Layout / Design
På designsiden minder Galaxy S4 meget om forgængeren Galaxy S3. Telefonen er ikke blevet nævneværdigt større, men der har dog været plads til at øge skærmens areal ved at mindske rammen. Det er Corning Gorilla III glas der dækker hele fronten, derved burde skærmen være meget resistent mod ridser.
Som vi også så på de tidligere udgaver af Galaxy S modellerne, så er der i bunden en fysisk "Hjem" knap, samt to usynlige touchtaster, hhv. menu og tilbage, der kun er synlige når skærmen er aktiv. Der er derudover et frontkamera, til Skype samtaler og overvågning af brugeren (mere om det senere).
Plastik findes i mange afskygninger. Det er sjældent, at man forbinder plastik med high-end, men det gør Samsung tilsyneladende. Bagsiden er igen lavet af meget fleksibel plastik, der kan bøjes og føles ganske robust.
På bagsiden i toppen sidder kameraet på 13 MP, lysdioden under samt nederst en lille højttaler.
Siderne er ligeledes af plastik, der dog ligner børstet aluminium. På siderne sidder powerknappen samt lydrocker.
Som sædvane tro, sidder Minijack på toppen.
I bunden sidder ladestikket, Micro-USB.
Kvaliteten af S4 føles ganske god, på trods af at alt er udført i plastik, ingen knirken eller knasen. Sammenlignet med tidligere modeller, her tænker jeg i særdeleshed på Galaxy Note, så føles S4 ikke for stor. Jeg er overbevist om, at det skyldes langt bedre vægtfordeling; den ligger perfekt i hånden og man frygter ikke at den flyver en tur på fliserne.
Den opmærksomme læser (eller billed-kigger), har måske observeret, at telefonens farve brydes af et let mørkere mønster, der minder om carbon. Det ser fint ud, men det kunne have været en fordel, hvis bagsiden rent faktisk havde en struktur, da telefonen let bliver glat - især i sommervarmen.