archos GamePad

Smartphone/tablet d.  03. april. 2013, skrevet af Pizzadude 0 Kommentarer.  Vist: 11208 gange.

Korrekturlæser: noXpert
Billed behandling: svedel77
Oversættelse: Pizzadude

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 1194,00
Produkt udlånt af: Archos
DK distributør: Archos

I brug og software

Så skal vi se nærmere på, hvordan GamePad egentlig er i brug, og først kigger vi på hvordan den er til dens primære formål - nemlig at spille på. Før vi kan komme rigtig i gang med det, skal vi lige se nærmere på det lille mapping-værktøj, som gør det muligt at give de fysiske knapper funktioner. I menulinjen er der, ganske passende, et lille gamepad, som starter programmet, mens man er i det spil man nu vil benytte det i. 
 


Som det kan ses ovenfor, kan man nu trække enten en knap eller et af de små joysticks hen til den ønskede position, og herefter trykke på den knap man vil give funktionen. Indstillingen gemmes så i en database, så man ikke skal gøre dette hver gang man starter spillet på ny. Her ovenfor har jeg mappet tre knapper i et drag-racing spil, hvilket gjorde det noget nemmere at skifte gear på de rigtige tidspunkter. 

At bruge GamePad til spil er lidt en blandet oplevelse. Det kommer meget an på hvilket spil der er tale om. Til et spil som det ovenstående, hvor man kun bruger knapperne, fungerer GamePad rigtig fint, og en del bedre end den almindelige måde, hvor man trykker på skærmen. Desværre er det ikke alle spil, hvor GamePad fungerer lige så godt, og det skyldes hovedsageligt måde man giver spillet input.

Til spil hvor man via det indbyggede gyrometer kontrollerer spillet ved at tilte enheden, er knapperne lidt i vejen, og på trods af at GamePad er lille af en tablet at være, føles den lidt for stor til den slags spil. Det samme gælder spil, hvor enheden skal holdes på højkant - igen er knapperne bare lidt irriterende. De indbyggede joysticks trækker desværre også oplevelsen lidt ned, da jeg flere gange oplevede at spillet ikke registrerede, at de var trykket helt til den ene side - fatalt når man er midt i et spil, hvor hurtigere reaktioner er "livsvigtigt".   

For en enhed, der er beregnet til spil, er jeg desværre ret skuffet over skærmens kvalitet. Betragtningsvinklen er desværre ret dårlig, så selv om man kun tilter enheden en lille smule, bliver skærmen meget hurtigt mørk og farverne udvaskede. Og selv om man holder enheden helt lige, er skærmen desværre langt fra imponerende. Billedet står bare ikke særlig skarpt, hvilket er virkelig ærgerligt. 

Archos GamePad kan for så vidt præcis de samme ting som enhver anden tablet, og alt fungerer også fint og flydende. Skærmens tvivlsomme kvalitet trækker dog ned i oplevelsen, og så føles det også lidt mærkeligt, at der er de ekstra knapper på hver side - hvis man f.eks. surfer på nettet eller læser en e-bog. 

Batterilevetiden afhænger en hel del af hvor meget og til hvad den bruges, og jeg fik den da også til at strække sig til en dags tid ved lidt on-off brug. Ved konstant visning af film måtte GamePad giver fortabt efter lige under fem timer, mens det blev til ca. 2 timer og 30 minutter ved lidt hårdere belastning ved spil. Dette må desværre siges at være i underkanten.

Ud over det lille mapping-tool, har Archos også lagt lidt andre ikke-standard apps på deres GamePad. Det mest interessante af disse er en lille app, som gør at man via en anden Android-enhed kan fjernstyre GamePad. Det kunne f.eks. være praktisk, hvis man sætter sin GamePad til fladskærmen for at afspille musik eller video. Første del af opsætningen er ret let. Man henter Archos Remote Control via Google Play på sin smartphone eller eventuelt en enden tablet, sætter GemePad som discoverable, og tilslutter begge enheder til samme trådløse netværk
 


Herefter dukker GamePad op på den anden enhed, og man kan tilslutte enheden som fjernbetjening. 
 

  


I betjeningen kan man nu vælge imellem et felt, som fungerer lidt ligesom pladen på en bærbar computer, medie-knapper (frem, tilbage, stop, start) eller at flytte markøren via op, ned og til siderne. I bunden finder vi hele tiden knapperne til hjem, tilbage osv. som gør det lidt lettere at navigere. Opsætningen er nem, og programmet er overskueligt og nemt at bruge. Det er dog lidt besværligt at styre på den her måde, og multimedieknapperne er klart dem, jeg personligt ville gøre mest brug af. 
 

 

 


Archos har også tilføjet et par mere gængse programmer, dvs. systemovervågning, file-explorer samt musik og videoafspiller. Alle fire ting fungerer ganske fint, og man behøver således ikke hente yderligere apps, for at dække disse funktioner.