I brug
Ved dagligt brug lægger jeg personligt stor vægt på kvaliteten af tastatur og mousepad, og som beskrevet under design, er netop disse to ting ikke så gode som håbet.
Noget andet lidt skuffende ved denne bærbar, må siges at være batteritiden. Under testen fik jeg maksimalt 3 timer og 3 minutter ud af den, og det var når den stod helt ubrugt hen. Ved afspilning af DVD-film blev det til 2,5 timer og kun 1 time, 15 minutter ved fuld belastning og strømspare slået fra. For en ultrabook, hvor en del af konceptet er lang batterilevetid, er dette altså noget i underkanten. Medion giver dog en mulighed for at købe et ekstra batteri til ganske rimelige 399 kr, som kan sættes i, hvis man ofrer DVD-brænderen. Så hvis batteritiden er vigtig, kunne det være en god ide at investere i sådan et batteri.
Og så lige for også at komme omkring de indbyggede højtalere, så er de desværre som den slags højtalere er flest - ikke specielt imponerende. De er dog hverken værre eller bedre end så mange andre.
Hvis man ikke har noget imod den lidt særlige måde Windows 8 er skruet sammen på, og kan abstrahere fra tastatur og touchpad, er det faktisk en ganske fin maskine. Den er let at have i tasken, starter hurtigt op og er hurtig nok til næsten alle opgaver, herunder selvfølgelig ikke nyere spil og meget krævende opgaver. Skærmstørrelsen på 14" er ganske passende synes jeg, og det er et plus at skærmen er af den matte type, for at undgå for mange refleksioner. Hermed dog ikke sagt, at man kan bruge den med solen direkte i ryggen, men det er noget nemmere at sidde udenfor, end med de "blanke" skærme.
Benchmark
Vi skal selvfølgelig også have nogle tal på bordet, så lad os se hvad Medions Ultrabook kan yde i en række benchmarks. I dag sammenligner vi med tre tidligere testede ultrabooks:
Samsung 5 Series
CPU: Intel Core i5-processor 2467M (1,60 GHz, 3 MB L3-cache)
Grafikkort: Intel® HD Graphics 3000
Ram: 4GB DDR3 1333 MHz SDRAM
Harddisk: 500 GB S-ATAII med ExpressCache 16 GB + 128 GB SSD-harddisk
ASUS Zenbook UX31E
CPU: Intel Core i7 2677M Processor 1,8GHz
Grafikkort: Integreret Intel® HD Graphics 3000
Ram: 4GB DDR3 1333 MHz SDRAM
Harddisk: 128GB SSD ADATA XM11
Dell XPS 14
CPU: Intel Core i7-3517U processor 1,9 GHz
Grafikkort: 1GB NVIDIA GeForce GT 630M
Ram: 8GB DDR3 1333 MHz SDRAM
Harddisk: 512GB SSD
Programmer:
-
Sisoft Sandra 2012
-
3DMark 06
-
PCMark Vantage
-
CineBench 64 R10
-
Batteryeater Pro 2.7
Processor
Medion leverer en ganske pæn ydelse, og ligger næsten lige med både Dell og Asus. Her kan Samsungs i5 ikke følge med de hurtigere og i7-ere. Medion og Dell burde dog ligge tættere, da det rent faktisk er samme processor, som sidder i dem begge.
Multimedie
I SiSandras multimedietest er Medion kun en smule efter Dell, mens de to andre konkurrenter bliver slået ganske komfortabelt. Her ser vi tydeligt forskellen på den nyere den i7-3517U i maskinerne fra Medion og Dell og de lidt langsommere processorer i de to andre.
Af tekniske årsager, var det desværre ikke muligt at få et fuldt testresultat for Medions ultrabook. Medion viser dog pæne takter i de gennemførte test, og særligt i HDD-testen ser det godt ud, selv om Asus Zenbook med sin SSD-disk selvfølgelig er langt foran. I forhold til gaming klarer Medion sig også fint (for en ultrabook at være), i kraft af det dedikerede grafikkort.
Rendering
Medion ligger her på linje med Asus, mens Dell igen lægger sig i front. Igen er ydelsen bestemt i den bedre ende.
Spil
En ultrabook er selvfølgelig ikke beregnet til at spille på, men i kraft af det dedikerede grafikkort, kan denne ultrabook alligvel levere god nok ydelse til mindre krævende spil. Og en noget bedre ydelse, end Samsung og Asus, der begge kun har integrerede grafikkort.