Test: AData DashDrive Air AE400

Netværk d.  20. maj. 2013, skrevet af LlamaAgenten 2 Kommentarer.  Vist: 11689 gange.

Korrekturlæser: jmose
Billed behandling: 
Oversættelse: jmose

Pristjek på http://www.pricerunner.dk 503,00
Produkt udlånt af: AData
DK distributør: EET Danmark A/S

Test

 

Anvendt udstyr:
 
Asus RT-N56U
AData DashDrive Air AE400
2GB USB Stick
16GB Kingston Class 10 SD kort
Samsung Galaxy Note (Android “Ice Cream Sandwich”)
Samsung Galaxy Note (Android JellyBeer “Jelly Bean”)
Samsung Galaxy Nexus (Android “Jelly Bean”)
Apple iPad 3 ”New iPad” (iOS)
 
 
Ifølge ADATA kan DashDrive Air AE400 bruges som et trådløst Access Point samt hub for SD kort og USB sticks, så det måtte jo prøves af. Jeg fandt 3 Android telefoner frem, to med original Android og en tredje med custom ROM. For at få en konkurrent med, blev der ligeledes gravet en iPad 3 frem. 
Man tænder DashDrive AE400 ved at holde den kombinerede funktions/powerknap nede i et kort øjeblik. Derefter kan man vælge funktion, hvoraf der er 3: Power Bank (ladefunktionalitet), Access Point + al tilsluttet hukommelse og Access Point + SD kort. I alt kan 10 enheder tilsluttes trådløst på samme tid. 
For at betjene DashDrive Air AE400 skal man installere en app på sin smartphone eller tablet, der hedder DashDrive Air Elite. Derefter forbinder man til sit DashDrive, og resten er point and click. 
 
 
 
 
 
 
DashDrive Air Elite er let at gå til. Der er 7 menupunkter; 4 knapper til at tilgå data på DashDrive, 1 til at liste alt indhold (indhold på den lokale enhed samt DashDrive), samt en der kun lister indhold fra den lokale enhed. Fra Settings panelet kan man aktivere strømstyring, der automatisk deaktiverer DashDrive efter et prædefineret tidsrum. Derudover kan den også bruges som Access Point, og dermed udvide eller dele et netværk. Fra Security panelet kan man ændre koden på DashDrive, samt aktivere/deaktivere WPA/WPA2.  
Derudover kan DashDrive også tilgås fra Windows og Linux, både over netværk, men også som USB kortlæser. 
 
 
 
 
Kvaliteten af appen er dog meget svingende efter platform, og man fornemmer lidt at fokus har været på Apple produkterne. På Android oplevede jeg ofte, at appen stoppede med at svare, eller bare crashede. Det var især hvis man rullede igennem et stort arkiv af billeder, eller forsøgte at downloade en fil, at appen gik ned. Det problem oplevede jeg på tværs af tre Android telefoner (nævnt i toppen), jeg havde desværre ingen ældre Gingerbread enhed at teste med. Man kan dog også undlade at bruge appen, og i stedet forbinde via en tredjeparts app via SMB. 
 
 
 
 
 
 
 
Derudover var streaming fra DashDrive til Android enheder fyldt med problemer. 1080p video hakkede ofte, eller stoppede helt med afspilningen. 720p var betydeligt bedre, og kørte fuldstændig fejlfrit. 
Appen til iPad var dog en helt anden historie. Appen kørte flydende, og var hurtig til at finde billeder og video frem. Filhåndteringen fungerede perfekt, så det var også let at flytte filer rundt mellem den lokale enhed og DashDrive. Streaming fungerede også upåklageligt, helt fra 1080p og ned. 
 
 
 
DashDrive kan også anvendes som access point, og det fungerede upåklageligt. Rækkevidden var dog, som det kan forventes af så lille en enhed, ikke videre imponerende. Signalet blev halveret på ~3m, og blev for svagt til at være anvendeligt ved ~8m. Det må dog siges at være fuldt ud tilstrækkeligt, hvis man gerne vil dele filer med andre i en stue eller mødelokale. Jeg kunne dog ikke finde et menupunkt, hvor man kunne tildele læse- eller skriverettigheder, så man skal være lidt påpasselig med at dele adgangskoden. 
 
 
 
 
 
 
Og nu til batteriet: hvem har ikke siddet i bussen og forbandet sin telefon eller tablet langt væk, fordi batteriet netop er løbet tør? Lige præcis, det har de fleste. Men det slipper man dog ikke helt for, selv hvis man har en DashDrive med på farten. Jeg oplevede flere gange, at den ikke kunne levere nok strøm til at holde min telefon kørende, hvis den samtidig blev brugt til at browse. I standby var der dog ingen problemer, men hastigheden hvormed telefonen ladede, var dog ret langsom. Power banken kunne omtrent oplade min telefon halvanden gang, når den samtidig blev brugt sporadisk. Telefonens batteri er 2500 mAh, og power banken er 5000 mAh, så halvanden opladning (plus forbrug) er respektabelt. Når power banken igen skal lades, tilsluttes den USB på en computer, eller til en hvilken som helst 5v ~0,5A lader. 
 
pcb
 
Elitebruger
Tilføjet:
21-05-2013 06:44:13
Svar/Indlæg:
93/22
Når dimsen ikke selv har indbygget noget lager er det nok lidt overdrevet at kalde den et "..Drive".
Jeg kan ikke se hvad den skal bruges til ud over som lader?
Alle de forbundne enheder kan jo selv gå på nettet og hente film uden DashDrive.


LlamaAgenten
 
Elitebruger
Tilføjet:
28-05-2013 08:32:17
Svar/Indlæg:
1129/113
Det kan du have ret i. En NAS uden diske kaldes dog stadig en NAS. 🙂